Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provrtaná spz?

Od: jirkacz odpovědí: 28 změna:

Dobrý den,

mám spz přišroubovanou k autu, čili nemám tam podznáčky. Neměl jsem je doma a přišlo mi to tak lepší, ale to nejspíš není podstatné. Přední spz vyšla krásně, nezasahuje to do znaků. Jenže zadní ne, šroubky jsou na kraji znaku, jasně dle STK je to závada stupně B znehodnocená značka. Ano vím, že neznalost neomlouvá. Sice mi to do protokolu nenapsali, ale chtěl bych mít vše v pořádku. I když tak jezdím nějakou dobu a nikdo nic neřekl.
Takže teď zajít na magistrát a vyplnit formulář pro znehodnocení značky. Zaplatit za vydání nových značek 400 Kč. Odevzdat tedy obě značky? A připadat si jako neskutečný blbec. A co zadní spz a nálepka STK?

Byl bych moc rád kdyby mi to ještě někdo osvětlil.

Díky

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Výměna značky je jen za ZNIČENOU,je otázka zda úředník dírky po šroubech bude brát jako zničenou.Jinak vrtat a šroubovat se může,ale hlava šroubu by měla být bílá (ve znaku by sice neměla být ale začernil bych ji a hotovo.Jinak pokud uznají a vymění (za 450kč=400 rz a 50kč spr poplatek)pak i na novou RZ rovnou nalepí námku z vyznačenopu platností TK,odevzdat se musí obě-pkd se nehlásí ztráta ale poškození!

A po případné výměně pak ještě zajít na pojišťovnu a nechat opravit pojistky s novým číslem na SPZ

Na pojištovnu? na to stačí PC nebo tlf!

Aféra s dírama jednu dobu byla a musel se na šroub dát bílá krytka... Je to mnoho let...

jirkacz
hodnocení

No bílé krytky tam mám, a stejně se jim to moc nelíbilo.

Já je mám taky šroubované,hlava šroubu je natřená bílou=žádný problém.

jirkacz
hodnocení

Mě to, ale trochu zasahuje do znaků, takže jim určitě vadí to.

pokud bys to zatřel barvou nebude vadit-vge znaku černě,v ploše bíle,ale to by si s tím někdo musel ptrošku pohrát. .Jinak když víš že šroub nesmí být ve znaku ,tak proč jsi to takto vrtnul?Až půjdeš měni taky může příjít pokuta za poškození RZ!

jirkacz
hodnocení

Já jsem psal, že jsem to nevěděl. Nicméně teď už to je jedno. Jaká pokuta?

asd1
hodnocení

2x

Pokud zasahuje do znaku tak značky vyměň. Sankce jako když jedš bez značky = hlavně papíry do čistírny...

hodnocení

2x

Když jsem se ptal na správné upevnění registrační značky, bylo mě na STK sděleno, že musí být upevněna tak, aby nemohla odpadnout, nebo být odcizena bez pomoci nástroje. To znamená provrtat mimo čísla, nebo písmena a upevnit např. poniklovanými šrouby. Tak jak je dnes módní upevňování zaklapnutím v držáku, je podle policie nedostatečné, ale zatím to tolerují.

hodnocení

0x

STK jste prošel tak bych to dál neřešil , ale jestli to chcete mít v pořádku tak určitě tu provrtanou v nejbliších dnech ztratíte.Vemte tu jednu co vám zůstane plus doklady a 450Kč na úřad a nechte udělat nové.Poté se spojte s pojišťovnou ať vám pošle novou zelenou kartu

nickys

Přesně tak.

Já stejně nechápu, jak si dneska někdo může začky prošroubovat, vypadá to hrozně i s krytkama. Je to takový důchodcovský nápad.

Když už nesnesete rámeček za pár korun, tak to přilepte. 3M Dual Lock a drží to spolehlivě a navždy, víc než přišroubované. V případě potřeby to jde sundat.

Já stejně nechápu, jak si dneska někdo může začky prošroubovat

Až pročekáte dvě hodiny na policii (magistrát o víkendu nefunguje) , do práce pojedete vlakem a půl dne strávíte na magistrátu čekáním ve frontě, tak taky pochopíte. Značky se totiž kradou. Přilepením si mnoho nepomůžete, poněvadž poberta značku orve, takže ji pravděpodobně budete mít, ale stejně ji pojedete vyměnit.

