Nejste přihlášen/a.
Ahoj rád byh se zeptal, jaké zkušenosti máte a co byste mi doporučili do 30 tisíc? Ano do 30 chci spolehlivé, živé auto.
viz. něco jako mám teď focuse mk1 1.6 motor, stál 25 a najel 75k km bez problému, ale už je podvozek dost ko a asi radši vyměním auto než to spravovat. Takže hledám nějaký auto , v kterým bude podobně spolehlivý motor jako je benzín 1.6 74kw u focusu, nejradši bych o několik řádů výkonější, je to lemra líná ) Moc se v tom nevyznám, takže nějaký starý kde bude slusný motor a dá se pořídit levně.
Díky za rady
Podle mého názoru takové auto, které by splňovalo vaše požadavky, prostě neexistuje.
Navíc, kde byste vzal peníze na provoz?
Mohl bych nadhodit třeba Opel Omega 2.5/3.0 V6, ale tam budete se spotřebou benzínu kolem 10 litrů, ve městě 15 litrů, k tomu se bude ztrácet litr oleje na 1000 km a budete rád, když nepropadnete shnilou podlahou.
Ale pojede to slušně, to jo.
Spolehlivé ojeté auto a cena 30 tisíc nejde dost dobře dohromady. Úplně spolehlivá nejsou ani nová auta, natož olítaná šlupka za 30 tisíc.
A pak spolehlivost aut je kus od kusu jiná. Klidně ti něco doporučím, padneš zrovna na nepovedený kus a já budu ten vůl, co ti ten krám doporučil. Kdepak, ani náhodou
Dobrý den, mohu Vám jen doporučit zase staršího Focuse. Mám 1,8 16, 85 kw v kombi, koupila jsem ho za 35 tisíc před třemi lety a těméř nic jsem do automobilu nemusela vrazit. Samozřejmě koroze je na voze trochu také, hlavně tedy na podvozku, ale říkám si, že dokud jezdí dobře a má STK, nepotřebuji vůz měnit. Motorově jsem naprosto spokojená, jede svižně a to jezdíme naloženi. Předtím jsem měla Audi A3 1,8 92 kw a byla to strašná kasička. Sice hezké na pohled, ale jinak šunt. Až mi Focus odejde do věčných lovišť, rozhodně budu opět kupovat Ford.
Já bych šel pricipiálně do japonce. Synkovi jsem koupil před 2 lety k jeho sedmnáctinám od kolegy z práce relativně obouchanou Mitsubishi Carisma r.v. 1997, 1,8 atmosféra, 85 kW, automatická klima, 2x airbagy, bezpečný auto, co i bezpečně předjede, když se zaboří plyn do koberce. I s STK to bylo asi za desítku, No, teď má synek ŘP asi 8 měsíců, najel na tom tak 6.000 a super, vše drží, nic se nesype, v SRN to protáhl 210 km/h a sedí to na dobrých pneu prý dobře. STK před měsícem na výbornou. Je to ještě materiálově neošizene a kalitní originály japonský materiály.
Japonec = obecně drahý servis... Jakákoliv větší porucha je prakticky totálka
V D pozor, "neomezená" rychlost je omezená konstrukční rychlostí vozu, pak taky pokud jedeš víc jak doporučených 130 a způsobíš nehodu tak máš problém. (např v táhlý levý zatáčce bude stát kolona - při 200 kmh potřebuješ výhled minimálně 250 spíš min. 300m, jinak nemáš šanci dobrzdit)
těch 210 bylo spíš tachometrových?, tj. v reálu tak 190...
Když vám nebude vadit stočený tachometr, třeba starší mazdy 626. Jen musíte najít tu bez koroze... namátkou pro představu: sauto.cz/...
Jestli ještě neni shnilý (haha) a motor je OK, tak se vyplatí udělat podvozek a nechat si ho. Úplná lemra to zase neni a má celkem sportovní projev, neboj se točit ho krátkodobě do 6000 (zrychlení za vesnicí, předjíždění, samozřejmě vytáčet až po úplném zahřátí = 5 až 10 km podle terénu..). Zrepasovat podvozek vyjde tak na 15k - ramena (silenty ramen, kuláky) Lemforder, tlumiče Sachs + horní uložení, čepy řízení, zadní náprava komplet repas - vymačkaný silenty..
15k nasypeš do každýho levnýho auta hned jak ho koupíš.. Silnější motory = každá blbost stojí mnohem víc.. Šetři třeba na Focuse ST, tak za 100k se dá sehnat, ale dalších 30 do něj nasypeš...
1,8 85 kW jede celkem podobně, taky lemra líná . Lepší na dálnici, na zrychlení skoro stejný, projev spíš míň sportovní než 1,6 74 kW. Motor asi lepší než 1,6, nemá tak často problém se žraním oleje (u 1,6 je nejspíš příčina honění za studena). Pozor na rozvody, snadno jdou udělat blbě = nechat jen někomu kdo je opravdu umí a má přípravky (nutný trn na kliku, nový šroub a správně utáhnout řemenici - nemá pero) Projev blbě nastavenýho rozvodu - kolísání otáček kolem 2200...
nejsem fixař a rozvody na 1,6 snad ani na fixu nejdou udělat.Ikdyž jsme už dost zmršenejch rozvodů předělával.Jak říkáš, je důležitý mít správnej trn a pravítko.Jinak je to práce za chvíli hotová...Nicméně, takhle se nastavujou Zetec už od začátku 90. let a stejně se na těch dílnách mršijou...
A 1.8 a 1.6 jsou sice oba Zetec, ale úplně odlišný...jinak výfuk, hlavy, sání, elektrika, mazání, rozvody atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.