Nejste přihlášen/a.
Tak jsem 48 hodin měla auto stát venku a jak je méně než minus deset stupňů, asi mi zmrzla baterie. Chování motoru: vůbec nereaguje na otočení klíčku se sešlápnutou spojkou. Ani sešlápnutí plynu nepomohlo...
Je mi podezřelé, že je baterie nahoře trochu modrozelená...
Doporučili byste nastartovat s kabelama a propojením s druhou baterií v pojízdném autě?
Nebo mám baterii vzít domů a dobít ji nabíječkou? Napřed nechat rozmrznout a pak nabíjet?
Rovnou koupit v OBI novou baterku?
Nebo mi tam zamrzlo něco jiného?
Potřebovala bych zítra jet a dnes to na jízdu nevypadalo
Jsem zoufalá!
Je-li baterie starší dvou let, kupte novou. Jinak by mohlo stačit ji vzítř domů na nabíječku.
Nastartovat pomocí kabelů z druhého vozu je taky řešení, ale jestli Vám baterka nedrží proud, tak jakmile to vychladne, jste tam, kde jste byla a můžete shánět dalšího, co se k němu připojíte prostřednictvím kabelů.
Díky. Takže kdybych to nabila od jiného auta, tak bych to musela pak hodně jezdit, abych tu baterii dobila?
Myslím, že je stará 4 roky, jako to měl původní majitel. Prej se vždy rozjel...Ona baterie tedy vydrží JEN dva roky? Jen se ptám, fakt jsem neznalá.
Jasně, dám to tu rozmrznout doma a pak nabíječku z roku 73 - je v husté papír. krabici, po tátovi
V tomhle případě opravdu kupte novou. Ona by Vám tahleta mohla sice ještě sloužit třeba v létě, ale na zimu to už opravdu nedoporučuji.
Kupte novou.
doplněno 20.12.09 14:13:BTW některé akumulátory nevydrží ani ty dva roky. Ono záleží na tom, jak moc se s ní jezdilo - nezapomeňte, že v zimě je požadavek na zatížení daleko větší - topíte, svítíte a co je nejhorší, jezdí se krátké trasy, kdy se motor nestačí ani pořádně zahřát a akumulátor se nestačí dobíjet. Z toho potom vyplývají ty potíže, které máte. Jestli chcete být v klidu, kupte novou baterku.
Takže už ani to nabíjení nemám zkoušet? Mrazy za týden už nebudou a mohla bych ještě jezdit, jsem myslela... V autoservisu by mi jí asi ozkoušeli, zdali má dost těch kyselin a elektrolytů, jestli tedy má nějakou ještě hodnotu, že? Ale asi bych to musela pořádně zaplatit...
Nabíjení zkuste, ale zítra má ještě mrznout. Možná, a opakuji slovo možná, když baterii necháte na nabíječce přes noc a dáte ji do auta těsně před odjezdem, pak to bude dobré. Ale zaručit Vám to nemůžu - mimochodem jsem na tom aktuálně dost stejně, jen ty baterie musím koupit dvě- do každého auta jednu. Nějak se to sešlo v nevhodném termínu.
To je mi Vás líto. Zkusím nabíjet celou noc...
doplněno 20.12.09 14:39:Někde jsem našla, že před nabíjením se má zkontrolovat hladina a dolejt destilka. To ale nemusí nutně bejt, že ne? Jen to nabít zkusím, bez otvírání.
Musí to být POUZE DESTILKA! jinak asi tak hladina 1cm nad deskama ve většině baterek jsou takové jazýčka pokaď má sahat hladina. Pokud máte bezůdržbovou není kda dolít
TAk to je přesný! Krátký trasy, to bylo tak celej minulej tejden... jo a topila jsem si na ty kousky fest, aby mi neumrzlo miminko... Snad už na Št. den pojedeme na tu návštěvu a to bude asi dvě hodiny a většina po dálnici. To se mi to dobije! Ale už nebudou ty mrazy.
