Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční brzda na kotoučové brzdě

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Na zadní nápravě FORD Mondeo jsou kotoučové brzdy. Došlo k zaseknutí ruční brzdy na levém zadním kole. Známý kutil mi páčku ruční brzdy na brzdiči rozhýbal a promáznul, takže se kolo už volně otáčelo a ujel jsem potom v pořádku přes 100 km. Nyní jsem nechal vyměnit brzdové destičky na zadní nápravě a ruční brzda na tom levém kole přestala fungovat - při zatažené ruční brzdě brzdí jen pravé kolo. Co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

V prní řadě musíte zjistit jestli kolo brzdí na nožní brzdu. Pokud kolo bude brzdit tak hold kleknout nazem koukat se na tu páčku (kterou vám soused rozhýbal ) a ať vám někdo zatáhne ruční brzdu,pokud se páčka nehne tak je problém v lanoodu (na Mondeo III řady stojí kolem 700Kč) , může být třeba jen zamrzlé. Pokud bude zarezlé tak vyhodi a dát nové nemá cenu opravovat jeto vždy jen na chvíl.

Pokud se páčka bude hýbat tak vám soused při rozhýbání páčky poškodil mechanizmus který vysouvá brzdový váleček a potom svěřit opravu někomu kdo se v tom vyzná.

hodnocení

Na nožní brzdu brzdí. Páčka se při zatažení ruční brzdy hýbá (lanovod je v pořádku), ale kolo nebrzdí, ačkoliv po zásahu souseda brzdilo. Muselo se s tím něco stát při výměně těch destiček. V pondělí jedu k tomu garážistovi, co mi tam dával ty nové destičky. Snad to opraví. Děkuji všem za odpovědi, chtěl jsem je vědět, co se s tím asi stalo.

ar*

Ještě než tam pojedete tak nastartujte šlápněte na brzdu a skuskte asi tak 10x zaráčnovat s ručkou. Možná máte jen velký odskok destičky od kotouče. Ručka u kotoučových brzd má poměrně krátký krok.

To startování je jenom kvuli posilovači aby jste nemusel tolik tlačit do pedálu jde to i bez toho.

hodnocení

0x

aloisi, chcete napsat, že je třeba opravit brzdu?

jabraka*
hodnocení

0x

No přece chce vědět,co to způsobuje!

především může být příčinou zarezlé lanko v bowdenu brzdy.Nebo zarezlý brzdový váleček.Tam by byla potíž i s nožním bržděním.Rozebrat a promazat olejem,Může být i lanko ulomené od koncovky.

JABRAKA

Ale Jardo, to je jasný, ale copak lze takto na dálku poznat co se porouchalo, Tam může být desítky závad, a pokud si nechal od někoho opravit brzdu, atk musí opět za někým. Jinak by si to přeci spravil již předtím sám.

jabraka*

Milane,desítky závad určitě ne.Pokud brzdí nožní brzda,přichází v úvahu jen mechanismus lanovodu.Páka ruční brzdy,nastavení vůle u páky.Pak samotný lanovod,když se do něj dosatane voda,je v zimě konec.Pak páčka,převod na vysunutí válečků.Tam bych tu závadu viděl.

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]