Nejste přihlášen/a.
Jak j zajistit parkování pro invalidy. Parkujeme ve dvoře a jako invalida se často nemůžu dostat na místo, které by mi umožnilo bezproblémové zaparkování blíže k mému bydlišti. Na koho se mám obrátit aby mi to bylo umožněno. Upozorňuji, že ve dvoře nemáme oficielní parkoviště a každý odstaví auto jak se mu zamane. Poradíte mi? Děkuji.
U nás se to dělá tak, že se požádá na městském úřadě o vyhražené místo dle SPZ. Oni rozhodnou. Je to složité a taky zpoplatněné, i když se jedná o invalidu.
Takto to funguje v Brně. Je to dost složité, syn chtěl pořádat, ale vzdal to. A zpoplatněné je to i v jiných městech.
Invalida se ZTP, popř. ZTP-P má podle zákona nárok na vyhražené parkovací místo. Požádejte si na místně příslušném obecním úřadě. Co se placení týká, nemělo by vyhrazené parkování pro invalidu zpoplatněné, otázka je náklady na jeho vytvoření, které asi příslušný úřad může požadovat. Místní parkovací podmínky musí vyřešit příslušný obecní úřad. Problém může nastat, pokud ve dvoře není obecní pozemek, pak je to na vlastníkovi pozemku a ten žádné povinnosti ze zákona nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.