Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz ohledně brzd ze kterých už jsem opravdu jelen...
Za poslední 3 roky mi 2x praskla brzdová trubka u zadní nápravy, ta která vede do třmenu.
Trubku jsem samozřejmě vyměnil, naplnil okruh novou kapalinou, odvzdušnil a asi litr další kapaliny jsem protočil při odvzdušňování, jenže když šlápnu na pedál, tak kola nejdou do prokluzu tak, aby došlo k sepnutí ABS, prostě auto zabrzdí, ale kdybych takhle silně dupnul na pedál u druhého auta, tak si vyrazím zuby o volant a stojím na místě, což se u O1 jaksi neděje... Další věc, která se stává je, že když zabrzdím 3x a víc po sobě v časovém rozmezí 1-2s mezi jednotlivým bržděním, tak je pedál tvrdý jako kráva, ale brzdný účinek žádný... Všechny destičky jsou nové a kotouče relativně OK.
Koukal jsem i do nádobky při sešlapávání brzdového pedálu, jestli nepropouští brzdovej válec zpět do nádobky, ale hladina stále drží svojí polohu, takže tohle jsem vyloučil.
Ruční brzda zabírá až někde na 6 zubu, ale když jí dotáhnu na cca 4 zuby, tak auto brzdí i za jízdy, což je samozřejmě špatně...
Při vypnutém motoru je pedál po našlapání tvrdý a svojí polohu také drží, takže úniky žádné.
Mám O1 1.9 TDI PD 74kW 4x4 2003, obě nápravy mají kotouče.
Kdyby tedy někdo z Vás věděl čím by tohle mohlo být, tak si to rád poslechnu, protože už si opravdu nevím rady...
Auto jsem odvzdušnil samozřejmě celé, možná jsem se špatně vyjádřil a co jsem se teď koukal, tak je prasklá hadice vedoucí od tandemového čerpadla, takže ten tvrdý pedál bude nejspíš tím, ale nevysvětluje mi to, že pedál zabírá až na konci svého chodu i když jsou brzdy řádně odvzdušněny.
Mechanik v práci mi poradil odvzdušnit brzdy s nastartovaným motorem, když je aktivní posilovač brzd, protože je možné, že se mi zavzdušnil posilovač i ABS, pokud takhle praskla trubka a já s tím zkoušel brzdit bez kapaliny. Je to možné?
Pokud ti prasklou trubkou vytekla kapalina...i z ABS tak jen odvzdušnit nestačí. Musíš ABS odvzdušnit přes diagnostiku. To by mohlo vysvětlovat všechny ty problémy. Ono stačí malinkatá bublinka a pedál jde až na zem. Taky je tu možnost že to děláš blbě,to není že bych tě chtěl shazovat,ale ono ani to odvzdušnění není taková primitivnost jak to vypadá. Kolikrát se mi stane-a to auta opravuju už nějaký ten pátek,že když odvzušňuju systém,tak pedál taky zabírá třeba až na polovině a musím postup opakovat...přitom netuším jak se tam nějaký vzduch mohl dostat,ale opravdu je to tak.
Tvrdý pedál je tím posilovačem-ten se ti nezavzdušní,ten se vzduchem pracuje...ale když máš prasklou hadičku od vývěvy tak nevytvoří podtlak
ještě než jsem to dočetl, tak jsem tušil, že půjde o PD...podívej se na vývěvu, vede z ní hadička do posilovače.Vem za ní jestli se u vývěvy nekejklá.Jestli jo, tak je špatnej nátrubek.Přestává to těsnit...proto tak rychle vyšlapeš podtlak z posilovače...
a posilovač se ti nezavdušní, to je kravina...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.