Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy končí moje odpovědnost auta pri prodeji?

Od: hruskas odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych vědět, kdy končí moje odpovědnost při prodeji auta. Vec se má takto:

Dnes jsem se s jedním pánem domluvil, že mu prodam své auto:

Zálohu 5 tis. mi dnes dal. Zítra mi doveze jeho zamestnanec podepsanou smlouvu a formulár s plnou mocí /který si nechám overit na poště a zbytek penez .Overenou plnou moc mu pak v pondělí odešlu. A v pondeli si auto odvezou..a já pak . On mi pak pošle kopii odhlasenoho tehnicaku.

Zajímalo by mě, kdy jsem odpovědný za své auto...datum podpisu na smlouvě...a nebo do toby nez přihlási auto?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Prodej se realizuje podpisem smlouvy. Pokud ve smlouvě není stanoveno jinak, podpisem se vozidlo stává majetkem kupujícího. Veškeré vaše povinnosti končí přepisem auta v registru vozidel. Do té doby sice teoreticky již odpovědnost nemáte, ale veškeré problémy půjdou za vámi a budete muset dokazovat, že auto není vaše. Nepřepsáním auta v zákonné lhůtě se vystavujete nebezpečí pokurty, jak už tu bylo uvedeno.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

nevim jestli to plati i dnes ale me kdysi stacilo datum na smlouve, novy majitel nekoho srazil a ujel, kdyz to resila policie tak auto jeste nebylo prepsane ale stacilo jim ukazat smlouvu , co plati dneska netusim, zavolej si na dopravku a tam ti reknou co je ted aktualni

au1
hodnocení

0x
jestli to chapu dobre,tak budete mit zitra vsechny penize, auto i papiry + plnou moc bude mit v pondeli kupujici.Kdyz kupujici auto na sebe neprihlasi tak sankce pujdou za vami /tusim az 50 tisic za neprehlaseni vozidla do 10ti dnu. Neni jednodussi se s kupujicim sejit a spolecne auto prehlasit?

matesj
hodnocení

0x
Proč?
Hned měl udělat evidenčku a vám dát svoji plnou moc...posílat jste si mohli jen techničáky...
Pokud by to stihl nabourat ještě před evidenčkou a přepisem,tak pro vás,jen problémy...

xenofob
hodnocení

0x

objektivní odpovědnost za přestupky má ten , kdo je evidován k autu jako provozovatel, kupní smlouva je tady k ničemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]