Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta na 200km denně

Od: hideas odpovědí: 12 změna:
Dobry den,
Chtěla bych znát vaše názory na to které auto do 170 000 kč koupit na
každo dení dojíždění na VŠ cca 100 km tam a 100km zpátky
Chtěla bych něco spolehlivého s nižší spotřebou cca 6-7l a co největší komfort cesta je z 80% dálnice
Děkuji za názory

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak můžete radit starou Oktávku? Jezdit v jedničkové Oktě 200 km denně, to si dnes neumím představit.
Na takové cestování bych vybíral větší auta, třeba VW Passat, Citroen C5 nebo Renault Laguna.
V případě Francouze budete někde kolem roku 2010 a ceny 120 tisíc.
Rozdíl v pocitu pohodlí a únavy z jízdy bude nesrovnatelný.

Dvoulitr C5 jasná volba! Luxus jízda za 5,5litru a spolehlivost.

jj C5 nebrat ale oba motory 1,8i16V a potom 2,0 HPi (přímá vstřk benálu)pokud 2,0 pak klasiku 2,0i16V nebo pak v ropě 2,0 nebo 2,2HDi .osobně můj favorit by byl s motorem 3,0 V6

Popřípadně o třídu výše C6 .

birutuzebi
hodnocení

2x

Nájezd 50tis km ročně především znamená pro průměrného člověka docela velký finanční náklad. Pokud koupíš dobré auto, které bude jezdit pouze s běžnou údržbou a bude mít nízkou spotřebu, tak počítej min. 100tis kč ročně pouze na provoz. Z vlastní zkušenosti bych doporučil benzín s LPG. U menšího auta budeš vybírat i 5let staré.

Generálkovat 20let starou octavii je už docela nesmysl. Tu dojezdit a nechat důstojně zemřít.

mathew
hodnocení

1x

Sehnat motor na plyn, který bude použitelný na dálnici bude trochu oříšek a navíc budete každý den tankovat což by mě fakt nebavilo.

Takže bych vybíral mezi Citroen C5, Peugeot 407 obojí 2.0HDI nebo Renault Laguna II FL a zbyde spousta peněz na servis nebo III je o něco dražší, ale pořád levná motory 1,9DCi a 2,0DCi. Výhoda proti Oktávce je mnohem větší komfort a větší nádrž, která vydží narozdíl od Oktávky týden a pokud pojede méně jak 130 tak i déle. Spotřeba je 5-6/100

birutuzebi

Průměrný dojezd auta pouze na LPG je 500km. (dle velikosti nádrže). Kamarád měl Renault Kangoo jako servisní vozidlo, kterým jezdil po Evropě a dojezd pouze na LPG měl i přes 1500km. (dvě válcové nádrže v nákladovém prostoru). To už je extrém.

Tankování po 400-500km mě vůbec nevadí, člověk se stejně musí protáhnout. Těch 5min mě nezabije.Motorů na LPG je vcelku dost. V malém autě na denní dojíždění není potřeba 6válcový 3litr. Stačí i nějaká atmo 1.4. Ne každý potřebuje jezdit 200.

mathew

Po dálnici v normálním autě a ne při 80km/h možná, když bude nádrž přes celý kufr... 1,4 ještě k tomu ve Fabii co? Na 160km denně po dálnici je tak možná pro masochisty...

break
hodnocení

1x

Ford Mondeo MKIV 2.0 TDCI...spolehlivý, pohodlný, slušná spotřeba, dobře se servisuje.

hodnocení

1x
Já koupil citroen c4 1.4 po pánovi co pendloval Praha - Dobruška a to auto mělo v počítači průměr 5.7 Když jsem jel stálou rychlostí dómů Praha-Hradec ukazovalo mi to celou cestu 5.4 a že Frantíci umí udělat auto pohodlné je veřejně tajemství.

rqzsu
hodnocení

0x

Zdravou Octavii 1 1.9 TDI a nechat zgeneralkovat.

hideas
hodnocení

Nad octavkou přemyšlím ale je to pohodlné auto když v tom najezdím prěs 50000 km ročně?
petan86*

Ono záleží na postavě taky, mám skoro 2 metry a jedničkovou octavku jsem měl a že by to bylo pohodlné auto bych si nedovolil tvrdit.

Mě se osobně nejlíp sedí v autech s delšími sedáky a nizkým posedem (třeba A3 s lepší vybavou) Ale to už je asi u každeho individuální

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]