Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabít autobaterií?

Od: itonda*
Zdravím,
chtěl bych se prosím zeptat, jak se dostanu ke kontaktům u baterie v autě?
Tady přikládám obrázek, k čemu se dokážu dostat bez šroubováku.
ibb.co/...
Děkuji za pomoc!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No a chcete baterii nabít nebo demontovat?Pokud nabít tak není potřeba ji demontontovat můžete zapojenou v autě.Jestli demontovat tak povolit svorky (červená+,černá - ) Ten plastostový nosič pojistek by měk být součástí plusové svorky

doplněno 01.07.18 10:09:

Když nebudeš baterii demontovat tak se ti nic nevymaže.Kabel (červený) plus za svorku v červeném kroužku minis černý kroužek.Jestli máš tu nabuječku s lidlu tak ta pozná přehozené kontakty a když to nebude dobře zapojené tak ji nezapneš

doplněno 01.07.18 12:30: Stačí za tu matku, prostě za vodící materiál
Jak nabít autobaterií?
itonda*
Baterii chci nabít, takže ty kleštičky stačí připojit na ty tmavě šedé kontakty?
Ještě se chci zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se mi v palubce všechno vymaže a rádio zakóduje?
itonda*
Super, tak už asi jen jeden "hloupý" dotaz, musím do té kleštičky zachytit jen tu tmavě šedou část (viz - pól, tam vyryté 12 14) nebo stačí to přichytit za tu matku (viz + pól)? Nic tam totiž nevystupuje, abych do toho chytl jen ty výstupky.

hodnocení

0x

Snad ti ten obrázek bude stačit. Žádné nástroje nepotřebuješ.

POZOR! V tom fofru jsem zaměnil kontakty! Minus - je VPRAVO, plus + je VLEVO!

Jak nabít autobaterií? #2
itonda*
Na plastech to mám ale naopak, jak jsou ty dva žluté šroubky tak plus a ten druhý minus.

hodnocení

0x

Vždyť jsou vidět oba póly baterie, tak kde je problém? Připojíte krokodýly na svorky a můžete nabíjet. Nehledě k tomu, že některá auta se dají nabíjet i přes zapalovač - Škoda, Ford a pod,.

itonda*
Ptám se, protože to budu dělat poprvé a nechci to zprznit. A jak poznám, že auto jde nabít přes zapalovač? K tomu existuje nějaký speciální konektor? Mám nabíječku z Lidlu a jedna se o novější Seat Toledo.

Pozná se to jednoduše - jestliže je zapalovač pod napětím i při vypnutém zapalování, tak je možné takto akumulátor nabíjet.

A ano, je pořeba namísto krokodýlů dát na výstup z nabíječky CL konektor

suntech.cz/...

A nabíječka z Lidlu je podle mých zkušeností podařená - a díky tomu, že nabíjí max 5A je vhodná k nabíjení přes zapalovač, což mě přijde jakop velmi komfortní způsob - prostě zapojím nabíječku do zapalovače a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]