Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jakou máte, prosím Vás, zkušenost s vrácením zálohy za starý alternátor? Dá se koupit nový alternátor i bez této drakonické zálohy? Vrátí zálohu i v případě, že za nový pošlete kus se stejnými parametry, ale jinou značku?
Díky za Vaše reakce.
Jedná se o repasovaný alternátor, tedy není nový.
Při prodeji repasovaných alternátorů je normální, že se musí vracet starý alternátor oproti vratné záloze .
Tedy zaplatíš 3597+2500kč a pokud vrátíš starý, tak dostaneš zpět 2500Kč. Bude záležet pouze na dodavateli, jestli ti vezme jiný typ alternátoru. Ale dle vlastních zkušeností u jiných dodavatelů, berou pouze typ, který pasuje na dané auto.
Funguje to takto, nakupující má ve vozidle nefunkční alternátor, koupí si nový (zrenovovnaný), který si odnese, ale za který zaplatí jeho cenu plus zálohu na starý alternátor, který z auta vyndá, doručí ho do prodejny a oni mu zálohu vrátí a alternátor nechají zrenovovat. V případě, že zákazník doručí alternátor nevhodný k renovaci, tento nebude přijmut a záloha nebude vrácena, prodejce nic neriskuje.
To funguje tak, že cena platí s tím, že si odeberou "vadný" díl, ale ten díl musí být pro ně na takové úrovni, aby šel repasovat... Pokud nejde, tak ti vrátí vadný díl a zaplatíš základní sumu + cenu z té zálohy, pokud je díl repasovatelný, tak ti vrátí zálohu... Celkem běžně používaný systém, třeba pro koupi repasovaného řízení...
Třeba zde:
Přiznám se, že jsem možná dobře nepochopil způsob nakupování vrtaných dílů... Chápu to tak, že zaplatím cenu 3597Kč, ale k tomu ještě musím doplatit 2500Kč jako zálohu, která mi bude v případě poslání starého dílu vrácena zpět?
Nebo mi v případě poslání starého dílu pošlou zpět těch 2500Kč, takže jako by za nový zaplatím jen 1097Kč?
Jsem z toho vážně zmatený... Ještě jsem takto nikdy nenakupoval.
Děkuji.
Je to jak s lahvovým pivem. zálohovaná láhev a v ní pivo. Pivo vypijete a za láhev Vám vrátí zálohu.Když láhev poškodíte nebo je od jiného výrobce tak zálohu zpět nedostanete.Někde ten opravář musel ten altenátor koupit to je záloha a za repasi je druhá cena. Samozřejmě že si mohu koupit nový ale cena bude o mnuho vyšší.
je treba se podivat na podminky vyrobce alternatoru ktery bude alternator brat zpet, zatim sem nikdy nemel problem se znackou alternatoru, kdyz se bral treba BOSCH a vratil se Valeo, Denso nebo dokonce nejaky cinsky no name tak to vzdycky vzali akorat to musi byt na dany typ auta, v podminakch je pak psane co nesmi byt na alternatoru poskozeno, vim ze treba hodne jich ma napsano ze dil nesmi byt nejak moc zkorodovany, nekteri prodejci ti penize daji hned pri vraceni stareho dilu, nekteri vyplaceji az po odeslani a zkontrolovani dilu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.