Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve velkém TP mám v psány rozměry pneumatik v oddělení nápravy.
Pak dole v TP v dalších záznamech mám psané další rozměry pneu.
Chtěl bych se poradit, které rozměry pneu mohu použít jako letní a které pro zimní?
Děkuji
Supr, děkuji vám.
Chtěl bych se ještě poradit, v TP mám napsány zimní pneu R 14 / 175 / 70.
Mám od kamaráda možnost koupit velice výhodně R 14 / 175 / 65.
Stalo by se něco kdybych na nich jezdil?
Co potom na STK by to řešili když jí mám dělávat v březnu, kdy bych tyto pneu měl na vozidle?
Poradíte mi prosím?
Děkuji
1. Můžeš použít všechny, které vyhovují specifikaci, popsané v ORV. Tedy 175/10 R 14 jen zimní, ostatní rozměry zimní i letní. 175/65 R 14 od kamaráda na TK neprojdou, nejsou v ORV.
2. Výška profilu se na TK nebude řešit pokud přijedete za příznivých povětrnostních podmínek, tedy když nebude nutné mít zimní pneu. Tedy obvykle budou požadovat 1,6 mm, pouze pokud byste přijel za povětrnostních podmínek, za kterých je předepsané použití zimních pneu, vyžadovali by zimní pneu a minimálně 4 mm profilu vzorku.
Asi záleží na konkrétním technikovi, kupoval jsem auto 3 dny po STK které mělo obuté 15" a v techničáku 14" , prošlo údajně bez probléů ( pochybuju že někdo bude dělat STK na starých kolech a při prodeji pak obuje kola se skoro novými plášti).
Na motorce se nelíbilo že mám vzadu 4" (od výroby) a v techničáku 3,5" šířku pneu
Souhlasím s tím že oficiálně nelze
Pochybuji, že policie bude kontrolovat rozměr pneumatik. Co se týká pojišťovny tak záleží jestli je to jenom formalita a nebo ne. Příklad, když na Supa II, kde se dají nasadit R16,R17,R18 budeš mít naspané v techničáku jenom R16, ale nasazené budou R18 tak se pojišťovna bude možná kroutit, ale po vysvětlení vše rychle zaplatí, protože je to jenom papírová formalita. Pokud tam narveš R22 tak už problém asi bude, protože oficiálně se tam ten rozměr nikdy nedával.
Samozřejmě musí sedět přesný rozměr té pneu
Mathew -máš pravdu,běžně to nekontrolují ale NIKDY nevíš na jakého vola v uniformě narazíš a pak je is chopen kontorly jednotlivých obvazů lékárnička a kontrolou jednotlivých rezervních žárovek!. Na místě jsou schopni do pár minut prulustrovat Tebe i auto!
Z vámi uvedených rozměrů-všechny můžete mít jako zimni ale rozměr 175/70R14 84Q M+S POUZE jenom zimní,ostatní i jako letní!Jinak nevím proč spekulujete o zrovna rozměru 175/65R14 když máte na výběr z pěti jiných! Co mám říkat když mám u jednoho auta jen JEDEN rozměr u druhých dvou jen dva rozměry
Jinak klidně můžete dát i pneu z traktoru-pokud se tam vejde a nasadíte ji na kolo auta! Ale není to povolený rozměr a můžete příjít k pokutě a dalším úpostihům za nepředepsanopu pneu na autě! Včětně možnosti NEHRAZENÍ škody pojištovnou,nebo rapidnímu snížení plnění pokud se neumíte bránit!(poj se vždy snaží snížit plnění ale Vy nepovoleným rozměrem jim navíc dáte příčinu!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.