Nejste přihlášen/a.
Včera jsem byl na měření emisí společně s bratrem a technik nám řekl, že při měření emisí může být přítomna pouze 1 osoba, takže jsem zůstal u měření a bratr šel čekat ven. Zajímalo by mě, jestli ten technik na měření emisí má nárok vyžadovat, aby byla při měření emisí přítomna pouze 1 osoba? Upravuje nějaký zákon počet osob přítomných při měření emisí? Na stanici technické kontroly je také upraven zákonem počet osob při technické prohlídce vozidla?
Druhý dotaz se týká autoservisu. Měl jsem auto na opravu v autoservisu, který provozuje mechanik jako živnost. Když jsem po mechanikovi chtěl, aby mi vystavil fakturu za opravu, tak tvrdil, že když mi vystaví fakturu, bude cena za opravu vyšší než původní cena, kterou mi sdělil při předávání auta. Je toto vůbec možné nebo se ten mechanik dopouští nějakého podvodu? Děkuji za odpověď
Účast na STK (emisích) je řešena interními předpisy dané stanice. Jsou stanice, kde jim jen odevzdáte klíče a do servisní zóny Vás neustí vůbec. Pokud se Vám nelíbí, můžete jít jinam. Nelze si to vynucovat.
Ano, dopouští se chování, ta které by mohl být pokutován. Pokud nevystaví doklad, nemusí příjem danit. Navíc pokud je plátcem DPH, tak nemusí odvádět ani to. Jakmile vystaví doklad, musí odvést daně státu a proto to stojí víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.