Nejste přihlášen/a.
Zde to nebude jiné, jeden bude radit to druhý zase ono..
Zkuste tady www.tipcars.com/ pohledat recenze ojetin, jsou celkem objektivní. Bohužel můžete koupit dobrou ojetinu i špatnou ojetinu a vůbec nezáleží na značce..
Co jsem četl o VW, tak mi bylo hned jasné, že takové auto nikdy, i když jsou vyjímky Co se týká spolehlivosti, je to jednoznačné pro toyotu a ford, ale údajně motory D4D mají trošku víc poruchovější vstřiky - údajně! To jsem se dočetl.:D Za to slyším jen samou chválu na motory PSA, sám jsem neodolal
, ale o zkušenostech o poruchovosti bych mohl napsat až za několik let, poněvadž ho mám krátce. Oktávka je zase svým objemem motoru ve vyšší pojistkové kategorii, pokud se bavíme o naftě. O benzínu bych ani neuvažoval...
Tak benzín nebo diesel spotřeba 6,5 nebo 8,5?To byste si měl vypočítat takhle je to zadání moc široký záběr.
To právě nevím - ano spočítat si náklady na 20000 km v benzíu a naftě je triviální, ale nevím jak moc se liší provozní náklady nafťáku a benzínu, (filtry, oleje, aditiva a nevím co ještě...). Dále je otázkou o kolik je dražší ojetina v naftě než v benzínu...Při triviální úvaze o spotřebě vychází lépe nafta.
Zde zadejta vůz jaký obmýšlíte a vyjde vám průměrná spotřeba vozu benzín či diesel.Toyotu ano počítejte s 10-12 tisíc eur za 9 těžko seženete pěkné auto a Touran bud mít tak 150 tisíc najeto .Mondeo v benzínu je dražší než nafta a jejich méně i tak je třeba mít dobrý kontakt na dovozce prověřeného nejlíp s přístupem do databázích Fordu.Bohužel náš národ podvodníků a můžu tady vyjmenovat X bazarů a dovozců kteří falšují doklady k vozidlům a stáčejí kilometry .
Je pravda, že za 9tis eur nemůžete chtít nějakou kvalitu. Takové auto bude mít nějaký pátek za sebou, takže servis se může dost prodražit. Když vynechám VW a oktávku, tak ze zbývajících toyota a ford vychází náklady na servis levněji jednoznačně pro ford. Na japonce se nedají sehnat náhrady a japonec může být jakkoliv kvalitní, tak nějakých 100-150tis km zanechá stopy. A to, jestli je levnější nebo dražší pojistka taky hraje roli, stejně se může pokazit jakýkoliv motor. Za ty peníze bych volil nižší střední třídu než střední třídu, protože ty auta už samy o sobě jsou drazší a mají víc najeto, než nižší třída. Takže spolehlivost a náklady hovoří jasně, raděj koupím auto v dobrém stavu, než "bavoráka" před smrtí. Píšu to tak jak píšu, ale je to prostě tak. Díval bych se po autě dvou tříletém s náběhem do 50tis km a těch se dá koupit dost, ale záleží kde, to už je zase jiná stránka.
Obávám se, že pro "aktivní rodinu se 2 dětmi" bude nižší střední třída málo. Mimochodem - nemohu souhlasit, že by dražší pojistka hrála nějakou zásadní roli. Když rozpočítáte cenový rozdíl na uvedený nájezd kilometrů za rok, tak je to mezi ostatními náklady jenom větší plivanec. Pokud někdo najede pár tisíc, tak to pro něj samozřejmě hraje podstatnou roli.
To jsem více méně nepochopil, myslím, že nižší střední střída udělá stejně to, co střední třída a mnohem levněji na servisech, pokud budu přemýšlet o obsahu pod 1,8, tak i pojistce a o naftě nemluvím. Suma sumárum si každý spočte sám. Najezdím taky cca 20tis, předtím combi nyní MPV, nižší střední třída. Musím ale uznat, že stejnou cenu jsem mohl mít i mondeo 2,0tdci, občas potřebuju velký kufr. To byla pro mondeo výhoda, je fakt velký ale taky větší obsah se pomalej zahřívá ve městě, spotřeba zhruba o dva litry větší než 1,6tdci, navíc do mondea vleze o dva litry oleje víc. Já vím, jsou to prkotiny, ale pokud se vše spočítá, vyjde zajímavá suma. Ono i ta pojistka se musí platit bez ohledu na km, takže rozpočítat na km se to nedá. Navíc to mondeo mělo i víc najeto. Ovšem je to každého věc, osobně raděj vemu auto míň jeté, kde je větší předpoklad spolehlivsoti a životnosti.
Je to uplně jedno,protože Avensis je mimo rozpočet za 9tisíc tak ztočenou či bouranou plečku a kde je servis a gumy to je dalších 20000 jen to hvízdne za 16 neb 17 kola .Octavii II nebo Mondeo.
za 10 tisíc eur lze koupit japonskou plečku od autorizovaného prodejce s půlroční zárukou, se stavem tachometru odpovídajícímu ralitě, servisní knížkou atd...za kolik se v ČR prodávají předražení dvojkové oktávky?
Denso má údajné problémy se vstřikama, japonci nejsou dost dobře připraveni na kvalitu nafty u nás. Naštěstí tohle má ford vyřešené už dávno. Jinak sto tis na interiéru stopy zanechat nemusí, pokud v tom jezdil jeden člověk a ne děti, ale bavíme se o spolehlivosti. Interiér je jedna věc technický stav druhá, motor samo sebou může přežít několik set tis km, ale co podvozek, brzdy, tlumiče, výfuk,baterie, čepy, silentbloky, kotouče, řízení...První majitel a servisní knížka taky není problém, u nás v bazarech není problém nic
Dobrý den. Pokud uvažujete i nad japonským vozem, tak bych Vám jednoznačně doporučil novou Toyotu Verso - bezpečnost, spolehlivost, prostorný a variabilní interiér, velice tichá a příjemná jízda s tímto vozem. Pro mladou rodinu ideál. Z motoru bych rozhodně pro Vás volil benzin 1.8. Dostatek výkonu a jako bonus je to při běžné údržbě nesmrtelný motor. Přeji šťastnou volbu a hezké svátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.