Nejste přihlášen/a.
Zdravím,právě jsem si založil živnostenský list na obchod s ojetými vozy.Chystám se na nákup vozů z německých aukcí.Potřebuji několik rad co se týče odvodů.Jsem v aukčním portále registrován na Ičo.Na každé auto které vydražím je vystavena německá faktura+německá faktura za dopravu.Já předpokládám,že veškeré platby za auta musím provádět z bankovního účtu určenému pouze k tomuto podnikání?Z jiného účtu to platit nemohu?Dále mě zajímá další postup,zakoupím auto,zaplatím bude mi vystavena faktura kterou si založím do účetnictví.Já auto pak se ziskem prodám v ČR,sepíšu s kupcem kupní smlouvu,dám razítko+vyjedu EET účtenku a založím do účetnictví.Rozdíl mezi kupní a prodejním částkou-výdělek na konci roku zdaním.Kolik je procent dan v tomto oboru?Jen pro info,kdyby se mi v účetnictví stala nějaká chyba které bych si nevšiml,zapomněl bych nějaké auto založit,zaplatil z jiného učtu nechtěně atd.Vznikne velký problem?Má finanní úřad šanci zjistit nezaloženou něměckou fakturu v případě,že je vystavená jen v Německu a Německou firmou?Možná to vyzní blbě ale skutečně se jen ujišťuji kdybych náhodou něco zapomněl založit popřípadě něco nějak zblbnul.Děkuji za odpvědi.
Dobrý rada pro začátek. Nechcete-li ihned zkrachovat, najděte si alespoň na letošek účetní. Dost se od ní můžete naučit, není to tak složité, ale pak si sám musíte uhlídat všechny změny.Také vám vypracuje podklady pro zdr. pojišťovnu a pro sociálku. Co DPH?
K dotazu - daň je 15%, nesmíte zapomenout cokoliv dát do příjmu, FÚ má na to páky a je to lehce dohledatelné, flastry jsou vysoké. Plaťte vše z jednoho účtu (nemusí být podnikatelský) nebo chcete účtovat několik účtů, budete mít v tom guláš. Nepíšete jakým způsobem povedete účetnictví, více se radit nedá.
ne, 15% z rozdílu mezi příjmy a výdaji , které máte v daňové evidenci ( účetnictví asi nevedete ). Pro informaci si přečtětě část zákona o dani z příjmů, která se týká fyzických osob, případně některou z mnoha příruček pro vedení daňové evidence ( nejsou moc tlusté a stejně budete potřebovat aspoň základní orientaci v problematice )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.