Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, kde bych zjistil jakou emisní normu splňuje auto, pokud jí nemá uvedeno ve velkém techničáku.
Vím, že to dělá oficiálně např, DEKRA za tučný obnos. Jde mi o to, že bych rád předem věděl, jestli daň bude 5 nebo 10 tis. než auto koupím, je to sice rok 1993, ale dobrý stav a na nějaké přesuny materiálu mi stačí. Díky Roman.
Děkuji za cenné údaje. Bohužel v techničáku to není, (tenkrát asi nikoho nenapadlo, že se to bude v budoucnu tak vehementně řešit, tak tam nic nepsali) a na Úřadě, nevím.
Před tím jsem již dvě starší vozidla bez zápisu norem v TP řešil (dovoz ze zahr.), a stálo mě to na technické prohlídce 2400,- za "Výpis z technických údajů vozidla" od DEKRY, který mi zajistil, že odpovídající daň byla 10000,-. Na Doprvním odboru MěÚ bohužel žádná data neměli, tak jsem prostě risknul a nechal ten výpis udělat tu STK stanici. Bohužel nevyplatilo se, mohl jsem tedy lépe rovnou zaplatit 10000,- bez výpisu. Tak tomu bych rád nyní předešel, ale asi to nepůjde. Děkuji, Roman.
vozidlo z roku 1993 může ale také nemusí plnit emisní normu Euro 1, která byla zavedena v roce 1991...takže bude to bud za 5000 nebo za 10 000.
T té době / 1991/ nebyla EU v dnešní podobě, bylo mnoho národnách výjimek a do TP se to často nepsalo, protože ekodaně nikdo na světě neměl a svět nevěděl že se objeví škůdce jménem Bursík, který to prosadí
ekodan se vyměřuje podle normy zapsané v TP, kup si za 1000- kč potvrzení od Dekry, nech si o za 50,- kč zapsat a pak to převeď
Ideální je koupit auto na přesuny se zaplacenou ekodaní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.