Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf 2 diesel - turbo+ic

Od: abcd12345 odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, Chtěl jsem se zeptat, co všechno obnáší montáž turba a intercooleru do atmosférického motoru (který je od výroby přizpůsoben)
Kde mám co zapojit, co zmenit
Je tam motor 1.6D typu JP.
V technicklaku psaný typ jr.
Chci z toho "postavit" Jr a přidat Intercooler, takže vlastně typ SB. Diky VS za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

1x

min čerpadlo, vstřiky, upravit blok kvůli mazání turba a vratka od něj atd atd...nevím jak jsou na tom písty a ojnice.Montáž IC je to nejmenší.Ale proč tam prostě rovnou nedat 1.6 TD resp. 1.9TD...dalo by se i naroubovat tam 1.9TDI s mech. čerpadlem...

edit:plus ještě svody a nejspíš i sání, to jsem bral jako samozřejmost k montáži turba

abcd12345f
hodnocení

čerpadlo bych měl.
Popravdě, nejlepší možnost by byla vzít nějaké trojkove polo tdi 81kW a vzít z něj celou přední nápravu (hnací agregát). Toto mám však v planu až.po STK. Jestli zbytek auta projde... A co.presne musím udělat pro správné zapojení IC?
break

hele, nic ve zlým, ale pokud se chceš pouštět do takový stavby, tak IC je to nejmenší.Najít vhodný IC, umístit na vhodný místo a propojit ho mezi turbo...řečeno ve zkratce.

Nicméně u TDI by byl možná problém na STK, vzdáleně to s TD vypadá "stejně", ale stačí se podívat na vstřikovače a technik ví, že tam je TDI...Druhá stránka věci je čerpadlo.Jestli řešet elektroniku nebo stavět mechaniku...

abcd12345
hodnocení

Jsem vděčný za každou radu :) a teďy motor 1.9TD/GTD 55kW třeba z G3 nebo passata b3 je dobra volba?
break

VW jde mimo můj zájem, tak nejsu do toho moc zasvěcenej, ale bral bych tam, kde to jde.Nejspíš to bude chtít nějaký úpravy co se uchycení motoru týče, výfuk, vana atd, ale to se podá...nicméně chce to pořádně zkontrolovat mazání a stav ložisek...

abcd12345
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]