Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto domorobo

Od: tugos odpovědí: 28 změna:
Dobrý den jak se zapisuje auto domorobo. splňuje vše jako auto (jezdí brzdí svítí řídí se dobře bezpečnostní pásy atd) kolik to stojí? Díky

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dugege
hodnocení

2x

Tak jasně že to lze. Zde máš postup.

mdcr.cz/...

Na ově odkazu najdete docela podrobný popis, jak lze takové vozidlo přihlásit (ovšem nikoliv vozidlo už jednou zrušené). Podstatná je tam ale věta: "osvědčeními o schválení typu systémů vozidla, konstrukčních částí a samostatných technických celků vozidla, které tvoří silniční vozidlo, nebo technickým protokolem". Tahle osvědčení prakticky nemáte šanci získat.

fik
hodnocení

2x

Zcela nereálné,pokud nemáš miliony v kapse a tým právníků a byrokratů za sebou...a ne nedělám si srandu. Jestli si myslíš že přijdeš na úřad,oni tě pošlou na technickou,tam to jen tak sběžně skouknou a dají ti techničák za nějaký symbolický poplatek,tak ti řeknu na rovinu radši běž do hospody a tam to rozchlastej

007cz
hodnocení

0x
Prakticky to nejde

break
hodnocení

0x

jistě to má třeba ABS a plní EURO 6

hodnocení

0x
Hledej značku Kaipan. To je jediný domado který legalizuješ.

tugos
hodnocení

Jo ale co chci přihlásit je škoda 120 s turbem a upravami
Bez šance..
rv*

Raději si postav samodomo letadlo. Tam jsou požadavky snáze splnitelné, než u auta.

tugos
hodnocení

Ale jde to
tqzw

Škoda, že tu neni emotikon dupnutí, že ;D

06.06.18 08:44

*bum*

break

řízení motoru máš řešeno jak?ECU nebo karb?

mazání si řešil jak?Co chlazení oleje, ostřik pístů, IC a chlazení motoru si pořešil nebo to necháš uvařit?

Ano jde to ale za jakou cenu? Máš dostatek peněz na to abys pak s takovým "slepencem" absolvoval schvalovací poroces?Počítej,že pokud by se ti to povedlo,tak za to dáš možná víc jako když si koupíš ojetou 911 (možná i novou!)

radajz*
hodnocení

0x

Osobně nevěřím, že se ti podaří to přihlásit na normální papíry pro běžnej provoz. Pokud je to opravdu domorobo, tak bys potřeboval na všechny neoriginální součásti dostat atest, protože nelze v provozu použít nehomologovaný zařízení. A pokud bys vůbec měl šanci, tak to sežere tolik peněz a času, že to vyjde dráž, než celá slavná přestavba.

Zkus začít na technické nebo na inspektorátu, ať to máš jistý, ale osobně nevěřím, že je něco takovýho realizovatelný.

tugos
hodnocení

Já vám to vysvětlím jak jsem to robil. Kupil jsem škodu 120 nechal jsem udělat papíry o likvidaci, odebrali mi štítek. Předělal jsem turbo. Svody jsem nechal zrobit podle normy. Pak nějaké další úpravy. A tet ho chci napsat jako domorobo nemá vín.
Nevím co myslíš tím domorobo, ale po zahradě si tím klidně jezdi. Na silnici to legálně nikdy nedostaneš.

tugos - "...vysvětlím jak jsem to robil."

Jak jste to robil je naprosto lhostejné. Jednou odhlášené auto pro úřady už neexistuje a nelze ho znova přihlásit ani v původním stavu. Auto ve Vaší úpravě navíc nemá požadovanou homologaci, takže na silnici nesmí, i kdyby odhlášené nebylo. Pokud budete chtít homologaci získat, musíte auto nechat projít všemi atestacemi a zkouškami ve výzkumném ústavu motorových vozidel. I kdyby prošlo (což bych se dost divil), stálo by Vás to tolik, že by to spláceli ještě Vaši vnuci. Zapomeňte na to a nechte auto odvést na vrakoviště (po vlastní ose nepřichází v úvahu, mohlo by Vás to přijít celkem draho).

tugos
hodnocení

Ano přesně tak
tugos
hodnocení

Bude to mastné ale nemcovi se to povedlo

Povedlo se mu to v ČR? Nemají náhodou v Německu jiné zákony? V Americe si lidi staví auta a motorky podle libosti... jen si je pak musí nechat schválit na provoz..., ale tady v ČR to není jako v zahraničí...

V Čechách dřív postavíš raketu a doletíš na Měsíc, než tohle postavíš na papíry.
Nevěřím tomu,že se ti to za nějaký rozumný peníze podaří udělat.
Teoreticky to jde, prakticky to je nesmysl.
tugos
hodnocení

Tak udělám papíry v zahraničí a přepisu do cr
miran*
Přeji hodně štěstí s těmi papíry v zahraničí. Už vás vidim, jak pilně studujete zahraniční předpisy, když jste se ani nesnažil nastudovat ty české. A prosím, dejte s potom zprávu, jak to dopadlo, třeba nás všechny prekvapíte.

"Tak udělám papíry v zahraničí a přepisu do cr"

*smich2* Jak že si to Hurvínek představoval válku? *haha*

Pokud za zahraničí považuješ Indii nebo Rusko tak to můžeš zkusit. Že by se ti to povedlo v Unii o tom pochybuju.
break

to jsou teda hodně prudký teorie...

xenofob

v Bazmekistanu to registrují na počkání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]