Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych se zeptat,vlastním 1 rok automobil chystám se na technickou,a jde o to že mám v techničáku kategorii N1.Mříž jsem po koupi hned demontoval a ted nevím jestli ji musím na technickou znova nahodit nebo už to není třeba.
V techníčku mám napsané Na výrobním štítku je uvedena homologace typu ...vozidla před upravou na kategorii N1.Vozidlo je vybaveno posuvnou přepžkou Flexi Plus,případná demontáž se považuje za přstavbu.
Mříž byla za zadníma sedačkama.Zadní sedačky mají normálně 3 pásy a ve velkém i malém techničáku je napsané míst k sezení 2+3
v minulosti došlo k novelizaci EU legislativy, podle které vozidla kategorie N1, konstrukčně vycházející z karoserie M1 nemusí být vybavena dělící přepážkou...můžete jí odmontovat kdykoliv...
něco jiného je speciální montážní vozidlo, na které se toto ustanovení nevztahuje...
Mimochodem, to co jsem napsal je doplněno i do naší vyhlášky o schvalování technické způsobilosti, ta jedna věta se tam dá lehce najít v příloze č. 1
Zkušenost z loňska...firemní vozidlo, Fabie kombi N1, 4x prošla technickou bez připomínek (a pokaždé bez mříže), loni kontrola na STK nadvakrát...poprvé chyběla mříž...přitom stejná stanice, sice jiný technik...ale přesto...tak si můžete vybrat...je pravdou, že se zpřísnily kontroly...takže případně půjdete ...pojedete...2x
Demontáž je nepřípustná a považuje se za přestavbu, kterou musí někdo povolit a za ni doplatit DPH. - Na STK toto projít nemůže.
hmm, pak naše STK tento článek nečetla a před 3-4 lety soused měl problém... asi díky neznalosti zákona. V tom případě se omlouvám za chybnou odpověď a doporučuji vytisknout si tento článek, resp. potřebné §§§ k provedení TK.
Já mluvil ze zkušenosti osobní, resp. souseda...
Migomete, proč se teda ptáš na anonymnim webu, když v dotazu naservíruješ kompletní informace, z kterých čiší, že jsi asi brouzdal po netu a nějaké info jsi si o tom našel..., když pak dostaneš odpověď, hned oponuješ... Cos čekal? Že ti zde vystavěji orazítkovaný potvrzení, že tam tu mříž mít nemusíš s ktrym bys mával na TK? Imho, mřížka vadila a co ty zatmavený okýnka, máš tam ještě tu folii? Takže přïště: "četl jsem, že si mohu vyndat mříž z N1, je to pravda?
Jo a nezapomeň, že nesmíš odbočit asi do 20% ulic ve městě, pro N1 platí ta cedulka s náklaďákem. Chtělo by to tyhle falešný osobáky nějak výrazně rozlišit, třeba RZ jiné barvy, aby to policii nemátlo.
Na tomto dotazu je krásně vidět, jak někteří "rádci" musí radit za každou cenu i když o tom vědi kulový nebo to někde slyšeli od souseda souseda atd.
Dobrý den, no jakmile je vozidlo homologováno jako N1, pak jím bude navždy, pokud někdo neudělá přestavbu na M1 (a pochopitelně doplatí DPH, to je o penězích největšímu zloději - a v té době výrobcům těch přepážek), o ničem jiném to není). Tu přepážku bych tam ale na TK raději zas dal, budete na bezpečné straně, nemusíte se pak dohadovat. Pravda je, že od 2009 NOVÁ auta přepážky mít nemusí, ovšem zda mohou být vymontovány ze starších, tím si tak jist nejsem. Ještě když to takto máte v techničáku napsáno, že vozidlo je tou přepážkou vybaveno, dal bych ji tam na TK, neboť mám jedny nervy, a nevím na jakého na té TK mohu narazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.