Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOSCH monotronic - nastavení

Od: abcd12345 odpovědí: 21 změna:
Dobrý den. Na autě Golf 3 1.6 55kW Abu je Bosch monotronic (monojetronic, motronic)
Vstřikování dává příšerně bohatou smes. Jak ji můžu nastavit?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

0x

nehrabal bych hned do vstřikování.Bohatost směsi tady může ovlivnit třeba lambda, teplotní čidlo atd...prošel bych prvně tohle, než hned nastavovat směs...

abcd12345
hodnocení

Ok. Kde najdu u G3 lambdu? Jak zkusím její funkčnost? Diky
break

nic ve zlým, ale chceš nastavovat směs na vstřiku a nevíš kde najdeš lambda sondu?Dám ti radu, dej to někomu, kdo má VAGa, zkušenosti a ušetříš si s tím problémy...

abcd12345
hodnocení

Učím se na tom :)
Ale s někým se poradim
007cz
Jak se nastavuje směs na vstriku...poucte mě
break

a jak si vlastně přišel na to, že dává bohatou směs?Z čeho usuzuješ?

007cz
To je otázka pro koho?
break

logicky pro abcd1234..

jinak směs na vstřiku upravit u tohodle asi jen přes jednotku, když ju přepájí...což nemá smysl a neřeší to závadu...

007cz
Žádná směs na vstriku neexistuje snad doda otevreni vstriku ktera se ridi stovkami udajů které obdrží ecu.uprava jde prehranim map ecu ale to je uplně jiná kapitola tazatel ma na voze závadu kterou musí vyresit (asi lambda sonda) bohatost na vstrikovacich si cuca z prstu
break

myslel jsem dávku paliva, celýho mě zblbnul.Snažil jsem se mu jen vysvětlit, že není závada tam, kde si myslí.Nic víc..

007cz
Ok.otazka pro tazatele jak jsi zjistil bohatou směs?
abcd1234
hodnocení

Bohatou smes jsem zjistil podle černých svíček.. A podle toho, že když se seslapne pedál moc rychle, auto se na 3000ot. Začne dusit

hodnocení

0x

Lambda sonda je za na výfukovém potrubí před katalyzátorem.

Její funkčnost lze ověřit na diagnostice.

Jaké to drží volnoběžné otáčky? Mohlo by to být vadné čidlo teploty (nenechte se zmást tím, že budík ukazuje dobře), případně váha vzduchu.

Chce to píchnout na diagnostiku a prohlédnout skutečné hodnoty. Nebo dle tabulkových hodnot změřit aspoň odpor teplotního čidla, zda odpovídá skutečné teplotě.

abcd12345
hodnocení

Otáčky volnoběhu cca 1800-2300 :/
Je to r.v.92. Je na tom už diagnostika? Kde najdu konektor? Dík za radu
break

za těma plastama nad popelníkem, ale na tenhle ročník potřebuješ redukci...

1800-2300otáček přece není normální...Zkontroloval bych regulaci volnoběhu a možná bych prověřil zda motor někde nepřisává vzduch. ..
break

teď jsem si všim to, cos psal o těch otáčkách.Jednou jsem to řešil, bude v háji to těsnění mezi sáním a vstřikem...vem za něj jestli to není volný, stojí jinak pár stovek...

abcd1234
30.05.18 22:27
hodnocení

Diky moc :)
break

co tomu teda bylo?

abcd1234
hodnocení

Ještě netuším, musím najít někoho, kdo to dá na tu diagnostiku
Pak se ozvu, ještě se objevím :)

leos*
hodnocení

0x

nemůže to být třeba jen zaseklý plyn?jde rekukovat otáčky na karburátoru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]