Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praktiky při prodeji auta bazar

Od: malyparanoik* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

uvažujeme o koupi ojetého VW CADDY, máme už "favorita"ale když jsem si chtěl ověřit VIN z CEBIA, tak jsem zjistil že ačkoliv se auto prodává přímo od majitele, tak současně je inzerované asi o tři dny dřív v místním nevalně hodnoceném autobazaru. Protože autům moc nehovím a jsem člověk nedůvěřivý, prosím jestli je tady někdo zběhlejší, kdo by dokázal poradit jetli...

- odpovídá cena uvedenému stavu, výbavě...

- jestli je normální že je auto v nabídce bazaru a současně i od majitele soukromně, jestli to není nějaká profláknutá vyčůranost.

a vůbec co si o tom myslíte...

Doplňující info: Podle dostupných info to dotáhli v 2/2018 z Německa, proběhla technická. Teď po čtyrech měsících, ujetých necelých 1000km je k prodeji v bazaru i u "soukromníka".

CEBIA neprozradila nic na první pohled zajímavého. První info o kilometrech je z únorového dovozu, datum uvedení do provozu souhlasí, bouračky žádné nepíšou...

Předem díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Jestli je to podvod nebo ne nevím a je mi to jedno. Ovšem kupovat 13 let staré běžné auto za 150 tisíc, když nové stojí 350 tisíc je na vyšetření u psychologa

jezevec*
hodnocení

2x

REÁLNÁ cena tohoto auta je minimálně o 50% nižší - koukni třeba na tohle:
suchen.mobile.de/...

V Německu za to nedali víc, jak 3500 EUR. Zaplatit za takovouhle starou paštiku 150 litrů - to by mělo být trestný... :)

asd1
hodnocení

1x

Stará plečka za 160k? Nedivim se, že jim 4 měsíce leží v bazaru a nikdo to nechce...

hodnocení

1x

Cena je typicky koncernová - i když za 13 let starou plečku chtít 155 tKč je trošku silný kafe. Jezdil jsem i s Caddynou - ne že by to bylo z hlediska řidiče špatné auto, ale když jsem si před lety mohl vybrat Caddy, nebo Partnera, šáhl jsem po frantíkovi. Od těch dob jsem jich měl už čtyři, žádný nezklamal. Možná zjistíte, že za podobnou cenu koupíte mnohem novější auto.

krtek66
hodnocení

1x

a já jen doplním... nebrat motor 1,6MPI...

malyparanoik*

ahoj, proč to?

jezevec*

Chlastá to jak Zeman a nijak zvlášť to netáhne. Pokaždý, když přidáš plyn, uslyšíš, jak se v Kuwajtu někdo směje...

krtek66

*haha* dobře ty...lip bych to asi neřekl*smich2**mir**palec*

@jezevec
Pane jezevec, Zeman nechlastá, má s Becherovkou smlouvu, na skrytou reklamu. Nesmíte věřit všemu, co říká Bilderbeg nebo Rotshild.
Chtějí shodit našeho prezidenta a dát místo něj loutku z Wall Street.
feak

Souhlas, motor 1.6 MPI do Caddy, to je za trest. Ten motor se hodí tak do krátkého Golfa, v naložené Octávce s klimou už moc nejede a dost papká.. ;)

hodnocení

1x

Tak co se týče možností inzerce, soukromník může nabízet vůz a domluví se s bazarem, že ho nechá u něj... A NEBO bazar má inzeráty i jako soukromá osoba - někteří pořád ještě věří tomu, že "auto z baráku" je lepší než z bazaru, takže se nabízí právě jako soukromník... Často pak před jedním plotem tento prodejce má i 20 "svých" aut.

Cena auta je o nabídce, poptávce. Takže nabízí a kdo to chce za tu cenu koupit, může. Kdo nechce, jde jinam nebo se "hádá".

Cena dle nabídky neodpovídá - bylo již sděleno.

Normální - tj. běžné - to je. No a vyčůranost... když to není proti zákonu, tak proč to považovat za vyčůranost?

Cebia u čerstvých dovozů je k ničemu - jsou tam jen záznamy z CZ. Takže víte, že to má při dovozu nahlášeno xy najetých km. To je vše.

malyparanoik*
hodnocení

0x

Tak vyřešeno. Všem moc děkuju za reakce. Je to naprd, řešit něco čemu nehovím, tak ještěže se mám kde zeptat:) Jdeme hledat dál...

Sice pozdě ale přece-jsou lidé co dají auto do AB ale inzerují i v annonci,bazoši,FB...Osobně jsem takto před lety koupil BéXo-na onzerát v annonci volal jsem prodejci -"Je v bazaru v Plané n/L ,prohlédněte,pokud se bude líbit -zavolejte mi pak a já jej vyzvednu a ...Koupil jsem přiímo od majitele ne od AB.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

jeste se mi nestalo zeby CEBIA podala nejake zajimave informace, takove acka vytisknou certifikat cebia na pockani *smich*

@jurajjuraj
Áčka ještě fungují? Že by vůbec někdo ještě u nich něco koupil?
Šmejdi jsou to slušní, prodávají a ve smlouvě mají zaškrtáno, že si člověk kupuje vlastně vrak a couvnout se lidem nechce, jelikož je často už předem nutí skládat zálohy. Navíc ve smlouvě stojí auto méně a zbytek peněz je jakési pojištění. To proto, až bude chtít vrátit zákazník peníze, aby mu dali jen tu část peněz, která byla jen za auto.
Toto info rozšiřujte dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]