Baterie není stará, jen nejste nachystaná na zimu, ta už měla být dávno nabitá. Ve svém focusu jsem měl baterii sedm let, ale je fakt, že v zimě jsem musel nabíjet každý týden. Nejhorší jsou starty a krátké trasy a to mi motor startoval na šup, takže velký odběr jsem neměl. Nejhorší jsou světla rádio a větrák. Pak jsem si zapojil denní diodové světla, větrák pouze maximálně na jedničku a baterie vydržela déle než měsíc. Je ale fakt, že pokud jste ji tak vybila, ztratila podstatnou část své kapacity a tu už neobnovíte. Hodně ale dělá ta zaoxidovaná svorka, kontakty musí být čisté. Pokud ji rozchodíte, může sloužit třeba další dvě zimy, ale chce to péči jako o miminko
Rádio jsem nezapínala zatím, ale topení si dávala vždy na plnej kouř. A krátký trasy. Jestli mi to ráno pojede, pojedu hooodně daleko Jen nezapomenout očistit zoxidovanej plusovej kontakt na baterce. Asi pilníčkem na nehty, ten je furt po ruce.
To je ono, větrák, světla, studené starty a krátké trasy. To znám, nabíjel jsem každý týden. Nová je zbytečná, poněvadž ji vybijete tímto stylem stejně. V létě pojede jak mladice
taky jsem koupil novou baterii, starsi nabil, a vozim ji s sebou v aute pro potrebu... s nabijecimi kabely.
Nova nabijecka se dnes da koupit cca za 600 Kc, ovsem v lete. V zime ceny mirne stoupaji.
Mrznout muze cely elekt. obvod, to jest, pres ledovy most se muze baterie mirne vybijet. Muzete ji pred noci odpojit na kontaktech od vozu, obcas jsem to delal, kdyz jsem jeste nemel novou baterii.
Dobrý den pokud je baterie vybitá tak vám může přemrznout a pak vám nepomůže šlapání ani na spoku ani na plyn páč vám neotočí se startérem. Nic ve zlém,ale dle položení otázky je jasné že nejste moc v tomto zkušená a proto by bylo asi nejlepší požádat známého nebo přítele aby se na to podíval, Můžou to být jen zaoxidované svorky u baterie ,ale pokud je zmrzlá tak vám nepomůžou ani ty startovací kybely a je i možné že baterie už nepůjde ani pořádně nabít a nebo po nabití nebude držet proud. V kždém případě pokud je zamrlá vemte ji do tepla rozmarznout ,ale né sní hned na kamna ,ale při normální pokojové teplotě a potom ji napojit na nabíječku.
Jinak kupovat baterii do auta v OBI no nevím nevím spíše bych volil prodejnu která prodává autodíly. Možná bude i levnější a hlavně kvalitnější a hlavně vám poradí jaké kapacity máte barku koupit dle vašeho vozu.
Jo, super, díky, že píšete!
S tím OBI jsem to tam dala schválně, že jako podotázku
Včera jsem tam byla večer, pro něco jiného, a viděla, že autobaterie mají... a v neděli autodíly asi mají zavřeno. Náš OBI má do 23 hod Jasně, radši zejtra do autoprodejny s profíkama.
Ty svorky asi nějak oxidujou, táta to viděl ve čtvrtek, to to ještě normálka jezdilo a řekl, že "baterka kvete" a že se brzo bude muset měnit. Nevěděla jsem, co myslí a že to bude tak rychle
No jestli máte mořnost si baterii do něko vypujčit na tu neděli tak to udělejte a v podělí do autodílů. Přeji hodně štěstí a poradte se s otcem ten tu baterku viděl a určitě vám řekne své. 4 roky stará baterka může být už špatná ,ale nemusí záleží na značce jak sní bylo zacházeno a hlavně na štěstí jaký to je zrovna kus. Já osobně to vydím na novou.
nabitá baterie zanrzá při asi - 65°C, napůl nabitá při asi -30°C, a vybitá při asi -12°C
takže zkuste nabít a možná bude OK
No tak vyndavat jí budu každopádně. Pak buď tam dám tu nabitou nebo novou. Asi skočím na parkáč jí oddělat klíčem a donesu domů, holčičku mou pomrzlou
Dobrý den, jstli že baterie byla zamrzlá tak zdřejmně už dobití nepomůže.Ale kdyby přeci jen tak nezapomeňte skontrolovat hladinu elektrolytu, popřípadě dolít pouze destilovanou vodou.Když pujde dobít tak před zapojením do vozu svorky a styčné plochy očistit od oxidace a promáznout vazelínou, někdo bude namítat že se to nemusí ale je to lepší. Hodně štěstí.
