Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě Seatu Leon 1,4 i r.v. 2004

Od: robi* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

zvažuji koupi Seatu Leon 1,4, r.v.2004. Vozidlo je po 1.majiteli a má spolehlivě najeto 75 000 km. Navrhovaná cena je 70 000,- Kč. Standardní výbava, tažné zařízení. Nebouráno. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto typem vozidla, popř. zdá se vám navrhovaná cena odpovídající stáří vozu a nájezdu km. Děkuji za odpověď.

Koupě Seatu Leon 1,4 i r.v. 2004
Koupě Seatu Leon 1,4 i r.v. 2004 #2
Koupě Seatu Leon 1,4 i r.v. 2004 #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

2x

Z fotek toho člověk moc nepozná, ale pokud je stav opravdu solidní, tak ta cena podle mě není zas tak nereálná. Po inzerátech se možná povalují levnější kousky, většinou je k tomu nějaké ALE. Nedávno jsme známému sháněli nějaké auto kolem osmdesáti tisíc a nebyla to moc velká hitparáda, většinou slušně dobité a vylítané kousky. Odkaz od jezevce je možná cenově zajímavý, ale vzhledem k tomu, jak je auto nafocené, neměl bych nejmenší důvěru (neschopnost vyfotit celé vozidlo, pouze nějaké detaily, nesedí části, sedačky schované pod potahy budou nejspíš KO a to je jen fotka, technický stav může být ještě větší peklo).

robi*
hodnocení

Děkuji vám za příspěvek. Já jsem docela "kolenovrt" a doposud jsem jezdil jen to nejlevnější, co bylo k mání. V současnosti mám ještě měsíc platnou TK na Felicii kombi. Mám ji 4 roky a jsem s ní spokojený. Kdyby to tolik nerezlo a pasivní bezpečnost byla na vyšší úrovni, tak ji provozoval dál. Ten seat není rozhodně moje první volba a raději bych Octavii I., ale kamarád mi doporučil Leona s tím, že to má jasnou minulost a mělo by to nějakou chvíli držet pohromadě. Kdyby mi doporučil cokoli jiného v podobných parametrech jako je Octa a v cenovém limitu jaký jsem požadoval, bral bych to. Jsem laik a v každém ohledu jsem odkázán na doporučení lidí, kterým věřím a kteří mají zkušenosti a odbornost vyjadřovat se k vybíraným vozům.

Mimo (pro mne) spolehlivé zdroje informací zkouším i toto diskusní fórum. O seatech nic moc nevím a postřehy jiných mi příjdou vhod.

hodnocení

0x
Motor je to jeden z lepších. Bacha na korozi. Km jsou od počátku v ČR?
doplněno 08.06.18 21:52: Přidám se k pozitivním kolegům. Pokud není neodborné opraveno po nehodě, může vám sloužit 6 a více let. Chce to měřák laku. Dnes může být naleštěno a po týdnu a dvou myčkách se vada ukáže...
Ale jestli je to hýčkané auto, nebál bych se ani ceny. Poslední auto co kupoval bratr bylo Citroen Xsara Picasso. Nejdražší toho času na webu, ale bez potřeby servisu. Najezdil 50tis km a dal tam jen naftu, filtry,olej.

mathew
hodnocení

0x

Co je to "standartní výbava" pro tohle auto? Za ty prachy bych vzal 2 stejně staré Laguny, Megany atd. nebo něco novějšího sice budou mít víc najeto, ale otázka jestli je 5000km za rok pokud je to vůbec pravda nějaká výhra... kromě toho to s tím motorem nejede

jezevec*
hodnocení

0x

Cena v pohodě určitě není, navíc 1,4 je líná jako plž, tady máš stejnej rok s 1,6 za polovic...
suchen.mobile.de/...

asd1

Jj, asi tak. Navíc prakticky nový zimní gumy a netahalo to vozejk ;)

robi*
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi.

Pro úplnost dodávám : výbava - servo, 2x airb., přední okna v elektrice , centál na DO, ABS, klima. Ty kilometry sedí.

Auto je od počátku provozu v ČR a prosté rzy. Ta cena krom stavu je taky asi "TOP" a viděl jsem na inzertu podobné kousky za menší peníze, ale žiju možná v bláhové naději, že za ty peníze pořizuju nezhuntované auto. Původně jsem chtěl koupit jedničkovou Octávii 1,6 benzín, nejlépe v kombíku. Ale zatím jsem nenašel žádnou, která by mi přišla ucházející. Klidně bych ty samé peníze dal za Oktu, ale bohužel žiju v paranoi, že podvodník vůkol kam se podíváš.

Doporučili byste mi kladné reference na nějaký bazar či dovozce, který neprodává stočené a uštvané Octávie.

Díky za odpovědi

break

raději bych šel do 1.9 TDI 81kw, ty benzíny v O1 stojijou za kulový...

robi*
hodnocení

S tím TDI máte pravdu, ale já jezdím skoro pořád "okolo komína" a roční nájezd mám tak do 15 000 km. Nafta by mne nakonec přišla se servisem v porovnání s benzínem určitě dráž a na nájezdu bych ten rozdíl nedohnal.

break

ale vůbec.Tohle je ještě stará a jednoduchá rotačka.Je to míň choulostivej motor než ta 1.4i...jen by to chtělo jednou za čas vzít za město a šlápnout tomu kvůli regulaci...taky jsem měl jendo TDI a jezdilo jen po městě tak 8000km ročně a nic mu nechybělo...

milannovotny
hodnocení

0x

Za 70 000 mi to přijde moc.

mathew
hodnocení

0x

Na Octávii, která není uštvaná a stočená si budeš muset trošku připlatit přesně asi tolik kolik stojí nová*smich* Takže vem radši toho Leona za 30-40 a zbytek si nech na servis, který při té odložené částce bude znamenat, že to bude skoro ve stavu nového auta...

tomaslad*
hodnocení

0x

drahé za 70, vůbec nebrat. Za 30-35 asi jo, podle okolností.

doplněno 09.06.18 00:46:

hlavně nebrat Octavii I 1,6 74 kW benzín s převodovkou typu xxx.xxx.DUU. Žere to jak tank a převodovka se výrobní chybou soudruhů z Wolfsburgu sype- střihlé nýty na diferenciálu prorazí obal převodovky a olej pak teče do spojky a kaputt. Osobní zkušenost bohužel. Stejná převodovka se dávala i do Seatu, VW, a Audi A3 kromě Schade. Bacha na to.

vernon
Drtivá většina Octávek 1.6SR má už dnes v diferáku pevnostní šrouby. To původní provedení s nýty z aluminia asi do dnešních dnů nepřežilo. Byť teda aluminiu patří budoucnost...

petan86*
hodnocení

0x

Ahoj cena je celkem vyšší, pokud je stav perfektní, nebylo to po bouračce a kilometry jsou originál tak bych to vzal. Ještě pokud sou k tomu 2x gumy zimní letní se slušným vzorkem, a auto nevyžaduje investice vyjde to líp než opravovat nějakeho jiného seata za 40 s 250K km na triku a sypat do toho.

Zkuste snížit cenu pokud vozidlo vyžaduje nějaké další investice, Gumy rozvody apod.

Jinak tenhle leon je taková převlečená octavka. co se tyče dílu a nakladu na servis, vyjde to na stejno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]