Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , jak dostat zaparkované cizí auto z našeho venkovního parkovacího stání , které je zapsáno na katastru nemovitostí na moje jméno. Auto tady stojí půl roku a nejezdí , na cedulky nereaguje. Měli jsem tyč , ale jelikož nám jí několikrát zničili , tak je místo bez tyče. Chtěla jsem od úřadu povolení na P réservé , ale úřednice mi napsala , že pokud mám povolení na tyč , tak se mohu obrátit o pomoc na policii . Developer mi žádné povolení na tyč nedal a na katastru jsem zjistila , že parkovací stání je vedeno jako zemědělský půdní fond / takže se asi ani nenamáhali. Ničit ani odtahovat auto nehodlám , děkuji ! Zdenka
Zjistěte si, na koho je vozidlo registrováno. Možná se mýlím, a v tom případě se omlouvám, ale podle formy dotazu mi to připadá na rozdvojenou osobnost, prostě že tam parkuje "ta druhá". Takovéto situace nejsou časté, ale ani ojedinělé. Dotyčný, má-li paranoidní sklony, často podezřívá domělého pachatele ze sledování, protože vidí, že se s autem jezdí - pokaždé je jinak zaparkované, ale i když na něj dlouhé hodiny číhá, nikdy nikoho nevidí.
"...je zapsáno na katastru nemovitostí na moje jméno...".
"...cizí auto z našeho venkovního parkovacího stání..."
"...na katastru jsem zjistila , že parkovací stání je vedeno jako zemědělský půdní fond"
Možná se pletu, ale tady něco nehraje. Parkovací stání a zemědělský půdní fond nějak nejdou dohromady.
V 1. řadě byste si měla ověřit, co je to vlastně za pozemek. Pokud jde skutečně o zemědělský půdní fond, nesmí tam sice parkovat nikdo cizí, ale nesmíte tam parkovat ani Vy, i když je na Vaše jméno.
rqzs - Smysl Vaší odpovědi mi trochu uniká, přečtěte si znovu otázku.
V první řadě si musíte udělat pořádek ve vlastnických vztazích.V prvním dotazu píšete, že máte zakoupené parkovací stání a teď píšete, že se jedná zemědělskou půdu. Takže, pokud jste to developerovi zaplatila, tak žádejte zapsání na katastru podle kupní smlouvy. A na tu tyč developer zřejmě povolení taky neměl, pokud ano, tak by to měla úřednice v záznamech. A od toho se budou odvíjet další kroky, buď povolení na instalaci zábran nebo značky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.