Díky za přání, baterka je doma. Jen je asi fakt původní, neb na sobě nemá žádné označení, kabely dooost zasviněné a tak... ta modrá cosi jako plisen je na kabelu PLUS.
Mrzi me, ze se tim vyndanim vypnul pocitac a tak mam vynulovano
Take jsem si nabehla odemknutim centralem, ja nezkusena! Pak jsem musela rucne zamykat kazdy dvere a ty jedny sly jen zevnitr
Tak snad pro pobaveni chlapum
To se stane i chlapům. Hlavně až ji tam budete dávat tak si nenechte klíče v autě a nezavřete si dveře některé centrály jsou konstruovány tak že když zapojíte baterku tak se zamknou dveře. Nedivte se také pokud po vás autorádio bude chtít kod.
doplněno 20.12.09 16:43:Pokud Vám šel centrál tak baterka není uplně mrtvá,zkuste dobít a pak očistit ty kontaty na baterce a svorkovnice
Klíče mám naštěstí náhradní Díky!
Autorádio jsem ještě nezapínala, mám ho zatím v krabičce, zatím se ho tam bojím dávat, kdyby mi auto kradli. Krom imobilizeru nemam zadne zabezpečení.
Baterka není zcela mrtvá, což vím i podle toho, že ráno svítila světla, ač nešlo nastartovat. Vypnula jsem světla, ale nejelo to ani tak.
S tím vynulování palubního počítače: u elektronických se nemusí tedy nic přetáčet, stačí vycvaknout kontakt baterie a vynuluje se... ty počítače by měly mít nějaký nastavení jako mají tam hodiny?
Tamarko,příště,až budeš baterii vyndávat,aby se ti nevynuloval počítač,připojíš do zdířky pro zapalovač jakoukoliv rezervní baterkuje na to speciální kabel,tím se na síti auta udrží dostatečné napětí.Startovat se tím ale nemůže.
JABRAKA
Dala jsem ji tam, počítač neni vynulovany, jela jsem asi 2km v sídlišti a pak se vrátila domů na snídani a v křížovatce mi to zcela zhaslo a už mě museli chlapi dotlačit na parkoviště Asi jsem ji vybila tou jízdou zase... nevím, co budu dělat. Tak jsem se radovala, že to JEDE!
A to jsem jela bez topení, abych to moc nevybila!
Tamaro,
V praxi jsou akumulátory,které dobře pracují i po 6 letech.Jak píše Kuba kubinec,baterie skutečně zamrzne,jen když je úplně vybitá./držba nespočívá jen na dolévání destilky.I to pravidelné dobíjení mimo vůz má opodstatnění.U starších aut je dobíjecí systém při nárocích,kladených na spotřebu elektřiny v autě,téměř neschopen baterii dobít.Když si ještě někdo namontuje další spotřebiče a v zimě častěji a delší dobu startuje,baterie kixne.Pro dobrou funkci akumulátoru je ho třeba občas dobít externím zdrojem.Výhodu má majitel garáže, nemusí aku vyjímat z vozu
Pokud se týká elektrolytu - kyselinové náplně,dolévá se u starších akumulátorů destilovaná voda,ale až po nabití!
Když se doleje totiž před nabíjením,stoupá díky vyvíjejícím se plynům hladina elektrolytu a ten by mohl vytéct .
Jako zjistíš současnou kapacitu baterie?
Stačí po úplném nabití připojit výkonnější žárovku a spočítat proud který z baterie teče.Násoben dobou,kdy začne klesat svítivost žárovky,dá okamžitou kapacitu.Pokud je tato kapacita do 75 % původní,není třeba ji ještě měnit.
Tyto údaje nejsou jen teorie,jsou dány bohatou zkušeností .
Přeji,aby auto příští rok nedalo majiteli pocítit nedostatky a vydrželo všechny útrapy.
JABRAKA
Tento příspěvek je pouze snůškou nesmyslů navíc dlouhodobě v praxi uplatňovaných. Je to tak jak hlásá televizní reklama Besipu: "mezi motoristy koluje celá řada polopravd a mýtů"!
Jedině studovat odbornou literaturu. Každá věc chce svoje, ale jen nadšení a amaterismus bez základních odborných znalostí nestačí.
