Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové kotouče - Počet děr

Od: tonys92 odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

chtěl bych se poradit, koupil jsem brzdový kotouč se 6 dírami ale náboj a kolo je jenom na 4 díry, vadí to nějak pokud bych nechal 2 díry volné?

Děkuji za pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím tedy, jestli to myslíte vážně, ale možná jste si všiml, že pokud má kolo 4 šrouby, tak jsou vůči středu v úhlech po 90°, zatímco šestišroubový má rozmístění po 60° - takže to nemůže na sebe pasovat

hodnocení

2x

A čo tak uviesť typ auta,rok výroby, kód motora,než tu polemizovať. Inak diery naviac by nemali vadiť, ale musí presne pasovať stredová diera,rozteč dier a pasovať aj diera na upevnie kotúča.Ďalej kotúč muí mať také rozmery, aby pasoval na náboj a ku brzdovému strmeňu a mať daný priemer a hrúbku.

hodnocení

1x
Tak jestli seddi všechny jiné rozměry jak píše slavco tak bez problému

vernon
hodnocení

0x
Tak je jasné, že to nejde.
doplněno 01.07.18 12:46: Jo aha, ty myslíš tento. No tak pokud pasují ty čtyři díry, tak by to neměl být žádný problém.
doplněno 01.07.18 12:46: Jo aha, ty myslíš tento. No tak pokud pasují ty čtyři díry, tak by to neměl být žádný problém.

tonys92
hodnocení

nejsou o 60 stupnu, právě že by ty 4 díry podle mě pasovalo, a nemužu objednat jiné než s 6-ti dírami.

přidám obrázek

Brzdové kotouče - Počet děr

Nezáleží jen na dírách, ale také další rozměry, to znamená průměr kotouče, síla a odstup od plochy náboje kola. Prostě ideální je koupit to, co tam patří. Brzdy nejsou žádná sranda.

hodnocení

0x

Tak takhle děravý kotouč jsem ještě neviděl. Podle mě by ty 2 díry navíc vadit neměly.

hodnocení

0x

Taková kontrolní otázka... A ten kotouč tam jinak pasuje? Co je tzo za auto?

hodnocení

0x

Ty 2 díry, které jsou mimo rozteč ostatních čtyř, jsou určeny pro upevňovací šrouby kotouče k náboji. Přesně takové kotouče mají naše Dacie (Logan a Dokker).

Takže vše má svůj účel;)

Pokud jsou všechny díry stejně velké a sedmá díra menší, je ta menší pro upevňovací šroub a ty dvě navíc mohou být nějaké technologické, i když mě nenapadá, k čemu by sloužily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]