Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneu Vraník

Od: ferda66® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak postupovat. Při mé cestě mi na autě doslova bouchla na vnitřním boku naštěstí zadní čtyři roky stará letní pneumatika VRANÍK (najeto cca 8 000km) . Kontaktoval jsem výrobce před více jak třiceti dny s reklamací a foto dokumentací. Reklamaci zaregistrovali ,ale nikdo se mi ve lhůtě 30 dnů neozval a nevyjádřil.

Názory, že s protektory se není čemu divit jsem si již vyslechl, proto za takové odpovědi předem děkuji, dnes už bych si je za žádnou cenu na auto také určitě nedal.

Pneu Vraník
Pneu Vraník #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Z počátku se tu dá opakovaně urgovat mailem a telefonicky. Pak následují predzalobni upomínky a pokus o smír. Pak soud...

hodnocení

2x

Pokud prodejce do 30 dnů reklamaci nevyřídil, pak automaticky následuje výzva k vrácení peněz. No a pak kroky další ...

asd1

Ano, u 4 roky staré pneu se výzvy a další kroky vyplatí :D

break
hodnocení

1x

pochybuju, že po 4 letech někdo bude řešit reklamaci, když ta guma má de facto nulovou hodnotu.Protektory jsou prostě na ho*no...vyhodit a nikdy takovej humpl na auto nenazouvat.To je jednoduchá matematika

asd1
hodnocení

1x

A co bys rád slyšel?¨Nejpravděpodobnější příčina tý díry je přehřátí kvůli podhuštění. Mmch. už není v záruce, tak není co reklamovat...

Dej na nápravu dvě nové pneu a jezdi...

hodnocení

Na stránkách výrobce se pyšní doživotní zárukou a čtyři sezóny není zase myslím hystorie. Všechny pneu jsem před cestou dofukoval na předepsaný tlak. Samozřejmě že jsem okamžitě sundal i tři zbývající nepoškozené pneu a zakoupil nové.

break

zrovna u pneu mě fascinuje ta doživotní záruka...ikdyž je fakt ten, že potkávám auta se zimníma Vraníkama a furt jim vzorek nějak neubejvá:D

asd1

Kde to bouchlo (rychlost a doba jízdy před defektem) a po defektu jsi jel jak rychle a jak daleko? (Pomalý defekt - ztráta tlaku - přehřátí a bum..) Můžeš i pořádně prohlídnout jestli není píchlá skrz vzorek... U doživotní záruky by solidní výrobce neřešil proč bouchla, ale dal automaticky novou (mmch. druhou na nápravu bys musel koupit, takže by neprodělal).

hodnocení

Jel jsem v PL po dálnici 130km/h, měl jsem za sebou asi 350km. Bylo cítit, že kolo začalo"házet" zvolnil jsem cca na 80 hledal kde zastavit. Rána prásk a stihl jsem jen zajet na krajnici.Podle pneu mě v pneuservise řekli, že se asi udělala vzduchová boule. (guma je úplně oddělená od plátna) O žádný výrobek této značky už opravdu nestojím být to na přední nápravě tak jsem asi s celou rodinou někde jinde a nemá si kdo stěžovat.

break

platí, že pneumatika spojuje auto s vozovkou.Měl jsem před 11 lety blbou zkušenost s protektorama.Od tý doby na pneu nešetřím...

asd1

Nejpravděpodobnější je pomalá ztráta tlaku = přehřátí = odejde kord, udělá se boule a nakonec bum... Protektory bych si na auto nedal, ale tady za to nejspíš nemohl, tohle se může stát u jakékoliv pneu...

Mimo díru je vidět že guma byla přehřátá, kdyby to začalo boulí a dírou, tak by to vypadalo jinak...

rqze
hodnocení

0x

Dobrý den, pořídit nové gumy, což se stalo, takže OK. Na co reklamace? Opravit to nejde a novou nechcete...

hodnocení

0x
Spis jim nestalo za to ztracet cas s takovou volovinou
Jak chces reklamovat po 4 letech? Pochybuju ze vyrobce dava petiletou zaruku ... A zase bych nehystercil. Ono bouchaji i znackove. Navic bouchla bocnice.. kdyby uletel dezen tak neřeknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]