Doplní příkladem PSA měla motor 1,8i16V - 81kW=LFY tento nelze (legálně!) zaměnit s motorem ,opět PSA a 1,8i16V - 85 KW=6FZ takže výměna v celém spektru vozidel PSA (od P405 přes 406 po 407,dále 306,C-ZX Xantia,xsara...)je možné ale jen typ LFY =81KW za LFY 81KW ať již z jakéholiv modelu!
Každý motor má vyražené označení typu. Můžete zaměnit pouze motory shodného typu, ve výjimečných případech připouští výrobce záměnu za jiný konkrétní typ motoru.
Typ motoru najdete v ORV (dříve TP) v Technickém popisu vozidla v odst. Motor, řádek 5 Typ:
winn neexistuje u zadneho auta, VIN zadny motor nema, ma akorat vyrobni cislo ktere uz se dneska nezapisuje a ma kod motoru, pokud budes menit motor tak musis mit stejny kod motoru
Break-u ostatních značek nevím proto jsem uvedl výslovně že u PSA takže jsi uvedl na pravou míru že u všech!
break
motorů už jsem měnil desítky a pokud zachováš typ, je to jedno.Měnil jsem i za jiný typy, někde se to lišilo čidlama, sáním, výfukem ,servo, klima atd. navíc nebo bez, všechno OK.Dokonce jsem i měnil jiný typy s větším objemem, svazek zůstal, upravila se jednotka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.