Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP - poplatek za nepojištěné auto

Od: palakn odpovědí: 4 změna:

Ahoj/Dobrý den. O víkendu jsem kupoval auto, od ČT mám auto přepsané na sebe + povinné ručení. Původní majitel zrušil pojištění v ÚT.

Takže 1 den bylo auto nepojištěné. Od nového roku se zase platí ČKP do garančního fondu za nepojištěné auto. Máte nějaké zkušenosti s tím, jestli i kvůli 1 dnu pošlou obsílku?

Dá se někde dobrovolně přihlásit k doplacení poplatku za 1 den nepojištění? Podle vyhlášky je to asi 30 korun, ale ČKP si k tomu může "přisadit" 300 za to, že váš obešle...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nelze dopředu zaplatit sankci, když ještě nebyla udělena. Nemáte variabil, kam poslat peníze. Musíte vyčkat, zdali se ozvou. Domnívám se, že kvůli jednomu dnu se neozvou.

asd1
hodnocení

0x

Dá se předpokládat, že to chtít budou... Zaplatil bych sankční poplatek a až se ozvou s "výpalným" tak bych jim jen oznámil že už bylo zaplaceno a nazdar...

Platbu mu musí vrátit, páč není kam zaúčtovat a měli by neoprávněné obohacení. Takto nelze postupovat.

olinl
hodnocení

0x
V roce 2008 jsem koupil auto a tři dny tam nebylo uhrazeno povinné pojištění. Za rok mi poslali dopis a složenku: 180,-Kč manipulační poplatek a pojištění za ty tři dny 90,-Kč. Celkem 270,-Kč. Nevím, co za těch 180 kaček bylo tehdy za obrovskou dřinu vyjet z počítače/tiskárny dopis, vložit ho do obálky s jednou složenkou a známku+předat na přepážku. Propočet mi vyšel na 20 Kč a dýško 160 Kč. Ono stačilo poslat jen dopis se složenkou nedoplatku a dejme tomu za obálku a známku a mohlo být vše vyřešeno. Arogantnost takových úředních vyžírků nezná mezí a když od nich něco chcete, tak to nejde, nemůžou, nechtěj. Snad se to zlepšilo. Raději na tu Českou kancelář pojistitelů zavolej: telefon. č. 1224 a domluv se na postupu. Každá kačka dobrá a lepší, než to rvát těm chudákům, co v klimatizovaných kancelářích těžce dřou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]