Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvod daně z příjmu při obchodu s ojetými voz

Od: martin* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,právě jsem si založil živnostenský list na obchod s ojetými vozy.Chystám se na nákup vozů z německých aukcí.Potřebuji několik rad co se týče odvodů.Jsem v aukčním portále registrován na Ičo.Na každé auto které vydražím je vystavena německá faktura+německá faktura za dopravu.Já předpokládám,že veškeré platby za auta musím provádět z bankovního účtu určenému pouze k tomuto podnikání?Z jiného účtu to platit nemohu?Dále mě zajímá další postup,zakoupím auto,zaplatím bude mi vystavena faktura kterou si založím do účetnictví.Já auto pak se ziskem prodám v ČR,sepíšu s kupcem kupní smlouvu,dám razítko+vyjedu EET účtenku a založím do účetnictví.Rozdíl mezi kupní a prodejním částkou-výdělek na konci roku zdaním.Kolik je procent dan v tomto oboru?Jen pro info,kdyby se mi v účetnictví stala nějaká chyba které bych si nevšiml,zapomněl bych nějaké auto založit,zaplatil z jiného učtu nechtěně atd.Vznikne velký problem?Má finanní úřad šanci zjistit nezaloženou něměckou fakturu v případě,že je vystavená jen v Německu a Německou firmou?Možná to vyzní blbě ale skutečně se jen ujišťuji kdybych náhodou něco zapomněl založit popřípadě něco nějak zblbnul.Děkuji za odpvědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

0x
Andreje alias burese neojebes

martin*
hodnocení

0x
Nikdo nikoho ojebavat nechce.Jen se ptam na veskere doplnujici info abych nekde neudelal zbytecnou chybu.Prosim tedy pouze o smysluplne odpovedi.Dekuji
rqte

To jim vypravěj, těm policajtum, žes zapomněl, na to oni jsou zvyklí, společně se tomu zasmějete, omluví se za zdržování a dovezou tě domu ;)

007cz
Ale to je smysluplna odpověď.ze jsi se spletl nikomu nevysvetlis

fu
hodnocení

0x

Dobrý rada pro začátek. Nechcete-li ihned zkrachovat, najděte si alespoň na letošek účetní. Dost se od ní můžete naučit, není to tak složité, ale pak si sám musíte uhlídat všechny změny.Také vám vypracuje podklady pro zdr. pojišťovnu a pro sociálku. Co DPH?

K dotazu - daň je 15%, nesmíte zapomenout cokoliv dát do příjmu, FÚ má na to páky a je to lehce dohledatelné, flastry jsou vysoké. Plaťte vše z jednoho účtu (nemusí být podnikatelský) nebo chcete účtovat několik účtů, budete mít v tom guláš. Nepíšete jakým způsobem povedete účetnictví, více se radit nedá.

martin*
hodnocení

0x
Co me prave trochu zarazi,tak ze v posledni dobe kdyz jsem kdekoliv koupil auto v cr(bazar,nejaky soukromy dovozce) nikdo mi nikde nevystavil eet uctenku za dobu co je to povinne.Pak nechapu,jak to vsichni prodejci praktukuji?
doplněno 17.06.18 17:43: samozrejme v bazaru kazdy vetsinou plati hotove.
fu

Tak se jich zeptejte *smich*

Jak vidno, vy již podnikáte delší dobu a ptáte se na tak banální věci jako je např. procento daní? Daně se neměnily moc let. Jak jste dělal daňové přiznání?

xy

Platil jste hotově?

martin*
hodnocení

0x
Jasne ucetni bude samozrejmosti,jen zjistuji veskere dostupne info .Prozatim se nechystam byt platcem Dph.Takze ucet je jasny,ucetnictvi si nejakym zpusobem po porade s ucetni povedu sam nemelo by to bxt slozite.Jen ji to pak dam na konci roku k spocitani.Vo se tyce odvodu,doslechl jsem se,ze prodej aut je ve zvlastnim rezimu a to 19%?Je to blabol a je to tedy 15% z vydelku na kazdem voze?
xy

ne, 15% z rozdílu mezi příjmy a výdaji , které máte v daňové evidenci ( účetnictví asi nevedete ). Pro informaci si přečtětě část zákona o dani z příjmů, která se týká fyzických osob, případně některou z mnoha příruček pro vedení daňové evidence ( nejsou moc tlusté a stejně budete potřebovat aspoň základní orientaci v problematice )

martin*
hodnocení

0x
Nepodnikam delsi dobu,jak jsem psal na zacatku ted jsem zacal.Ptam se ze sve zkusenosti protoze jsem auto kupoval nedavno a casto jezdim se znamymi kvuli obhlidce vozu a pri nekolika koupi jsem uz byl a videl jsem tyto praktiky,proto me zarazily.

martin*
hodnocení

0x
Dosud sem byl zamestnan od skoly jako automechanik,tudiz me znalosti v tomto smeru nejsou zatim uplne nejlepsi proto vse zjistuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]