Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola p. vozíku do 750kg

Od: ok® odpovědí: 17 změna:

Prosím vás, co vše se provádí na evidenční kontrole přívěsného vozíku do 750kg ktery mná cca 6 let propadlou STK?

Zatím potřebuji vyřídit jen evidenčku s následným přepisem na jiného vlastníka, pak bych řešil STK, jestli to tak vubec jde, děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mrkněte sem a vynechte body, které se přívěsného vozíku netýkají.

hodnocení

1x

Takže nebudeš dělat evidenčku, ale TK. EK je přímo součástí TK.

Max. rychlost najdeš v ORV (dříveTP), jinou tam "nalepit"nesmíš. Umístění bočních (oranžových odrazek) určuje technický předpis, stručný popis najdeš tady.

doplněno 18.06.18 23:42:

@ok: A proč to nejde udělat najednou? Dvakrát pojedeš s vozíkem na STK, pokud ho potáhneš za autem, riskuješ, že tě chytnou a zaplatíš, až se prohneš, na STK budeš taky zbytečně platit dvakrát.

Já bych to udělal vše najednou.

ok®
hodnocení

no nejdřive s emusí vozík přepsat na nového majitele, tk se udělá později

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zkontrolujou VIN, barvu, pripadne rozmery kol a tim by to melo koncit

ok®
hodnocení

takže teoreticky, by nešly po elektroinstalaci(zda funguji, sverla atd)?

Poněvadž, mě tam nesvítí zpátečka a mlhovka, chybí tam oranž. odrazka, jak jsme psal již dříve, potřenujeme co nejdříve přepsat vozík na nového majitele z důvodu dědictví, nevím jestli je nějaká lhůta na přepis

Teoreticky i prakticky Ti zkontrolují přesně dle toho co psal Satam a dle odkazu co dal.

jurajjuraj*

teoreticky ti skontrolujou co napsal satam, prakticky to na kazde stk chodi jinak , v nektere ti budou kontrolovat vsecko co je vypsane v jine se podivaji na VIN + nejakou barvu a tim to konci

barbakan*
hodnocení

0x

Tady máš popsané to, co pořebuješ vědět.

xenofob
hodnocení

0x

Jednotlivé úkony EK definuje příloha číslo 7 vyhlášky č. 302 o technických prohlídkách.

Ministerstvo dopravy stanovilo postup STK při prováděšní evidenčních kontrol novou instrukcí, která je zveřejněna va věstníku dopravy číslo 3/2018.

u přípojných vozidel bývá problém a výrobním číslem

ok®
hodnocení

a jeste prosím dotaz, musí u techto svetel svítit zpátečka? a stačí když svítí jen levé mlhové světlo?

bo zpatečka nesvítí a mlhovka jen ta levá

ok®
hodnocení

Tady svět mi
Evidenční kontrola p. vozíku do 750kg

To je OK. 7pólová zásuvka nemá v sobě couvačku, tedy svítit nemusí. Mlhovka je předepsaná jen na levé straně, pokud není vozidlo konstrukčně (rozuměj z výroby) uzpůsobeno tak, aby mlhovky svítily obě.

Umíš číst?
Přečti si odkaz co dal rádce Satam-je tam něco o světlech?NENÍ!

Jasně, i já jsem napodruhé tu "evidenčku" přehlédl*plac*

To však nic nemění na tom, že to, co jsem napsal, platí pro TK.

ok®
hodnocení

Ale ja potřebují udělat i stk (je propadla 7 let), tak se ptám i na toto. Oranžové odrazky si mohu nalepit z boku kde chci? A rychlost max.tam muze být vcelku jedno? Poněvadž někde vidím 80 nebo 130km/h
Ok-to jsi ale měl napsat ihned.Ty nepotřebuješ evidenční , ale celou technickou.To mění podstatně situaci.Pak platí že osvětlení musí být funkční včetně umístění odrazek,jak stanoví technické předpisy a rychlost je pak stanovena schválením do provozu ,mělo by být v TP a dle toho 80 nebo 130.

ok®
hodnocení

také jsem se nikde nedočetl, jestli podlaha vozíku musí být z té drevotrisky, nebo můžu idělat s desek a hodit na ně plech po celé ploše?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]