Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám takový "problém" s Fabií 1.2 47kw. Když nechám auto déle stát..pár dní..Tak pravděpodobně steče všechen olej do vany a po nastartování mi chvíli cvakají hydroštely. Je to takový typický zvuk pro jejich cvakání, jak starej nafťák, nebo šicí stroj se sekačkou. Tento zvuk trvá zřejmě do chvíle jejich natlakování olejem, což je maximálně tak pět vteřin.
Dříve jsem to nepozoroval, hlavně proto, že jsem s autem denně dojížděl do práce, teď mi více stojí (haha) než jezdí, takže jsem se po týdnu stání na parkovišti trošku zděsil.
Na různých Škoda fórech jsem četl, že je to nomrální a v pořádku. Motor jinak šlape v pohodě, po tom, co ustane cvakání už znovu nezačne, spotřeba je ok, olej měním tak jak bych měl atd...
Takže, otázka zní, je to problém, nebo je to opravdu v pořádku a mám jezdit a neřešit?
Díky.
Ze si zacvakaj po nastartovani po delsim stani je uplne normalni. Pokud se uz pak neozyvaji, neni co resit.
Hydrošteli sa chystajú na odpočínok,sami si majú udržať svoj tlak.Ďalšou vecou je olejové čerpadlo,že nedáva dostatočný tlak a studený olej nepretlačí tak rýchlo dovšetkých miest a ak je málo oleja,tak šponovak na reťazi rozvodov nemusí dostatočme napnúť reťaz a môže dôjsť ku preskočeniu a stretne sa piest s ventilmi.
Na tú reťaz bolo len vysvetlenie,čo sa môže stať,ak je malý tlak oleja.
Zdravím,mám taky motor 1.2 47kw.Taky mě cvakají hydroštely,za studena,ještě když startují,za studena,tak se mě ozívá divní zvuk,jak když se radí přes zuby,ale za tepla je vše v porádku žádný zvuk,ani cvakání hydroštelu není.Opravdu to je tím,že olej steče do vany.Hlavně si hlídej olej,pokuď bude v motoru málo oleje,tak se může stát,že se ti potkájí ventily.
Je to normální než se motor natlakuje...používáš originální olejový filtr nebo nějakou náhražku? Náhražky čínské a polské provenience,často mívají netěsné zpětné ventilky,olej ti steče kompletně i z kanálů a pak trvá oněch 5 vteřin než se dostane až nahoru a proto hydroštely cvakají...s kvalitními filtry se tohle nestává,olej v kanálcích zůstane a ona doba bez tlaku se výrazně zkrátí. Ono je to trošku znát u všech aut,ale 5 vteřin už je na hraně.
Taky co tam používáš za olej?
Ad 007cz-např. tady máš filtr se zpětným ventilem... oleje-pema.cz/... ,ale ten zpětný ventil je u každého plnoprůtokového filtru.
No nevímm jestli je to normální ale u těchto motůrků asi ano, Po víc jak půlroční nečinnosti jsem potřeboval natočit své auto "v depozitu" a žádné cvakání hydroštelů se nekonalo,ono spíš asi záleží jak to bylo zkonstruováno!
Pokud to po chvilce přestane tak bych to stejně neřešil,tedy za předpokladu že je tam olůej co tam má být!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.