Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vymazat z registru vozidel

Od: martina* odpovědí: 16 změna:
Prosím jak se nechat vymazat z registru vozidel jako provozovatel. Auto kupoval přítel a je vedeny jako vlastník a ja jako provozovatel.Po rozchodu si auto převzal na základě smlouvy o převzetí vozidla ,ale přepis neprovedl. Mám obavy z případných pokut apod když jsem stále provozovatel -pouze v technicaku -auto už fyzicky nemám. Má s tím někdo zkušenosti. Prosím poraďte. Děkuji moc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

2x

Myslím, že by bylo nejlepší zajít na úřad, a tam zjistit, kudy kam. A až nepořídíte, dobře se ptejte proč, a tady se ptejte kudy dál. K těm pokutám: MYSLÍM že vám tolik nehrozí. Na výzvu ůřadu, smlouvou prokážete, že ho řídil vlastník, dáte mu jeho jméno a adresu a budete mít chvíli pokoj. Při troše štěstí...

hodnocení

0x

Co je v techničáku, to je v ten moment dané. Přítel to provedl více než dobře, jistil se zřejmě... Co je ve Vaší smlouvě o převzetí vozidla, to tu nikdo neví, prozatím radu dáti nelze..

Myslím že na úřadu řeknou totéž co jsem napsal nic víc, je to co je dle zákona. max mohou vyzvat ale většinou je to pro ně právce naqvíc tudíž to asi neudělají!

hodnocení

0x
Mám obavy z případných pokut - tak toto musíte řešit jen a pouze s "přítelem" nebo při žádosti o pokutu prokázat že již nejte ani vlastník ani provozovatel.Jinak smolík!Zkrátka a jasně MUSÍTE uhnat expřítele k provedení EvK (nwn zda-li je to v tomto nutno) a dotáhnout jej pak na úřad k zapisu změny.

martina*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ve smlouvě je uvedeno že vlastník si dne xxx převzal auto včetně příslušenství a dokladů a do 10 dnu provede přepis auta .On byl a je pořád vlastník a já v malém TP jako provozovatel. Sama to odhlásit nemůžu a ona nekomunikuje.

martina*
hodnocení

Děkuji. Telefonicky jsem domluvena ,že v pondělí dojdu se smlouvou o předání vozidla vlastnikovi na registr vozidel. A doufám, že uspěji s požadavkem, aby vyzvali vlastníka k přepisu. A máte pravdu ,volala jsem na PČR a ti mě řekli také že smlouva mě chrání od pokut, že tím dokážu že auto od data a času odevzdání auta již neprovozuji a tudíž pokuty budou vymáhat po vlastnikovi auta .Tak snad vše dobře dopadne.

A co V8m sdělí na regostru?Tipnu si asi totéž co jsem Vám napsal.Jinak napište jak jste dopadla pro budpoucí tazatele. Přál bych Vám aby to vyšlo jak si zde něklteří myslí ale...

Ne registru Vám položí dotaz? Máte evidenčku na přepis? Máte plnou moc od majitele na přepis?

Co jim odpovíte?

martina*
hodnocení

Tak dnes návštěva registru vozidel. Komunikace přímo s vedoucím, předložena smlouva o předání vozidla vlastnikovi. A tak jsem vypsala žádost o uvedení nového provozovatele a úřad vyzve vlastníka aby se dostavil. Samozřejme s uvedením připadne sankce za nedodržení lhůty 10 dni pro přepis při převzetí auta. Tak aspoň nějaký posun. Dal budu muset počkat jestli bude vlastník auta reagovat. Napíšu jak to dopadlo ..Děkuji všem za odpověď.

Budu rád, když napíšete, jak to dopadlo a jaký registr to řešil. Páč podle mých informací z jiných registrů se nic dít nebude, páč vyzvaná osoba nebude reagovat a registr s tím nic neudělá. Rád se nechám překvapit.

martina*
hodnocení

Určitě napíšu jak to dopadlo.

martina*
hodnocení

Slíbila jsem ,že napíšu výsledek -auto je přepsaný huráaaa. A tak můžu všem co budou řešit podobný případ doporučit nevzdávat to.A jak to probihalo? Při odchodu z registru vozidel jsem ještě napsala sms vlastnikoví auta ,že jsem podala žádost o změnu provozovatele a že ho úřad vyzve pisemně a že se svým chováním dočká nejspíš pokuty až 50 tisíc Kč a ono to zabralo. Hned
ten den odpoledne auto přepsal. Tak tímto děkuji všem za odpověď a přeji krásný den

Takže úřad nic, ale tlak na prodejce je dobrý.

xenofob
hodnocení

0x

Jde o primitivní evidenční úkon, který je jasně a relativně srozumitelně popsán zákonem 56...má li být jako nový provozovatel zapsán stávající evidovaný vlastník vozidla, lze změnu provést na základě žádosti vlastníka nebo provozovatele...

Pokud podá žádost provozovatel, podle zákona sdělí úřad tuto skutečnost vlastníkovi a vyzve jej k předložení dokladů...

Jediným problémem který zde může vzniknout je povinnost v obou případech předkládat protokol z evidenční kontroly ne starší než 30 dnů...bez protokolu nelze nic zapsat ani přepsat...a ten kdo nemá auto má smlůlu a protokol nezíská, i kdyby měl duplikáty dokladů...

A závěrem, přepis neprovedl? Dnes je to jinak, tu povinnost máte OBA...Takže O PŘEPIS JSTE NEPOŽÁDALA v 10.denní lhlůtě a správně i Vy jste měla být předána na přestupkové oddělení k uložení sankce za nedodržení zákonné lhůty k podání žádosti...zákon snad platí pro všechny stejně...

martina*
hodnocení

Vážený pane( xenofob)-já jsem byla několikrát na registru vozidel osobně a telefonicky několikrát tydně jsem zjišťovala co a jak dál. Paní mě řekla že mám dojít v pondělí až pomine zmiňovaná zákonná lhůta 10 dni která vypršela v patek.A proto jsem se dostavila po domluvě s registrem právě v pondělí abych podala žádost. ..Tak nevím z čeho usazujete,že jsem já něco nedodržela a že by i mě měla hrozit sankce.
xenofob

blahopřeju, jsou lidé kteří to neřeší i několik let

jde mi jen o to, že ve 21. století, v době digitalizace jeden neschopák jménem Stanjura vymysle tak stupidní zákon

Stát má být pro lidi, bohužel primitivní evidenční úkon v obyčejném seznamu vozidel nutí lidí brát si často půl dne dovolené místo prostého sdělení elektronickou cestou

a také nechápu proč se nesmyslně eviduje vlasntík/ provozovatel, proč není evidován pouze ten kdo autem jezdí vše by bylo o 50 procent jednodušší...

jsou EU státy kde stačí utrhnout z TP jeden kupon, ten vyplnit a odeslat poštou na určenou adresu a po zaplacení poplaku je převedeno...a tady lidé pomalu nespí kvůli autu

29.6. zasedal slavný český parlament a místo toho aby se zákon k registraci vozidel radikálně zjednodušil projednával PSP zapracování dalších EU směrnic které vše udělají složitějším...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]