Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emulze pod víčkem?

Od: kuban odpovědí: 8 změna:
Zdravim predem moc dekuji a vazim si ze toto ctete a poradite.. je možné že už se to někde řešilo ale u mě je to jinak.. koupil jsem octavia 2 1,6mpi 75ke bxe od pana s tim že je v háji lambda sonda což mi nevadilo byla za slusne penize.. tak jsem ji vzal a ted po par dnech koukam ze se pod vickem objevila emulze z cehoz vim ze to byva tesneni pod hlavou a nebo z kratkych tras auto 2mesice stalo a ja s nim ted jezdim asi 20-25km cca 30min do prace a nadrzka na chladici kapalinu je praskla takze tece a po zastaveni jdou bubliny na horu a tlakuje takze npoznam zda se ztraci voda nebo zda ta emulze je tim tlakovankm od praskle nadobky? nebo zda to vznika od te lambda sondy ze to dava bohatsi smes ktera se nespali a vysrazi se voda? nechci investovat do lambdy a nadrzky a pak ve finale jestw do tesneni muj mechanik rekl ze nejspis tesneni a ze se musi udelat vybrus za 2500atd atd co je na tom pravdy? akorat me napada zkusim vymenit nadrzku otrit nebo vymenot vicko a poradne to projet nandat tomu a jet dalku a jeste treba i aditivama prohnat nebo tim lepsim benzinem a kdyz to tam bide zas nebo bude mizet voda tak je to jasny.m nebo napada vas neco nemuze to delat ty tlaky z te nadobky? dekuju moc opravdu za precteni a odpoved..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě nejlevnější a nejrozumnější pro začátek je výměna vyrovnávací nádobky. Pokud se tím odstraní úniky chladicí kapaliny, je třeba auto projet na dlouhé trase (min. 100km, raději více) a zkontrolovat, zda emulze přetrvává nebo zmizela, popř. mizí, je jí méně a zároveň jak to vypadá s vodu. Pokud voda výrazně ubyla a nikde neuniká, pak lze soudit na těsnění pod hlavou.

S tím výbrusem je to nějaký nesmysl. Technik měl patrně na mysli srovnání hlavy na magnetce, což by mohlo odpovídat. To však má význam pouze v případě, že je hlava "křivá", zvlněná.

Ovšem u motoru VW 1.6 MPi 55kW, což je váš motor, bych v případě vážného podezření na těsnění pod hlavou pouze toto odborně vyměnil a další úkony bych nedělal.

doplněno 20.05.18 23:10:

@vernon:Ale má. On totiž motor VW 1.6 MPi má 75 HP, což je těch 55 kW ...

doplněno 20.05.18 23:14:

Ovšem pravda je, že to nejde dohromady s BXE ...*zmateny*

Takže dotaz je mírně zmatený.

vernon
On nemá v autě 1.6MPI 55kW...
kuban
hodnocení

ne ne chlapy mam 1,6 mpi 75kw octavia 2 kod bxe 55kw davali do jesnickovy pokud se nepletu?
vernon
Ano, je to ta šestnáctistovka od Audi. Původní označení bylo 1.6 SR (variabilní sání). 1.6MPI 55kW je úplně jiný motor od VW a do dvojkové Octavie se už nemontoval.
Nemáš kod BXE tento kod má motor 1.9 tdi 77kw

hodnocení

0x
Vyměn nádobku a uvidíš
Na olejovém víku je emulze u 1.6 tek normální jev pokud neni emulze dole v oleji poznáš na olejové měrce byl bych v klidu
Prúšvih nastává až v případě že by ti po výměně nádobky tlakoval chladící okruh nebo lítala voda z expanzky nebo to střídavě topilo netopilo nebo ti furt vařil motor
Osobně bych dal novou expanzku a termostat a pak se uvidí

jj zaměřit se na výměnu expanzky a pak sledoavt zda-li po odvzdušnění (nwn jak je to u škůdek!) jdou v expanzce na vo,lnoběh bublinky.Jdou-li je v háji těsnění nebo prasklá palice.Ne-li pak sleodvat ubývání oleje nebo chaldicí kapaliny a jezdit aby se to víc projevilo!

kuban
hodnocení

Dekuji za rady.. tak jsem dnes prisel k autu a emulze na vicku uz tam nebyla a tak jsem pro sychr koukl na merku a tam taky nic ( nebyla ani predtim ) vcera jsem ji dal kotel kdyz jsem jel domu tocil jsem ji co to slo.. v nadrzce mi prijde ze je furt stejne vody ape olej z merky mi prijde hritci ale je to mozna tim ze jsem zvyklej na oleje z ropaku 5w40 plna syntetika tady je snad tusim 5w30 kazdopadne zitra vymenim nadopku a uvidime.. jeste me napada totaz co se muze stat kdyz budu jezdit se spatnou lambdou a s prasklou nadrzkou? netece to nejak hodne jen je z boku vyzrana od neceho a v tom miste obcas kapka a ta lambda obcas zaskube na volnobeh mebo pri jozde.. a stala se mi horsi vec ldyz jsem koukal pod to vicko puvodnimu majiteli spadlo pozlatko do vnitr snazil jsem se ho vytahnout ale zajelo jeste hloubeji tak snad to nic neudela? jeste jednou diky moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]