Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo v kruháči

Od: lenakalbova odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, může čistící vozidlo Tech.služeb jet v kruháči v protisměru? Vjela jsem do kruháče a najednou proti mě jelo toto vozidlo. Jak jsem se měla zachovat? Já jsem ho objela, bylo tam místo, ale jenom tak tak Teď je mi z toho divně,že tak 14 dni nesednu do auta. Jsem ještě začátečník.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

4x

Zdravím, nějak jsem tato vozidla nestudoval, ale domnívám se , že mají sběrné kartáče pouze na jedné straně , aby mohli vymetat smetí od obrubníků. Z tohoto důvodu jelo pravděpodobně toto vozidlo v protisměru.

Dokáži pochopit, že vás to jako začátečníka mohlo trošku rozhodit , ale nebojte se, za chvíli potkáte na silnici ještě daleko horší věci. *smich*

hodnocení

3x
Pokud provádí nějakou činnost, tak ho prostě objet, nebo "jen" kolegiálně nechat projet. Kolik Vás může zdržet, půl minuty? Člověk musí jezdit s nadhledem a defenzivně. Co mi pomůže mít (teď mluvím obecně) svou pravdu za cenu rozbitého auta? Nenechte se strhnout agresivní jízdou většiny okolí. Každý někam žene, aby byl na další červené první. Proč?

barbakan*
hodnocení

0x

Mělo čistící vozidlo zapnutá oranžová výstražná světla? Ten kruhový objezd se musí vyčistit z obou stran. Jak by to dokázalo, kdyby nemohlo do protisměru! Normálně sedni do auta a jeď se uklidnit k vodě. *zdravi*

hodnocení

0x

Práva a povinnosti řidičů vozidel, vybavených výstražným světlem oranžové barvy jsou upravena v ust. §42 zák. č. 361/2000Sb. Implicitně pak lze z tohoto ustanovení odvodit, že řidič čistícího vozidla může jet při své pracovní činnosti po kruhovém objezdu v protisměru.

doplněno 17.06.18 09:52:

@barbakan: Potřebuješ, protože bez něj by se řidič čisticího vozidla i přes tvůj argument dopustil vážného dopravního přestupku a nejspíš už by nějaký čas ty ulice neměl kdo čistit;)*smich*

Nebo snad mám tvůj komnetář považovat za provokaci*stop*

barbakan*

Na to nepotřebuji zákoník,

barbakan*

Jakou provokaci? Pokud uvidím dopravní prostředek s oranžovými majáky, je patrné, že se něco děje na komunikaci. Představ si, že u nás jezdí popeláři do jednosměrky a nebo couvají na ulici, samozřejmě se zapnutými majáčky.

Tak zrovna ty popeláře bych vzal hákem. I když dělají záslužnou činnost, v jednosměrce v protisměru nemají co dělat. A často se setkávám s tím, že si vynucují přednost tam, kde na ni nemají nárok. Dokonce bych tady i uvažoval o zneužití oranžového výstražného světla.

Můžeš vzít popeláře hákem, proč ne. Ovšem a by jsi pak měl kam dávat odpadky.

@jenyk: A můžeš mi vysvětlit, jak tvůj komentář souvisí s tím, že i popeláři musí dodržovat Pravidla provozu na PK*sok*

PS: "a by jsi" *smich* Proč nenapíšeš správně "abys"*sok*

Já si s popeláři nezačal. Osobně mě nevadí, když se někdy pletou na silnici. Já bych jejich práci dělat nechtěl, ale udělat se musí.

Já bejt policajtem, tak jim ještě ukážu, někdo by jim holt dal flastr. Každej jsme jinej.

hodnocení

0x

Po zkušeostech (nejen) z kruháčů nespoléhám ani na přednost vozidla na kruháči i když je daná značkou. S jízou v protisměru mám taky zkušenost, jezdí tak u nás někteří řidiči autobusu.Když mají volno a vyjíždějí až na posledním výjezdu, proč to nevzít naopak když je to pak první výjezd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]