Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání u feldy

Od: martinek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chci se zeptat co může vrzat u zadního kola.Myslel jsem si že to bude tlumič nebo pružina ale vrže to i když mam jenom nastartováno ( vibrace do kola) díky za rady . Auto Škoda Felicia krátká

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

výfuk *nevi*

doplněno 01.06.18 20:18:

No právě.Tlumič ,pružina,silenblok uložení by vrzalo jenom při "houpání".Ložisko,brzdy zase jen při točení.Ale když to vrže(vibruje) jen při nastartování tak mě napadá pouze ten výfuk-urval se silenblok a visí na nápravě

martinek*
hodnocení

Zapomněl jsem doplnit když je auto jenom nastartovaní tak to vrže ale málo stačí když jedu nebo se opřu o auto jakoby ho rozhoupu tak to vrzaní je silnejší

olinl
hodnocení

0x
Jestli máš možnost najet na rampu nebo montážní jámu, případně na vyšší trámky, pak vlez pod nastartované zajištěné auto a poslouchej, kde to vrže. Případně pozvi druhou osobu na výpomoc. Je možné, že ti odešel tlumič nebo máš mezi spodní miskou tlumiče a pružinou kamínky či písek. Těžko odhadovat.

tu
hodnocení

0x

U Felicie když něco vrzalo, byl to výfuk. Normální auta mívají na výfukovém potrubí za motorem vlnovec, Felicia zde má kluzné spojení stahované pružinami. Jde o to, že se motor klepe a zbytek výfuku je přidělaný ke karoserii, která se neklepe, je tedy nutné vyřešit pohyb potrubí mezi motorem a zbytkem. Vlnovec nevrže, Felicia ano.

olinl
Doplním: Felicie v dieselu od r.v. 1994 a výše vlnovec mají a některé typy výfuků benzinových 1,6tek také.

vaci007*
hodnocení

0x
Takže výfuk to není sundal jsem kolo a poslouchal jsem a vypadá to na tlumič a nebo pružina . Ale tlumič vypadá v pohodě ( nekmita auto se zhoupne a pružina taky vypadá v cajku ) takže nevím :/

hodnocení

0x

prasklá miska (uložení) tlumiče?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]