Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabít autobaterií?

Od: itonda® odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
chtěl bych se prosím zeptat, jak se dostanu ke kontaktům u baterie v autě?
Tady přikládám obrázek, k čemu se dokážu dostat bez šroubováku.
ibb.co/...
Děkuji za pomoc!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No a chcete baterii nabít nebo demontovat?Pokud nabít tak není potřeba ji demontontovat můžete zapojenou v autě.Jestli demontovat tak povolit svorky (červená+,černá - ) Ten plastostový nosič pojistek by měk být součástí plusové svorky

doplněno 01.07.18 10:09:

Když nebudeš baterii demontovat tak se ti nic nevymaže.Kabel (červený) plus za svorku v červeném kroužku minis černý kroužek.Jestli máš tu nabuječku s lidlu tak ta pozná přehozené kontakty a když to nebude dobře zapojené tak ji nezapneš

doplněno 01.07.18 12:30: Stačí za tu matku, prostě za vodící materiál
Jak nabít autobaterií?
hodnocení

Baterii chci nabít, takže ty kleštičky stačí připojit na ty tmavě šedé kontakty?
Ještě se chci zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se mi v palubce všechno vymaže a rádio zakóduje?
hodnocení

Super, tak už asi jen jeden "hloupý" dotaz, musím do té kleštičky zachytit jen tu tmavě šedou část (viz - pól, tam vyryté 12 14) nebo stačí to přichytit za tu matku (viz + pól)? Nic tam totiž nevystupuje, abych do toho chytl jen ty výstupky.

hodnocení

0x

Snad ti ten obrázek bude stačit. Žádné nástroje nepotřebuješ.

POZOR! V tom fofru jsem zaměnil kontakty! Minus - je VPRAVO, plus + je VLEVO!

Jak nabít autobaterií? #2
hodnocení

Na plastech to mám ale naopak, jak jsou ty dva žluté šroubky tak plus a ten druhý minus.

hodnocení

0x

Vždyť jsou vidět oba póly baterie, tak kde je problém? Připojíte krokodýly na svorky a můžete nabíjet. Nehledě k tomu, že některá auta se dají nabíjet i přes zapalovač - Škoda, Ford a pod,.

hodnocení

Ptám se, protože to budu dělat poprvé a nechci to zprznit. A jak poznám, že auto jde nabít přes zapalovač? K tomu existuje nějaký speciální konektor? Mám nabíječku z Lidlu a jedna se o novější Seat Toledo.

Pozná se to jednoduše - jestliže je zapalovač pod napětím i při vypnutém zapalování, tak je možné takto akumulátor nabíjet.

A ano, je pořeba namísto krokodýlů dát na výstup z nabíječky CL konektor

suntech.cz/...

A nabíječka z Lidlu je podle mých zkušeností podařená - a díky tomu, že nabíjí max 5A je vhodná k nabíjení přes zapalovač, což mě přijde jakop velmi komfortní způsob - prostě zapojím nabíječku do zapalovače a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]