Jarbarako a Sirupe máte naprostou pravdu s doléváním destilky i když tvrdíte něco jiného. Sirup asi myslí, pokud v baterce nevidí žádnou vodu, tak je třeba dolít. Jabraka má rovněž pravdu, páč když se doleje před nabitím téměř k závitu, klidně se zvětší objem a vyteče. Takže navrhuji vodu jen na desky a po nabití dolít.
Jabrako, za tu žárovku ti dávám dobrou. Je to výborný fígl.
Rozhodně zkusit dobít , před nabíjením povolit špunty , aby se odvětraly plyny ,které vznikají při nabíjení .Pozor na otevřený oheň vzniká výbušný vodík rozkladem H2o . Dobré je překontrolovat hustotu elektrolytu hustoměrem (prodává se v drogerii) Dolívat jen destilku, v těžké nouzi alespoň převařenou vodu nebo peroxid vodíku . Teplo baterce hodně pomůže , stačí ji vzít domů a hned v teple bude mít větší kapacitu, potom pomalu dobíjet 1/10 proudu kapacita baterie např. 55Ah nabíjet max.5,5Ampér na 10 hodin .Jinak topení nemá vliv na spotřebu proudu snad ventilátor , svítí se celoročně takže se zimou to nemá nic společného největší odběr má osvětlení , baterii ničí dlouhé starty a krátké pojížďky , když budete kupovat novou připlaťte si za větší kapacitu , ale pozor ať se vám tam vejde nebude to na škodu rozhodně nekupujte s menší kapacitou než tam má být . Že baterie kvete tak neplesniví spíše oxidují kontakty , známka toho , že už pomalu odchází , je dobré kontakty udržovat v čistotě a natřené kontaktní vazejinou ne moc stačí film. To vše je práce pro chlapa ,protože batrie je těžká váží 15a více Kg a obsahuje kyselinu sírovou která nesvědčí pleti a očím poproste souseda a máte klid
Díky! Dlouhé starty asi jsou to, když to zapálím a povidám si s někým a než vyrazím, tak motor běží... To je moje chyba
Jen to povolení špuntů asi nebudu vidět... ve starým autě jsme nic nedolejvali, ani neměřili hustotu, prostě nabili a jezdili jsme 3 roky. Takže to zkusím jen tak zapojit a kdyžtak si někoho pošlu pro novou autobaterku.
doplněno 20.12.09 17:48:Připojila jsem tu baterku k té stařičké nabíječce a hle! Plus na plus svorku, mínus na mínus a tam je taková žárovička a ta se rozsvítila! Baterie tedy opravdu šťávu má. Zatím jsem nabíječku na 220 V nenapojovala, neb čekám,až trochu rozmrzne, je tady na zemi položená a je dost orosená...
Ne to nejsou dlouhé starty to se nic neděje alespoň se motor trochu ohřeje.Dlouhé starty jsou když otočíte klíčkem a startér necháte dlouho točit!třeba dokud to nechytne Správně by mněl starter točit do 5 vteřin pak nechat asi 20 vteřin odpočinout a skusit znovu.
Po nastartování klidně si povídejte pokud nezdržujete provoz
Dneska jsem tedy ráno v tom mrazu "dlouhý starty" dělala... ale jinak ten pokec byl na parkovišti v rožku Jasně, startér tak 5 sekund.
Kapacita baterie neznámá - to je asi originál baterka, že na ní nejsou žádný údaje... takže nemám jiné nabíjení, než ten přístroj (Dvoucestný usměrňovač), co nám již jednou pomohl. A tam se nastaví jen Auto nebo Moto - motorka to má jen na 6V, takže volíme Auto
Místa na novou baterku je tam dost, tahle tam byla dost dobře uložená. Jen ty zoxidovaný kontakty nevím jak oškrábat. Vazelínu kontaktní asi koupím pak v autodílech, až mi to pojede.
Je mně to jsaný chtít poženě aby mněla ocelák a nego glaspapír je blbost, no mohla by jste na to očištění svorkovnic použít třeba drátěnku a nebo tu houbu na mytí s tou hrubou částí zespodu (to zase nějak neoslovuje mně a Vy mně rozumíte co myslím).
S tou kapacitou si nechte poradit v těch autodílech pokud budete kupovat novou aku.
