Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám auto na ruční řízení a spínač na houkačku mám na levé straně na páce společně s brzdou.
Je to takové tlačítko, které se zmáčklo a auto houkalo, při puštění tlačítka se zase tlačítko vrátilo zpět a auto nehoukalo.
Včera jsem použil houkačku a auto houkalo. Pak jsem chtěl opět použít houkačku a při stlačení tlačítka auto již nehouká.
Zkontroloval jsem kabel k tlačítku, který vede zespod volantu a dobrý. Zjistil jsem, že při stlačení tlačítka pro houkání se vždy ozývá takové tlumené "klapání" - "spínání" něčeho vlevo pod předním sklem - přístrojovou deskou.
Při každém zmáčknutí tlačítka je vždy jedno "cvaknutí".
Tak nevím co by to mohlo dělat. Zde se něco nesepne nebo tak nějak.
Prosím o radu co by to mohlo být a co asi způsobuje to klapání?
Děkuji za případné nápady.
To klapání skutečně dělá spínací relé, které elektricky odlehčuje kontakty spínacího tlačítka. Pokud je houkačka slušně přístupná, je nejlepší změřit, jestli do ní jdem při stisku tlačítka proud. Místo měření stačí i odpojit kabely a použít žárovku jako zkoušečku. Tím zjistíte, zda je vadná houkačka nebo je vada v přívodu proudu. Podle toho postupujte dále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.