Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mění vložka olejovéhé filtru?

Od: jarra odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, mám auto peugeot 206 CC, 1.6, 80kW.

Budu měnit motorový olej, jak se mění olejový filtr, když mi prodali jen vložku do něj?

Ještě se zeptám zda při výměně oleje musí být auto v rovině nebo mohu předníma kolama najet na nájezdy a auto bude tím pádem předkem nakloněné směrem nahoru.

Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

3x

vložku ti prodali, protože se mení jen ta...jestli je to HDI, tak je umístěnej pod hadící, co vede do sání mezi motorem a převodovkou.Stačí vzít myslím 27 ořech a tím to vytočit.Vycvaknout vložku, dát novou a gumičku taky vyměnit...

jo, na rovině...

jarra
hodnocení

Je to benzín 1.6, takže zahřát, pak musí být při vyouštění narovině?

Vypustit olej a vyndat vložku filtru a dát novou?

Děkuji

break

zahřátej motor.otevře se nalejvací víčko,vyndá se filtr, vypustí se olej, nechá se vykapat.Pak se zavře výpušťák, dá se filtr resp. vložka-vždycky nová!Naleje se potřebný množství oleje.Olej podle výrobce, jak viskozita, tak specifikace.Nastartuje se, aby se naplnil filtr, zhasne se motor, zkontrolovat olej, vymazat servis a hotovo...a vždycky na rovině...

u benzínu nevím, kde přesně vložka je.TDCI/HDI jsme dělal kvanta, to znám.Benzíny od PSA nějak moc neznám...

jarra
hodnocení

Děkuji za obrázky, píše tady někdo že nejprve vyndat filtr, pak až vypouštět olej.

Nemá se nejprve vypustit olej a až pak vyměnit filtr?

Děkuji

break

tak, jak jsem to napsal...

hodnocení

0x

Tohle je váš motor.Breaku proč né na nájezdech?Měním na nich x let ,x aut a žádný problém

break

měním je na rovině.Vany jsou na to většinou tak konstruovaný.U některejch motorů by člověk na nájezdech všechno nevypustil...

hodnocení

0x

Na přiložených obrázcích máte rozkreslené olej.ftru jak pro HDi tak pro 1,6i16V třeba Vám to krapet pomůže.Já osobně svá auta- P-106 někdy mám předek podložen, tzn je výš než zadek a někdy bez podloženíV a na Xantiíích v nejvyšší servisní poloze ,tzn vodorovně.Vypouštěcí šroub bývá většinou zezadu vany a kdyýž je auto "čumákem výš tak prý vyteče více starého oleje nežli když je auto vodorovně!

Jak se mění vložka olejovéhé filtru?
Jak se mění vložka olejovéhé filtru? #2
break

Prý...třeba u 1.6TDCI/HDI je výpušťák skoro vprostřed...

Jj a některé nové motory produkce (asi nejen)z PSA nemají výpušťák na nejnižším místě vany (prostě debilovina skrz co nejnižší vydrže motorů)

break

některý ho nemaj vůbec a musí se odsát...co si pamatuju, tak měl jsem sierru a tam byl vepředu uprostřed, ale to bylo RWD...a stejně není možný vypustit věe, ikdyby to stálo tejden bez vany:D

jarra
hodnocení

Dobrý den,

musím nejprve vymontovat filtr s vložkou nebo nejprve vypustit olej a pak až filtr s vložkou?

Stačí dát jen novou vložku nebo si mám koupit benzín a v něm nejprve umýt filtr než dám vložku do filtru?

Poradíte mi?

Děkuji

break

ty mě chceš na**at a nic víc...psal jsem to tu snad dvakrát.

Filtr neumejváš, jen vyměníš vložku a gumičku.Já mám na výměnu oleje a filtrů 1 normohodinu, ty měníš olej už tejden...

jarra
hodnocení

Dobrý den,

musím první vypustit olej a pak vyměnit vložku filtru nebo první vložku filtru vyměnit a pak vypustit olej?

Děkuji

break

pro nechápavý ještě jednou...

vyndat vložku a vypustit olej

pak zašroubovat výpušťák a dát novou vložku

nalejt olej

má to svoji logiku

Ne nejprve nalejete nový olej a pak vypustíte starý!

Kuwa chlape to jste fakt blbej nebo co ,několikráte Vám kolega Break napsal jak na to a stejně se zase zeptáte!Použijte to kulatý co máte na krku !

break

mám takovej pocit, že tahle výměna oleje bude pro ten motor poslední...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]