Sirupe Sirupe Ty nevíš že destilka se leje až po nabití? A taky věř tomu že kluky nosí čáp, holky vrána a dárky jéžišek.
Nicméně my co víme že se destilka dolává 1cm max 1,5cm nad desky a ne k závitům tak budeme nabíjet po dolití a páni jabraka a cukrář ať dobíjejí posvém.
Je mi líto, že se strhl zápas o destilku Before vs. After...
Abyste věděli, tahle baterka je asi přímo z dílny Fiat, nějaká bez označená, asi něco jako OEM při koupi kompjůtru, a nějak tam nejen nevidím označení, ale ani díru pro tu destilku, takže NELEJU NIC.
doplněno 20.12.09 21:36:V autokelly.cz nemají na webu vazelinu na ty zoxidovaný kontakty, budu muset asi shánět jinde. To zase bude den-hoňka
Vazelína je zbytečná, je to jen přežitek z dávných dob a dnes se nepoužívá. To jen abych vám ušetřil jednu hoňku
Stačí jen pořádně očistit ocelákem nebo nožem hlavně styčné plochy!
Ahá, i zde mi vazelinu radili a na netu se o ní píše. Takže drátěnkou to ráno vezmu. Díky za ušetření. Ocelový kartáč nemáme. Je to tam hodně moddrozelený, ta vazelina by asi byla prevence dobrá...
Jak můžete radit takové blbosti? Nejprve si pročtěte uvedený odkaz a zjistíte,že ona vazelína má "dielektrické vlastnosti". Jinak pro technické účely se používá mazací tuk, vazelína je pro buzeranty.
Svorky a kontakty zbavit nečistot a oxidantů a v suchém a čistém stavu zapojit. Již zapojené svorky baterie je lepší ochránit "kontaktolem" nebo jiným speciálním přípravkem k tomu určeným. V nouzi postačí i nástřik "akutolem".
Pro bezproblémový a téměř bezúdržbový provoz akumulátoru je třeba mít v naprostém pořádku nabíjecí soustavu. Bez toho i sebelepší nový akumulátor je k ničemu.
v autodílech kupte měď ve sreji ten u auta použijete i jinde naž na kontakty baterky (viz ob.dole) maj ho i v drogeriich.
Tak to je paráda! Mají to tam v Nejprodávanější a koukala jsem na to, že by to mohlo se také hodit. Mají i ty svorky na baterii, plus a minus, ale pisou, ze to je na Skodovku. A to nemam. Ale vypadaji hodne podobně jako ty moje.
Na fita se dají použít stejné jako na škodovky ty pruměry kontaktů jsou uni. jenom některá auta jako ford mají ploché kontakty ,ale tím se nezatěžujte .Pokud jsou svorkovnice opravdu špatné kupte nové néjlépe mosazné vydrží nejdýl dalo by se řít navždy.
Asi jo, za 99 korun tu na plusovy kontakt koupit mohu. Ale on byl myslím nejvíc zadělanej ten kabel, co k té svorkovnici šel... a ten kdoví odkud je taženej... asi by to musel vidět mechanik. Ano, rozměr vypadá hodně podobně, díky!
Ten spray je pěkný ale chemik varuje!
Ten spray obsahuje měď v čisté kovové podobě.Je to určeno především na tepelně namáhané spoje,matky na výfuku,na chladiči a pod,aby se daly rozebrat..Na ty olověné kolíky baterky se mi to nelíbí.Kdo ví,jak se bude chovat olovo s mědí?A občas potřísněné kyselinou?
JABRAKA
Sirupe,Až nabiješ tolik baterií jako já,tak můžeš radit.Když tvrdíš že to není pravda,zeptej se v nějaké baterkárně.Ale jinak se destilka nedolévá.Důvod jsem snad napsal.Když se chce někdo řídit tvojí radou,aťsi problémy způsobí,jeho věc.
Stejně ať nepotkají problémy s akumulátorem nikoho o svátcích.
JABRAKA
To jsou dvě věci,miljane.Kdo nechává akumulátor vyschnout až pod články,je ničitel baterie.
A druhá je to,že se doleje,až se ustálí objem kapaliny v článku.A to je po nabití.
