Nejste přihlášen/a.
Zdravím, teď jsem se asi půl hodiny snažil na internetu najít kdo platí pokuty a komu jsou sebrány body po tom co udělá dopravní přestupek. Jestli se to sebere pojistníkovi, nebo provozovateli. Je možné že jsem idiot a nenašel to, proto se obracím sem na vás.
Díky za pomoc. ![]()
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
5x
Ono je to celkem jednoduché. Pojistník může být kdokoliv a nemá to na něj vliv. Majitel vozidla ke za něj zodpovědný. Pokud budu řídit tvoje auto a udělám přestupek, tak ty dostaneš dopis s pokutou. A máš dvě možnosti. Říct kdo auto doopravdy řídil (tedy řekneš že já, mě vezmou body a zaplatím pokutu) nebo to neřekneš a pokutu zaplatíš ty. Bez ztráty tvých či mých bodů.
doplněno 20.06.18 20:48: Na pojistníka to nemá žádný vliv. Jediný vliv je při nehodě, kdy pojistník přichází o poměrnou část bonusu. Takže ztratí nějakou část slevy na pojištění. Sleva se počítá podle odjezdenych let bez nehody.
Mě nabízeli levnější pojištění na rodiče, ale nechci aby za své a mé auto museli platit o hodně více kdybych měl nehodu a jim sebrali bonusy.
doplněno 20.06.18 20:48: Na pojistníka to nemá žádný vliv. Jediný vliv je při nehodě, kdy pojistník přichází o poměrnou část bonusu. Takže ztratí nějakou část slevy na pojištění. Sleva se počítá podle odjezdenych let bez nehody.
Mě nabízeli levnější pojištění na rodiče, ale nechci aby za své a mé auto museli platit o hodně více kdybych měl nehodu a jim sebrali bonusy.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]