Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická převodovka nejede dopředu

Od: lukaspetiska odpovědí: 10 změna:
Ahoj všichni, Prosím o radu mám Jetta rok výroby 1984 , s automatem , včera jsem chtěl odjet z parkoviště a nastartoval jsem, omylem jsem si nevšiml , že tam mám na automatu D, a při nastartování auto škublo , a už nejelo dopředu jenom dozadu , prosím o radu co se mohlo stát? Popřípadě jestli to jde doma nějak opravit? Auto normálně jde na volnoběh a jde akorát P a R-zpátečka ale D nebo 1,2 tam zaskočí ale auto nejede dopředu prosím o radu co s tím.Děkuji moc,

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sehnat manuální převodovku a nacpat ji místo automatu!Pravděpodobně vyjde několika násobně levněji než oprava automatu.

hodnocení

0x

Zavoláte odtahovku a budete opravovat... nachystáte si pár desítek tisíc.. nebo to prostě prodáte do kovošrotu. Ve druhé variantě naopak můžete dostat až 1500,-.

Auta se prodávají za 20tis ale nikdo je nechce... takže pokud to není nějaká srdcovka, doporučím to vrakoviště.

jezevec*
hodnocení

0x

To je divný. Mám taky automat (A6) ale pokud bych měl páku v poloze D, napíše mi to při otočení klíčkem abych si přepnul na P nebo N a nic dalšího se nestane. Normálně by to vůbec nemělo reagovat pokud páka není na D nebo N. Nebylo to už nějaký načatý? Jinak souhlas s rádci výše, tohle nemá smysl opravovat...

lukaspetiska
hodnocení

Zdravím , to právě nevím proč to udělalo je to ještě starší systém z roku 1984 na takové bowdenové lanko , ale rychlosti normálně zaskakují , ale při D prostě nejede dopředu , jako kdyby tomu chyběl nějaký signál do převodovky žemá jet dopředu.

break
hodnocení

0x

Proč si tam měl D?Už si to na D zastavil nebo si nevím proč hrál s voličem?přece zastavíš na P a startuješ na P...pokud si to už na D zastavil, tak možná došlo k poškození planetovýho soukolí v převodovce.

Rozhodně je ale ještě dost lidí, kteří tohle umí zrepásnout, pohledej na netu.Nevím, odkud si...rohodně bych to nepředělával na manuál, to je kravina.Ta Jetta má nějakou hodnotu dnes jakožto veterán, takhle vznikne bastl a bude problém s papírama a STK...nehledě na to, že samotný předělání taky není sranda i na takhle starým autě...a možná to vyjde šul nul jako oprava matu.

lukaspetiska
hodnocení

Dobrý den,

Včera jsem se na to díval, vypustil jsem olej z převodovky atd, kvalty zapadají jak mají, ale pořád nejde dopředu, nějaký automechanik mi říkal že bude nejspíš, vyvěšené ruční šoupátko ale nevím kde se nachází a ani jsem ho v převodovce nenašel, neví někdo kde by se nacházelo?Děkuji předem pěkně.

doplněno 18.06.18 08:59:

Bohužel , byl z daleka

Nezlobte se, ale vás nenapadlo zeptat se toho mechanika, co vám radil?
lukaspetiska
hodnocení

Bohužel byl z daleka

Možná hledáte na špatném místě - pod pojmem "šoupátko"bych viděl spíše něco uvnitř voliče řazení... sbazar.cz/...

Ale je to spíše střílení do tmy.. V servisu jste už byl nebo řešíte jen přes internet a s mechanikem po telefonu?

lukaspetiska
hodnocení

Dobrý den, zatím se radím po telefonu do servisu se mi to moc dávat nechci přeci jen je to 33 let starý vůz. mám ho jako do práce na ježdění , chtěl jsem s ním dojezdit tento rok , jelikož je to v LPG.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]