Přesně tak, jak říká "amper". Jestliže platí nějaký předpis a v tomto případě opodstatněný, nemají ty rádoby chytré kecy výše, žádný smysl. Je ale fakt, že já mám reg. značky taky jen zaklapnuté (dokud mě za to nikdo nepeskuje). Pouze na nosiči na kola jsem ji přišrouboval. Použil jsem chromované šroubky a není problém, takže až "půjde do tuhého", udělám to i na autě.

ferax, mimo téma, třetí značku máte koupenou z registru, nebo kopii?

nickys

amper: Ano, kradou se i auta, kola, poklice, stěrače, psi a kočky... Vše provrtáme a přišroubujem, protože amper.

ferax: Jaký předpis máte na mysli? Žádný aktuálně platný o nutnosti prošroubovaných značek neexistuje. Kdo by vás měl peskovat? Máte dojem, že buzerací je málo, že si tvoříte svá vlastní?

Pro milancukrar, třetí samozřejmě z registru, protože vypadá jinak než ty co jsou na autě. Kopie už se dost dlouho nesmí používat.

A pro nickys, nevím sice jaké buzerace máte na mysli (zřejmě jste jeden z těch, kterým všechno vadí), ale mě nikdo nebuzeruje. Ale když mi policajt řekne, že mi za to sebere techničák, tak se pak začnu víc zajímat.

nickys

No to je právě ten rozdíl. Vy čekáte až vám něco řekne policajt. Já se aktivně zajímám co říkají zákony už předem. Jste řidič, měl byste je znát i vy. Techničák za RZ vám nikdo odebrat nemůže. To je další vámi vymyšlený předpis? Zákon neznáte a já mám rádobychytré řeči? A pokud nevíte jakou buzeraci mám na mysli, tak si to opravdu a pečlivě přečtěte. Zákon č. 361/2000 Sb.

Neodpověděl jste na otázku ohledně toho opodstatněného předpisu.

Nyckis tak napište znění kterí ZAKAZUJE šroubovat RZ! Pokud vím tak toto neexistuje,jsou povoleny 2 varianty-šrouby nebo plastová podložka!Ale delší dobu jsem nebyl na školeníé takže pokud proběhla mezitím nějaká změna?!

nickys

Diesel: Samozřejmě máte pravdu, já ale nikde neříkám, že se to NESMÍ provrtat. Proč mi to podsouváte?

Jen prostě nechápu, proč to někdo šroubuje, když je to pracnější, problematičtější a ošklivější.

Zákon o provozu na pozemních komunikacích je pro někoho buzerace, pro jiné nutnost, stejně tak další zákony. Bez pravidel by byla ve společnosti anarchie.

nickys

Pane feraxi. Hezky tančíte v ...

Je opravdu těžké přiznat se alespoň sám před sebou, že jste omylný?

"Jen prostě nechápu, proč to někdo šroubuje, když je to pracnější, problematičtější a ošklivější."Mám je taky šroubené a někdo je bude chtít sebrat= raději vezme vedle z auta z rámečku než riskovat že při pokusu šroubenou urvat bude překvapen.Pracnější a problematičtější jak pro koho (znal jsem automechanika co nedokázal vyměnit olej ve V3S-ce a naopak zase zedníka co dokázal vyměnit vstřikovací čerpadlo na motoru T928 a další...)osobně jsem ji měl rychleji připevněnou šrouben než ji druhý vložil do rámečku a ošklivější je jen a pouze věc názoru Jinak dle původního komentáře to vypadalo jako že tvrdíte je to zakázané,v tom případě se tedy za to podsouvání omlouvám.

Já dávám trhací nýty.

nickys

diesele: V pořádku, vy alespoň umíte přiznat chybu.

Máte přišroubováno dřív než někdo nacvaknuto *jasne*, ale jste to vy, kdo tady před časem hájil připevnění značky "drcpáskami", že to nevadí. Buďte si jist, že to je nepřípustné, i když to policie přehlíží, i když páska nezhoršuje čitelnost znaků. Prostě to přes značku být nesmí.

Pan Cukrář s nýty je samozřejmě o.k. Jeho znalost zákona jako vždy *palec*.

joudic*
hodnocení

0x
Prineste jen jednu jakoze druha ztracena.. dostanete nove vcetne nalepek samozrejme.. a na benzine si kupte plastove upevneni za kilo.. me nekdo predni ukopl a proste jsem novou prilepil tavnou pistoli a zajistil silonem, protoze mi bylo lino shanet ramecek (byl nakonec na benzince ale pozde.. ted uz to resit nebudu :D )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]