Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bursíkovné - jak ho neplatit?

Od: likva* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotázek,

když přihlásím auto na osou vlastnící ZTP a druhý den ho přihlásim zpět na sebe, tak přece EKO poplatek platit nebudu né?

Je to již 2. registrace. V zákoně je uvedena 1. registrace, je to tak?

Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

on platit nebude, vy platit budete, dokud nebude jednorázová eko-daň zaplacena a tato skutečnost vyznačena v registračních dokladech...on je od daně osvobozen, vy ne...platit nebude až další vlastník

likva*
hodnocení

Nesouhlasím s Vámi, v zákoně o odpadech je uvedeno 1. registrace, která už proběhla. Tak na základě čeho bych měl platit. Je to sice obcházení zákona, ale co není zakázáno...

kt8d5*

Nejlépe bude, když si dojdete na příslušné pracoviště magistrátu (odbor dopravně správních agend) a tam se zeptáte. Jo a přijďte tam v kroji a s dudama. Jako správný (vychcaný) Čech. Klukům a holkám od Domažlic se omlouvám :).

likva*
hodnocení

Vychcaný? Já nemůžu za to, že naši zákonodárci neudělají nic pořádně.

nespokojenyurednik

první rergistrace mohla proběhnout klidně ještě před nabytím účinnosti zákona, kdyby jste si ten zákon řádně přečetl, zjistil by jste že se jedná o první registraci, respektive přeregistraci po 1.1.2009. A to je rozdíl. Eko-daň v každém případě zaplatíte. Jsou také případy, že někdo auto zdědil, pak s e na něj eko-daň neztahuje. Auto časem dál prodá, další nový vlastník eko-daň zaplatí...Obdobný by bylů i Váš případ...Prostě to časem na někoho padne. Daň je jednorázová a platí s e u jednoho auta jen jednou...Kupte si auto s EURO 3, nebo takové, kde již byl ekopolatek zaplacen...jinak máte smůlu...

likva*
hodnocení

Děkuji za Váš názor, ale nemáto opět pravdu. S první částí s Vámi souhlasím, ale na základě čeho bych měl zaplatit EKO - poplatek, když první registrace (přeregistrace) po 1.1.2009 už proběhla (na osobu se ZTP). Tak jaká právní norma mě nutí ho zaplatit? Váš názor, nebo co? §§§§ opřené o plot neberu. §37e, zak. 185/2001 Sb. jsem prostudoval detailně a po konzultaci s advokátní kanceláří jsem si jistý, že bych spor vyhrál.

Napište mi tedy právní normu, která ukladá povinnost zaplatit EKO poplatek za 2,3,4, registraci?

Všude je uváděno jen 1.registrace a to je ta chyba.

Chápu Vás, že jako úředníkovi se Vám to nelíbí, ale vybrání poplatů by bylo protizákonné. Analogie práva je v tomto případě jasná. Ten zákon je napsán prostě špatně...

nespokojenyurednik

Vychcaný není, jen neumí číst...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]