Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Nedávno po silné bouřce jsem našel u spolujezdce na zemi vodu, druhý den auto nešlo vůbec nastartovat. Baterka vybitá , po nabití v poho. Nyní jsme se vrátili z dovolené (nevím jestli zde pršelo) ale baterie neutáhla ani otevření centrálního zamykání. Baterka je přes dva roky stará v zimě jsou s ní velké problémy. Myslíte že problém je v baterce nebo mám hledat příčinu i v té vodě, (je záhadou proč tam zateklo, nic jsme neměnili, nebourali). Výměnu jsem plánoval na podzim , prosím o rady nebo tipy co dál , jestli jen koupit baterku nebo i navštívit servis . Děkuji Petr
Provlhnutí auta může znamenat také zvlhnutí a rozladění dobíjecího systému(regulátoru alternátoru)To je nutno změřit v specializované dílně.Baterie dnes vydrží 4 - 5 let,pokud nedojde k nějaké destrukci.Pokud zůstane baterka nenabitá více jak dva měsíce,dochází rychle k sulfataci článků, a to znamená tu destrukci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.