JB
Jak ctu Vas prispevek, tak me napada jestli Vam neodesel starter, ale takhle z niceho nic? Kazdopadne bude lepsi kdyz to bude jen ta autobaterie
Ano, děkuji, asi to je baterkou...
Dala jsem ji tam,, jela jsem asi 2km v sídlišti a pak se vrátila domů na snídani a v křížovatce mi to zcela zhaslo a už mě museli chlapi dotlačit na parkoviště Asi jsem ji vybila tou jízdou zase, bylo tam hodně stání a pojíždění v koloně, nejhorší bylo pak jet krokem za sanitkou, co hledala místo, kde vjede na chodník
... nevím, co budu dělat. Tak jsem se radovala, že to JEDE!
Novou baterku koupit v autodílech a zapojit anebo to nechat na ruce servisu, prosím?
Zapojte to sama, je to jednoduché, nebo v servisu zaplatíte zbytečné peníze.
Když si koupíte sprej na kontakty, tak to jsou taky neučelně vynaloženy peníze. Jak často tento sprej použijete? Co s tím zbytkem. Buď na sucho, nebo trošku "mastidla". Ale je mnoho názorů jak je to nejlepší, ale ...
Jízdou jste baterku vybít nemohla pokud vunguje dobíjení. Pokud motor běží tak mužete jet krokem a alternáteor stále dobíjí. Bylo by dobré nechat zmněřit setli to opravdu dobíjí. Toho že se Vám vymaže něco na pčítači se nemusíte příště bát jediné co se smaže je denní počítadlo Km a to asi nikomu nevadí tak proč delat takové opičárny jako zapojovat druhou baterku přes zásuvku zapalovače.To pusťte klidně z hlavy. Až pujdete kupovat tu baterku do autodílů požádejte je ať vám změří dobíjení a pokud tam bude Gentleman tk vám tam tu baterku zrovna zadělá. Znáte nás chlapy jak vidíme pěknou holku tak se můžeme přetrhnout.
Jinak baterku zapojíte sama už jste to jednou zvládla a podruhé to pro vás bude malina.
Půjčim si jiné auto a pro baterku zajedu do autodílů. Ten fiat je zase mrtvej, ani se nerozsvítí... takže nebudu to zase nabíjet doma a riskovat, že mi to podruhé chcípne v koloně nebo na křižovatce, nevím CO bych dělala.
Kdyby mi ta stará jela a pak zase v mínus pěti za měsíc kixla, tak by mě asi vomejvali...
Hlavně aby nová baterka měla stejný kontakty, ale to je asi samozřejmý. V obchodě je asi prodávají 100% nabitý?
V solidních obchodech Vám prodají baterku nabitou. Až ji tam budete kupovat zeptejte se jestli vám zmněří to dobíjení a nebo požádejte někoho známého ,stačí nato obyč, digi multimetr. Pro vši laickou kontrolu můžete zkusit po nastartování zapnout světla a přidat plyn světla by se mněla více rozsvítit a po ubrání plynu trochu pohasnout (je jasné že ve dvou se to dělá lépe).
Přeji hodně štěstí a ochotných lidí.
Tak doufám, že tady ten obchod solidní je, je to velká síť... ale možná jen, že mám málo benzínu. Bude tam tak 10 litrů. Ale to by se mi komputer zapnul, i bez paliva, že?
Ja si nemuzu pomoc, ale jste si jista, ze je to autobaterii? podle toho co pisete, nemusi opravdu dobijet alternator, ale jen se snazim prispet. Me se nekdy stava, ze po otoceni klicku se nic nedeje, proste nic, neky ano, nekdy ne, tak mi nekdo poradil, ze to muze byt cidlo ve starteru(spinac, ted nevim), tak jsem myslela, ze muzete mit stejny problem, ale ted mam v hlave zase alternator Hodne stesti
Já si myslím, že pokud to jednou chytlo a podruhé ani nerozsvítïlo budíky, tak chyba rozhodně nebude v baterii a v tomto případě bude nová zbytečná, možná chvíli pojede, ale závada se projeví. Pokud to nastartovalo jednou a po dvou km už ne, tak to baterií nebude, spíš bych se podíval na kabeláž. Ono ta svorka musí dobře držet i na kabelu a pokud ten kabel je "zelený" tak se tam taky ztrácí proud. Navíc pokud byla baterie v autě chvíli, za tak krátkou dobu se nemohla vybít.
