Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměna oleje

Od: hastrix odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřeboval bych se na něco zeptat, tak doufám, že se najdě někdo kdo mi odpoví. Zaměnil jsem olej diferenciálu. Místo Castrol Syntrax 75w140 jsem použil Castrol Syntrans 75w90. Je to velký problém? Může se stát, že by se auto nějak hodně poškodilo? Nemám možnost ho vyměnit, protože už je auto z mého dosahu. Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak "studenou" viskozitu má stejnou-75 a na té teplé u diferenciálu až tak nezáleží.Třídu API mají také stejnou GL-5.Takže jestli to není nějaký lepší samosvorný diferák tak bych to neřešil.Co je to za auto?

doplněno 25.06.18 21:05:

A u mazdy 626 není diferák součást převodovky?Ale i tak tam bude klasický tak bych to neřešil

hastrix
25.06.18 22:52
hodnocení

Ok, díky ;)

hodnocení

0x
Pokud je to diferák u 4 kolky tak tam by se měl lejt hypoidní olej
Ten 75w140 sem ted lil do přídavný převodovky u suzuki jimny neb mi bylo řečeno že pokud dam 75w90 múže odejít a opravy sou drahé
Takže co to bylo za auto?
hastrix
hodnocení

Mazda 626 (1987)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]