Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

323/325 motor

Od: revenge1297 odpovědí: 1 změna:
Dobry den, nedavno jsem se tu ptal, jaky motor vybrat do Bmw e46 coupe. Bylo mi doporuceno 328i. Ted jeste vaham, zda jake sou rozdily mezi 323 (motor 2.5l) a 325 (taky 2.5l)...323 ma 125KW a 325 ma 141KW. Chapu dobre, ze 325 je novejsi a ma poladeny motor? Jaky je spolehlivejsi? A jesre prosim o vysvetleni co je to double Vanos. Maj ho vsechny motory v E46 nebo jen naky? A jeate me napada, co je to oznaceni Ci a obycejnym i? Diky hošii

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

4x

323i je typ motoru M52, zatímco 325i je novější M54. Všeobecně jsou oba velice dobré motory, za spolehlivější se ale považuje stále starší M52. U M54 jsou u některých méně opečovávaných kousků problémy s vysokou spotřebou oleje způsobené zapečenými pístními kroužky a jiným typem vložek válců, takže není problém narazit i na kus se spotřebou 1l/1000km. Výkonostně jsou všechny ty motory výborné, jak už jsem zmiňoval, M54 jsou pocitově možná trochu línější, za mě ale mají podstatně lepší zvukový projev. Takže přestože je to novější typ motoru, spolehlivějším zůstává stará dobrá M52ka. Double Vanos je variabilní časování ventilů, double znamená, že je jak na sací, tak výfukové vačce, e46 mají všechny double. Označení "c" je pro coupe, "i" je označení benzínových modelů. Pokud bude výběr z předfaceliftových modelů, 328i je nejlepší volba, 323i také nepojede špatně, ostatně měl jsem ji v pětce a jezdila výborně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]