Já mám teorii, že jsem ji proudem 0.4 A dobila jen maloučko a tři startování tu baterku zase zabily. Jasně, ta svorka musí být PORADNE na baterce přišroubovaná, NAPEVNO přišroubovaná... Kdyby se hejbala, tak by to vypínalo.
Nestrašte mě, prosím, tím, že by to mohlo být i něčím jiným. Nyní mám baterii novou Starline 45Ah a je na ní 3 roky záruka!
0,4A je málo přes jednu noc, to máte za deset hodin jen 4A , takže byste musela nabíjet sto hodin, aby vám vyšlo těch 40A. Už nemá cenu to řešit, máte novou, tak ať jezdí. Časem dejte vědět, jestli to pomohlo
Pro všechny: Co se také může stát: čtěte na konci testu tu poznámku:
(a také by to mohl svést na baterii)
Ta poznámka na konci testu je fakt usmněvná ,akorát když test dělají takový diletanti jako Broža Petr, Žemlička Martin že nepoznaj volné svorky autobaterie tak osobně promně jejich názory jsou předem kničemu. Dle ´mne by testy vozů mněli dělat fakt "fachmani" a ne dva šašci co umně kroutit volantem, např ten zmiňovanej Pavel Sibera který těm dvěma lemplům závadu odstranil
To není samo. nic proti vám vy nehodnotíte auta do časopisů-
Děkuji, že jste se mě, petronelli, zastal
Jsem schopná se dopustit ve spěchu a v nervu, zdali baterka je nabitá, téže chyby!
Velmi rádo se stalo. Spěch , nervozita a zazmatkuje uplně každej . Krásné a hlavně klidné vánoce.
nabijet baterii s proudem 0.4A,TO JE NABIJEČKA NA TUŽKOVÉ BATERIE?není to náhodou,jak se za totače prodavala,nabiječka nebo přesněj udržovací nabiječka ,ktera vypadala velikostně jako nabiječka pro starší mobily,tak tam byl velikost proudu nabijecí asi těch 0.4A.Jinak použivám zhruba na nabijení desetinu kapacity akumulatoru tj,asi4-5A.
DNES, s novou baterií, odkazuji na článek, který jsem měla číst dříve, jen jsem o něm nevěděla:
Co jsem vyrozuměl z textů, Vy asi nemáte nabíječku, ale DOBÍJEČKU- a to je velký rozdíl.Ta se před lety hodně a amatérsky vyráběla a každý tenkrát sháněl trafo ze staré ruské televize.Dobíječka baterii jen oživí, ale v žádném případě ji zcela nenabije.(Tak vidíte, přátelé, pro úplnost našich informací jsme nakonec spadli do RETRA).ZDRAVÍM.
A víte, že asi jo?
Dobrý!
Kontakty u baterky mohu (prevence oxidace, koroze..) nastříknout WD40 nebo mám shánět vazelínu či podobné věci?
Už jsem vám to psal, nejvíc je důležité dobře očistit svorky, jak plus, tak mínus až na kov a ne jenom na baterii, ale svorky sundat i z kabelu, protože bývají zaoxidované i tam a pokud dobře nesedí na sobě, vzniká tam přechodový odpor. Baterie nejen že špatně startuje, ale i špatně dobíjí. Ukostření je taky velice důležité, takže tohle provést i na blatníku a motoru. Tohle je velice důležité u starších vozů, protože toho si nikdo nevšímá a zaměří se jen na baterii. Jakékoli oleje a vazelíny jsou zbytečné, ty kabely se časem vyhřejí a povolí, proto to oxiduje a když to budete příště dělat, budete mít práci navíc. Dobrý kontakt neoxiduje! Jestli se kabely hřejí při zátěži, tak je to špatně, kabel musí být chladný. Takže tohle si hlídat. K baterii bych si na vašem místě pořídil hustoměr, stojí to pár kč a dle toho sledovat stav vybití baterie a nenechávat ji dlouho a moc vybíjet, protože pak ztrácí kapacitu.
Přeju pěkné svátky
Já mám baterii 4 roky (Škoda Fabia), neměnil jsem, ani jednou nenabíjel, startuje vždy a za každých podmínek... kupte novou, případně se obraťte na autoservis... šťastné a veselé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.