Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myšky v koloně

Od: gaucar odpovědí: 7 změna:
Zdravím mám dotaz. Představte si dva pruhy, jeden průběžný směřuje přes křižovatku rovně a druhý odbočuje doleva(např. křižovatka sjezd z Karlovarské dalnice v Praze levy pruh stará Ruzyně a pruh rovné směr Vypich) je jasné značeno že levý pruh je doleva a pravý jede rovně a přesto tam denně vidím, jak tam spousta řidičů jede v odbocovaku a na poslední chvíli to pošlou do pravého jakoby se nechumelilo. Už jsem to párkrát sotva zaslapnul a jen těsně ho nenaboural, rozestupy mezi mnou a autem předemnou cca 1metr takže je jasné že se tam nemůže vejít... Kdo by v tomto případě nesl za nehodu zodpovědnost? Já nebo myšák co by to tam poslal? Díky za odpověď všem...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nelze odpovedet. Bez pritomnosti policie bude zalezet na vas, jak se dohodnete a zaroven i na tom, jak to vyhodnoti pojistovna. V pripade ucasti policie pak na tom, jak to vyhodnoti policie. Kdyz nebudou svedci, ani kamerovy zaznam a pod, muze byt vysledek jakykoliv. Klidne i vina obou.

Kdyz ho stihnes tuknout do boku, zrejme budes mit lehci praci s presvedcovanim, ze se Ti tam narval. Pokud se Ti tam vmackne a ty ho vezmes zezadu, budes mit perne chvilky vysvetlit, ze to nebylo nedodrzenim bezpecne vzdalenosti.

rqgs
hodnocení

0x

Zřejmě, bohužel, ten neodbočující, protože neprokáže, že se plně věnoval řízení a v té krokové rychlosti to prostě "nešlo ubrzdit". Odbočující si to rozmyslet může, jestliže má přerušovanou čáru.

martl
hodnocení

0x
Řidič který přejíždí z jednoho pruhu do druhého nesmí ohrozit řidiče jedoucího v pruhu do kterého přejíždí
Ohhrozit ani omezit.

mathew
hodnocení

0x

To záleží na dalších okolnostech a i na tom, kdo bude mít proti tomu druhému více důkazů. Když ho trefíš do předku tak to bude spíše jeho problém, ale když ho trevíš do zadku tak spíše tvůj

jirka*

Nesmysl, dopravní nehoda se neposuzuje podle toho kdo je kam trefený

jirka*
hodnocení

0x

Tak jsem vytrestal už dva arogantní idioty, když jsem měl starou octávku, dva pruhy směřující rovně přes křižovatku,za křižovatkou pravý pruh asi jen 10m a končí a připojuje (připojovací pruh!) se na levý, průběžný.Chytráci předjedou v pravém pruhu a cpou se do levého, vynucují si puštění (nesmí ohrozit ani omezit !).Vždycky to byl blatník a nárazník, chytrák vystoupil z auta - co je, co je, přece ZIP! A já nato zip máš na kalhotách, zopakuj si pravidla sil.provozu. Vždycky to chtěli za přítomnosti policie, žádný s arogancí jejich vlastní nechtěli uznat vinu, vždy jim to policie objasnila, vždy to měli za 1000,- Kč a ochotně hlásili pojišť.poj. událost hned na místě.Takže za kolizi by mohl vždycky myšák.Já jedu a troubím, kašlu na tlačící se idioty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]