Nejste přihlášen/a.
Na starý kolena /46 let/ jsem se rozhodla, že si udělám řidičák. Problém je, že vůbec nerozumím autům a proto bych se ráda poradila. Bohužel v mým okolí taky žádný znalce nemám. Jde mi o malou spotřebu, co nejmíň oprav, nic rychlýho a levný povinný ručení. Vzhledem k tomu, že se bojím, že to hned ze začátku někde odřu atd.., tak jsem se rozhodla, že víc jak 30 tisíc investovat nechci. Nejlépe něco co má těsně po stk, abych s tím odjezdila tak rok až dva a pak si koupím něco pořádnějšího. Poradíte prosím?
Ještě mladá paní v nejlepších letech. Hlavně si při výběru vezměte sebou automechanika, i kdybyste mu měla zaplatit. Nezávislého automechanika. Autobazarní zm*d už z dálky na vás uvidí, že se blíží koloušek a bude schopnej vám prodat vlastní matku jako tažnou krávu. Nekupovat auto za 30 tisíc, které bude mít stejnou číslici na tachometru.
Díky, kouknu jak ty auta vůbec vypadají . O tom, že si najmu nějakýho automechanika jsem už taky uvažovala.
Poptejte se ve svém okolí, kdo kam jezdí do servisu a jestli je tam spokojený. Pak se zastavte v tom servisu a zeptejte se, jestli třeba někdo neprodává servisované auto. U garážových servisů (neautorizovaných) jsou často lidi s pravidelnými návštěvami a servisák to auto prostě zná, přitom u těch starších často řeknou servisákovi "uprav tam to a to, chci to prodat".
Servis pak může říct, že za 20tis se koupí, za dalších 10 servis a na 2 roky bude auto v dobrém stavu, i technickou může zařídit.
Punto 2 po FL (velký světla), motor 1,2 8V.. Dá se sehnat slušný stav za 20k, 10 k servis (výměna náplní, pneu).
vůz ok, ale k tomu "dá se sehnat slušný stav" bych se hádal... já ho jednu dobu hledal ... slušný stav se sehnat za ty peníze prostě nedá. Servis min. 25-30tis a bylo by to ok.
Většina těch aut mělo špatnou kastli, na výměnu prahů a blatníků (k tomu běžnému servisu), většina byla opravena neodborně po nehodě.
Nesmí se hledat v bazarech ale přímo od lidí.. Známý má sice před FL, ale kupoval to před 2ma lety a jezdí bez oprav, TK prošel před rokem v pohodě bez přípravy...
njn, to jsou opravdu perly se štěstím... ale jako výběr vozu je to výborná volba. Případné ND jsou ty z levnějších, motor nezničitelný, jen najít něco bez koroze a bez velké bouračky...
Toho Matize vlastnila pár let kámoška s miminem a byla s ním neskutečně spokojená. Koupila ho před cca 12-ti lety asi za 25 v super stavu od známé a náklady na servis byly snad menší než náklady na servis nějakýho lepšího celopéra - bajku. 1x za 14 dní Praha Krkonoše na její chatu byly na denním pořádků. Jasně že jsou podstatně lepší auta, to je jasný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.