Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdový pedál se hluboce propadá při běhu mo

Od: jura2® odpovědí: 24 změna:

Prosil bych o radu.

Auto Peugeot P307 1,6 HDI ABS bez ESP . Náhle jsem zjistil větší změnu.

- při běhu motoru a stojícím autě se brzdový pedál propadá k podlaze.

- po našlapání za běhu motoru drží nahoře, ale po puštění a opětovném šlápnutí propadne k podlaze

- vypnutý motor - pedál tvrdý nahoře a nepropadá se ani při větší síle

- za jízdy brzdí bez problémů jako dřív – pedál nahoře

Zatím jsem kontroloval podtlakovou pumpu se hadičkami – při volnoběhu podtlak -0,9 atm. Posilovač Ok – i podtlak si drží.

Chystám kontrolu vůle v třmenech, pak výměnu hlavního válce ...

Nerozumím proč se brzdy chovají jinak za jízdy a stojícím vozidle

Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U koncernú poměrně častá věc mam na oktávce to samý jak stojim na místě a víc tlačim na brzdu tak de pedál pozvolně k podlaze
Skoušel sem kde co a je to furt stejný a co sem se na to ptal po netu tak je to normální a tudle vlastnost maj prej i nový auta
007cz

nic neopravuj je to ,,normální,, akorát sis toho nikdy nevšim

Já už nic neopravuju před 5ti lety sem se stim smířil
Chvíli mi to trvalo si zvyknout opl mi to nedělal,citroen taky ne ale zvyk sem si
Nedávno sem v práci hecnul mladýho s dvojkovym supem a ten koukal když pedál brzdy šel k podlaze *smich*
007cz

bylo to na jura2, je to opravdu normální občas přijede zákazník že se mu propadá brzda, tak si na saloně pošlape brzdy u několika novych aut a je spokojen

hodnocení

to 007cz

díky za smyslplnou odpověď. Ale autu zatím nedůvěřuji. Jsem zvyklý desítky let rozjezd v mírném stoupání z nožní brzdy. To snad není možné, abych si toho dříve nevšiml.

Zatím nic nevyměňuji, jen jsem otestoval podtlak a posilovač. A hlavně hledám zkušenosti ostatních.

007cz

že neduvěřuješ nějaké změně na brzdě je jen dobře, netvrdím že mám 100 proc. pravdu, nevím jak rychle ten pedál padá ale to co popisuješ na vozech s abs je. (někdy může být přidřený brzd. třmen) dej vědět jak jsi dopadl. a že sis toho nevšim, nikdo nešlape silou na brzd. pedál při stojícím autě

hodnocení

0x

Napíchnout na diagnostiku. Nejspíš nějaká závada ŘJ ABS.

doplněno 30.05.18 16:45:

@dabel: Chápu, ale: 1. Peugeot není Škoda, asi tam budou rozdíly.

2. Zkus to vysvětlit technikovi na STK. Propadá se ti pedál, je mi líto, odchod. Přijď, až to opravíš. Jestli se propadá rychle nebo pomalu, není podstatné.

doplněno 30.05.18 16:53:

@dabel: Beru, ale co TK?

007cz

TK-OK, dle popisu to tak opravdu je... žádná závada

To je o ničem. Pokud na TK propadá brzdový pedál, je vozidlo nevyhovující, ať je důvod jakýkoli. Jinak jsou STK naprosto k ničemu.

007cz

prosím pozorně si přečti popis problému a pochop že to je ,,normální,, a neplácej tu nesmysly

"Propadání brzdového pedálu" není normální a na STK to nemá šanci za NORMÁLNÍCH PODMÍNEK projít. Takže ty nesmysly tady blábolíš ty.

Tím končím, tvá Máňa*smich*

007cz

bohužel je ztráta času se tu dohadovat s ,,odborníkem,, prosím tazatele o vyjádření postupu opravy a jeho výsledku, moje rada je že vyměníš spoustu věcí bez výsledku

Tak se nedohaduj. Budeš ve stresu, praskne ti cévka a budeš za sebou tahat nohu*smich* Stojí ti to zato?

PS: Víš, co ti řekne tazatel? Velké kulové*smich*

@mathew: Konečně rozumný člověk*palec*

mathew

Jelikož brzdový pedál spadlý na podlaze už nejde víc sešlápnout tak brzdy nebrzdí a tudíž to TK neprojde a nebo to brzdí, ale pak to na ni ani nedojede

007cz

tobe uz ta cévka jak vidím praskla,,1. prečtete si prosím popis problému 2.na těch vašich vytuněnejch feldách se ten pedál skutečně nepropadá,3, vic zkušeností než s těmi feldami nemáte

S stk sem nikdy neměl problém na válcích to vždy ukazovalo co ukazovat má
Nedávno sem na Techwebu narazil na kluka co koupil novou oktu tsi a dělá mu to taky
Jak se točí kola pedál drží
Jakmile stojim a silněji tlačim na pedál propadá se a jediný co sem se dozvěděl je že je to normální
Takže neřešim a lítám jak čert ☺
matesj
Satame(ty vševědoucí...),pokuď to na válcích naměří,že to brzdí a není rozdíl mezi L a P v XY%,tak si pedál může dělat co chce...Osobně si myslím,že když se kola otáčí,tak se to neprojevuje...
Kdy už ho admin přestane tady trpět?
007cz
Admine jen tak na okraj proč mi mazes příspěvky připadají ti vulgaryty dabla v pořádku?
007cz
Omluva dablu připomínka samozřejmě patří satamu
007cz

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

007cz

hodnocení

0x

Zdravím,já to mám taky,že při šlápnutí opakovaném se pedál brzdy propadne k podlaze.Auto mám Opel astra kupované,jako nový.Před 2 měsícemi,jsem byl na STK,na brzdách žádnou závadu nenašly,Akorát našli závadu na zadních klumiču,protože sních teče olej.Ale pokud se ty neztrácí brzdová kapalina,tak to neřeš.Pokudˇ ty odejde Řj ABS,tak ty okamžitě žačne svítit kontrolka ABS.

hodnocení

0x

Je to normálny jav. Raz som čítal,že je to preto,aby pri brzdení vás nebolela noha a neuvolnili by ste potom brzdový pedál a tým pádom znížili brzdný účinok. Takto sa odľahčuje napätie vo svaloch nohy,ale brzdná sila ostáva,hoci ide pedál dole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]