Nejste přihlášen/a.
Zdravím . Chci zrušit povinné ručení a přejít na levnější pojištovnu ale promeškal jsem výročí pojištění. Slyšel jsem že to jde udělat že se spz dají do depozitu a tím pádem se ruší pojistka potvzení o depozitu se pošle na pojištovnu a mělo by to být. No a pak se vyřídí nová pojistka v mém případě levnější a spz se vyzvedne to vše za poplatek. Tak a mě zajímá jestli jde dát spz do depozitu třeba na jeden den nebo mají nějakou minimální dobu? Děkuji
depozit nebyl primárně zřízen k řešení obchodněprávních vztahů klient - pojištovna...
podívejte se laskavě do své pojistné smlouvy, je uzavřena podle legislativy která umožńuje ukončit pojistku vzájemnou DOHODOU.
Takže přijdu na pojištovnu, sdělím personálu že jsem dostal nabídku od konkurence na výhodnější pojistku a požádám o okamžitou změnu pojistníé smlouvy se stejnými podmínkami jako ta konkurence...pokud personál tvrdí že jim to interní pravidla neumožňují, sdělím jim že se tedy chci OKAMŽITĚ dohodnout na OKAMŽITÉM ukončení pojistné smlouvy, kterou chci OKAMŽITĚ sjednat jinde... Na řeči personálu že to nejde reaguji a asertivně, pokyny vedení pojištovny mne nezajímají, zákon umožnuje dohodu tak se dohodneme.protžer nebudu mít dvě smlouvy a dvě popjistky, ale jen jednu . Ony velice rychle pochopí že nejste hlupák který nezná svá práva a tu dohodu obratem vytisknou...
Smlouvu ukončím k půlnoci daného dne a k dalšímu dni si sjednám povinné ručení jinde.
Nemusím si brát půlden dovolené, nemusím sundávat značky a zničit si tak podložku pod SPZ za 100,- Kč na které při sundávání ulámu víc jak polovinu zajištovacích paciček a hlavně neprudím zbytečně na úřadu a neprodlužuji tam frontu, a nakonec ušetřím 250,- Kč za zbatečný depozit...
Chce to mít koule a jednat s pojištovnou jako rovný s s rovným.
Jediným důvodem proč personál pojištoven nechce ukončovat smlouvy dohodou je skutečnost že pak přichází o provize ze sjednaných smluv...dokonce ten kdo jí sjednal údajně musí část provize nebo celou vracet, poud smuvní vztah skončí příliš brzy...pro ně je výhodnější když vy přijdete o půlden a 250,- Kč...
Depozitem zaniká povinné ručení ze zákona, není nutné o nic žádat jen to do 15 dnů sdělit...
xenofob, máte velkou pravdu v tvrzení:
Chce to mít koule a jednat s pojištovnou jako rovný s s rovným.
Dobrý den, přesně tak, jak už je uvedeno. Jen nevím, zda se to vyplatí vůbec, či se Vám to vůbec vyplatí, zajít na úřad (to také stojí jakési peníze - třeba jen pomyslné, ale stojí, alespoň čas, pokud půjdete pěšky), pak do pojišťovny, potom zas na úřad. Nevím tedy, o jakou částku či rozdíl v ceně tu běží, jaké auto to je či co, za mne pokud by šlo kupříkladu o pětistovku, nechal bych to v tomto případě být a řešil zas alespoň dva měsíce před dalším výročím té pojistné smlouvy. Ale třeba to máte jinak a spočítané tak, že se Vám i toto vyplatí.
Dobrý den. Já bych si nejdřív vybral novou pojišťovnu a zeptal se tam, možná Vám tam poradí nebo při uzavření nové smlouvy sami zařídí zrušení staré smlouvy.
Já prodal auto známému a s prodejní smlouvou jsem šel za pojišťovnou a zrušil pojistku. Auto mělo skryté vady, známý mi ho vrátil a já uzavřel ručení jinde. Dnes už možná pojišťovny chtějí zápis v techničáku o prodeji?
Jen pozor na fiktivní smlouvu. A taky pozor, aby si to auto známý místo vrácení nenechal
Nárok vidět zápis v techničáku poj. nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.