Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlešteni skrabance

Od: kuba724 odpovědí: 12 změna:
Ahoj stala se mi taková měnila věc strabnul jsem si o větev které zasahovala do silnice celý bok auta he to nepatrná čára ale štve mě to půlku se mi podařilo rozlestit nějakou lestenkou co jsem měl v garáži ale zbytek nejde ale není to vůbec hluboké jen na povrchu chci se proto zeptat jestli máte zkušenost s nějakou lestenkou nebo nějakým přípravkem

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

1x

Nic nelakuj a už vubec nebrus! zajed do nějaké lakovny tam ti to za ,,stovku,, přeleští. bude to lepší jako nové, a určitě ušetříš za nákup nějaké ,,značkové leštěnky z kosmického výzkumu,, která není k ničemu

radim3*

Přesně tak,v každé lepší lakovně se na to podívají a hned vědí čím a jak to za pár korun udělat.A možná i na počkání.

jenda2*
Radcove, vubec netusite o jake hloubce skrabance je rec a radite rozlestit. Srovnat ppvrch muze znamenat take probrus. Na rozdil od vas jsem takto opravil desitky aut. Vy ani jedno a radite hlouposti. Vrstva je nekolik mikronu a tu nemuzete jen tak rozlestit. Takove pitome rady mate za dobre. No potes...
praivo*

jenda2: Ty taky pořádně nevíš, jak ty škrábance vypadají, a hned radíš, aby to tazatel šel brousit... Každopádně to kutil těžko opraví lépe než lakovna.

007cz
Desitky aut? No potes! Vim jak vypada skrabanec od větve
jenda2*

Je těžké někomu vysvětlovat, že škrábanec odstranil část laku a tím se snížila výška vzhledem k plechu karoserie. A že při leštění v lakovně, jak chytře radí 007cz se velice snadno může odstranit vrstv laku na úroveň podkladu a způsobit ještě větší poškození. Radílci vašeho ražení jsou k smíchu. A až se z vlasových škrábanců díky úběru brusnou pastou stane poškozený díl na přelakování, tak už tak blbě radit snad nebudete. To co vymýšlíte jsem dávno zapoměl a tazateli dávám radu levnou, spolehlivou a s minimálními následky. To co radíte vy se může změnit v noční můru. Tak jen tolik. A viděl jsem lakýrníky zničit vašim způsobem několik dílů ve snaze rozleštit. Ošetřil jsem desítky tisíc aut ve své automyčce s ručním mytím včetně leštění laku a čištění interiérů a vím přesně, co je reálné a co hloupé. A hloupé jsou přesně vaše rady - 007cz.

praivo*

jenda2: Takže z desítek aut jsou najedou desítky tisíc, co bude příště, miliony? *smich*

Tady je video o odstraňování povrchových škrábanců od AMMO NYC. Larry není zrovna amatér...

007cz
Aha jsem zapomel ze lakyrnici laky ničí a myči aut je opravují...svět uz není co býval
break
007cz:na co leštička, když stačí vapka?:D
007cz

wapka? to je nápad! hned ráno to u nás poradím lakošum

jenda2*
hodnocení

0x

Dvousložkový krycí lak na metalízu se na odmaštěnou rýhu nanese velice jemným štětečkem. Po zaschnutí by lak měl vyplňovat škrábanec. Pak se smirkem pod vodu o zrnitosti 1600 až 2000 přes pryžovou podložku ( dětská mazací pryž) obrousí rýha tak, aby vznikla souvislá plocha. Pokud je vše OK, tak následuje přeleštění leštěnkou pro staré laky a poškozené místo pak splyne. Za podmínky, že je to slabá rýha od větve a ne rýha od šroubováku. Tedy jen povrchový škrábanec ne do podkladu !

kuba724
hodnocení

Děkuji za odpovědi je to opravdu jen povrchovy skrabanec zkoušel jsem to dokonce rozlestit jen nějakou obyčejnou lesrenkou a ž toho nejhoršího je to pryč.proto se chci zeptat jestli je nějaká lestenka co si poradí ze škrábanci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]