Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískaní motoru

Od: pepiik odpovědí: 10 změna:

zdravím ,mám golf 6 1.2 tsi a něco mi tam píska .viz video,ja si myslím ,že je to vodní pumpa ,někdy to piska někdy ne. Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Může to být i "starý" řemen. Mám na nejmenovaném autě najeto cca 300 tisíc km na původní řemen příslušenství a přes správné napnutí stačí zapnout vyhřívání zadního skla při volnoběhu a po přidání plynu nepíská, ale doslova ječí. Stačí vypnout vyhřvání, přidat plyn a znovu zapnout a je po "ječení"*smich*

Tvůj dodatek svědčí pro vodní pumpu. I to pískání je spíše "šumění". A že to za studena nedělá? To je celkem logické. Maziva ztuhlá, vůle vymezené apod. Vše se uvolní až po ohřátí motoru, natlakování chladicí soustavy a začne to šumět.

doplněno 27.06.18 22:14:

Co to je za auto a kolik má najeto?

doplněno 27.06.18 22:34:

Po 140 tisících bych nelenil a při těchhle projevech tu vodní pumpu vyměnil. Jistota je jistota a dnešní vodní pumpy jsou obvykle stavěné na výměnu při rozvodech (u řemenů), tzn. po cca 100 tisících km.

pepiik
hodnocení

Jojo ,ale já mám řetěz ne řemen,no děkuji za radu ,viděl bych to na vodní pumpu ,ted mi psal mechanik ,že u těhle aut to pumpa děla a je to normalní :-D pojedu do chorvatska a jestli tohle mu přijde normalní ,tak si ten odtah pak zaplatí :-D

007cz
Retez mas na rozvodech na agregatech mas remen to ma kazdy
pepiik
hodnocení

je to golf 6 1.2 tsi 77kw rok 2010 najeto 140tis ,ted jsem četl že to děla vodní pumpa a nikdo ani v boleslavi neví jestli to je zavada nebo jestli to vydrží,někomu to děla už po 10tis a někdo na to najezdil prý 40tis a nic ,no asi tak nikdy víc TSI ,rozvody děláný už po 4té :-D a ted ještě pumpa :-D

007cz
Rozvody po 4te? Tady neco nehraje...proč?

Protože je to 1.2 TSI:-D

hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste si vzít kus kulatiny tu si dejte k uchu a přikládejte ji k různým místům a poznáte, kde ten zvuk vzniká. Už mě kolikrát tento způsob hledání zvuku pomohl:)

pepiik
27.06.18 21:11
hodnocení

jezevec*

Může to bejt kterýkoliv ložisko, jehož životnost se blíží ke konci, vodní pumpa samozřejmě taky...

pepiik
hodnocení

doplním,děla to jak kdy ,ale při studenem motoru ne,tak na ložisko bych to neviděl ,jinak rozvody jsou dělané před 15tis,když otevřu víko od kapaliny ,tak to někdy přestane pískat uplne ,ale po par km se to vratí zpět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]