Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litá kola

Od: commonman* odpovědí: 4 změna:

Zdravím ,

obracím se na Vás s žádostí o radu. Mám doma litá kola 14 na peugot 206 co potřebuji abych je mohl dát na auto. Někde čtu šrouby , jinde se zas mluví o podložkách. Vůbec se v tom nevyznám.

Děkuji za odpovědi.

doplněno 08.06.18 12:08:

Auto sem kupoval i s těma kolama , v TP povolený jsou. Vždycky sem to naložil do auta a dovezl do pneuservisu a na léto mně to vyměnili. Problém nastal minulej rok kdy mi auto strašně klepalo vpředu na řízení no a když sem to pak měnil v Pneu tak mi pán řekl vy tam nemáte podložky to Vám musí strašně lítat.

Tak právě nevím jestli mi je před ním v některém Pneu neztratili , respektive proč to nikdy neklepalo až najednou minulej rok a teď scháním co potřebuju abych je tam zas mohl dát.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

1x

Šrouby budeš potřebovat k tomu, aby ti kola neupadly (některý auta mají matky).

Podložky budeš potřebovat v případě, že budeš chtít, aby kola "vyčnívaly" do boku, aby byly jakoby vytažený z pod karoserie. Je to hezký a nepraktický (na boky auta pak lítá vše ze silnice) a občas problematický u STK.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

tak ono zalezi jake to jsou kola, jestli jsou primo urcene pro dany model auta, jake maji rozmery, jestli mas ty rozmery povolene v technicaku atd

srouby/matky je mozne ze budes potrebovat jine, plechace vetsinou pouzivaji jine srouby/matky nez alu kola, podlozkama asi mysleli stredici krouzky, pokud nema stred kola stejne velky otvor jako je na naboji u auta tak se pouzivaji stredici krouzky ale podle toho ze mas doma alu kola ti nikdo nic neporadi, tezko hadat co vlastne doma mas

hodnocení

1x

Nwn jak to má P-206 ale P-106 a origo lité disky Peugeot (asi z P-205? ) mají stejné šrouby jak pro plecháče tak i pro litá, stejně tak to mám na dalších dvou autech od PSA-na xantiích-stejné šrouby pro litá (X1 v benálu-origo litá kola SWIFT pro vozy BX) a pro plecháče Na druhé opět stejné šrouby.Ale některé novější modely mají šrouby s podložkami ale to zde od PC NIKDO z nás neví co máte zač.vyšroubujte jeden šroub a zasuňte jkej do litého disku a uvidíte-bude -li pasovat jako pr.. na hrnec pak jsou shodné por obě varianty.Pošlete v SZ VIN auta a pokusím se na SVC boxu dešifrovat jak to máte se šrouby!

ještě doplnění -zatím jsem s výjímkou škůdky 105 měl na všech kolech stejné šrouby jak na lité disky tak na plecháče (vozy PSA-P405 a 106,Citroeny BX a Xantia) a tyto mají stejné šrouby jako měl F125P a Seata ibiza,šrouby s dosedací kuželovou plochou!

commonman*

Diky Diesel zítra pošlu SZ jak se k tomu dostanu

Pro ostatní děkuju za pomoc a nervy , vím že je to jak s debilem ,ale když tomu člověk vůbec nerozumí tak ani neví jak se optat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]