Nejste přihlášen/a.
Prosil bych o radu.
Auto Peugeot P307 1,6 HDI ABS bez ESP . Náhle jsem zjistil větší změnu.
- při běhu motoru a stojícím autě se brzdový pedál propadá k podlaze.
- po našlapání za běhu motoru drží nahoře, ale po puštění a opětovném šlápnutí propadne k podlaze
- vypnutý motor - pedál tvrdý nahoře a nepropadá se ani při větší síle
- za jízdy brzdí bez problémů jako dřív – pedál nahoře
Zatím jsem kontroloval podtlakovou pumpu se hadičkami – při volnoběhu podtlak -0,9 atm. Posilovač Ok – i podtlak si drží.
Chystám kontrolu vůle v třmenech, pak výměnu hlavního válce ...
Nerozumím proč se brzdy chovají jinak za jízdy a stojícím vozidle
Děkuji
bylo to na jura2, je to opravdu normální občas přijede zákazník že se mu propadá brzda, tak si na saloně pošlape brzdy u několika novych aut a je spokojen
to 007cz
díky za smyslplnou odpověď. Ale autu zatím nedůvěřuji. Jsem zvyklý desítky let rozjezd v mírném stoupání z nožní brzdy. To snad není možné, abych si toho dříve nevšiml.
Zatím nic nevyměňuji, jen jsem otestoval podtlak a posilovač. A hlavně hledám zkušenosti ostatních.
že neduvěřuješ nějaké změně na brzdě je jen dobře, netvrdím že mám 100 proc. pravdu, nevím jak rychle ten pedál padá ale to co popisuješ na vozech s abs je. (někdy může být přidřený brzd. třmen) dej vědět jak jsi dopadl. a že sis toho nevšim, nikdo nešlape silou na brzd. pedál při stojícím autě
Napíchnout na diagnostiku. Nejspíš nějaká závada ŘJ ABS.
@dabel: Chápu, ale: 1. Peugeot není Škoda, asi tam budou rozdíly.
2. Zkus to vysvětlit technikovi na STK. Propadá se ti pedál, je mi líto, odchod. Přijď, až to opravíš. Jestli se propadá rychle nebo pomalu, není podstatné.
@dabel: Beru, ale co TK?
To je o ničem. Pokud na TK propadá brzdový pedál, je vozidlo nevyhovující, ať je důvod jakýkoli. Jinak jsou STK naprosto k ničemu.
"Propadání brzdového pedálu" není normální a na STK to nemá šanci za NORMÁLNÍCH PODMÍNEK projít. Takže ty nesmysly tady blábolíš ty.
Tím končím, tvá Máňa
bohužel je ztráta času se tu dohadovat s ,,odborníkem,, prosím tazatele o vyjádření postupu opravy a jeho výsledku, moje rada je že vyměníš spoustu věcí bez výsledku
Tak se nedohaduj. Budeš ve stresu, praskne ti cévka a budeš za sebou tahat nohu Stojí ti to zato?
PS: Víš, co ti řekne tazatel? Velké kulové
@mathew: Konečně rozumný člověk
Jelikož brzdový pedál spadlý na podlaze už nejde víc sešlápnout tak brzdy nebrzdí a tudíž to TK neprojde a nebo to brzdí, ale pak to na ni ani nedojede
tobe uz ta cévka jak vidím praskla,,1. prečtete si prosím popis problému 2.na těch vašich vytuněnejch feldách se ten pedál skutečně nepropadá,3, vic zkušeností než s těmi feldami nemáte
Zdravím,já to mám taky,že při šlápnutí opakovaném se pedál brzdy propadne k podlaze.Auto mám Opel astra kupované,jako nový.Před 2 měsícemi,jsem byl na STK,na brzdách žádnou závadu nenašly,Akorát našli závadu na zadních klumiču,protože sních teče olej.Ale pokud se ty neztrácí brzdová kapalina,tak to neřeš.Pokudˇ ty odejde Řj ABS,tak ty okamžitě žačne svítit kontrolka ABS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.