Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych vědět, kdy končí moje odpovědnost při prodeji auta. Vec se má takto:
Dnes jsem se s jedním pánem domluvil, že mu prodam své auto:
Zálohu 5 tis. mi dnes dal. Zítra mi doveze jeho zamestnanec podepsanou smlouvu a formulár s plnou mocí /který si nechám overit na poště a zbytek penez .Overenou plnou moc mu pak v pondělí odešlu. A v pondeli si auto odvezou..a já pak . On mi pak pošle kopii odhlasenoho tehnicaku.
Zajímalo by mě, kdy jsem odpovědný za své auto...datum podpisu na smlouvě...a nebo do toby nez přihlási auto?
Prodej se realizuje podpisem smlouvy. Pokud ve smlouvě není stanoveno jinak, podpisem se vozidlo stává majetkem kupujícího. Veškeré vaše povinnosti končí přepisem auta v registru vozidel. Do té doby sice teoreticky již odpovědnost nemáte, ale veškeré problémy půjdou za vámi a budete muset dokazovat, že auto není vaše. Nepřepsáním auta v zákonné lhůtě se vystavujete nebezpečí pokurty, jak už tu bylo uvedeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.