Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě nového auta

Od: xyxyxy odpovědí: 15 změna:

Chci se zeptat vadí autu když stojí rok někde na salonu? Konkrétně motoru atd.

Mám zamluvené auto, nové, není to žádná předváčka nic. Ale jen někde rok stojí. On to asi nebude přesně rok, když započtu cestu z fabriky atd. ale i tak je to dlouhá doba.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
To mu nevadí.
Jedině v případě, že stojí venku na place, to může mít vliv na lak.
Na druhou stranu tyto, takzvané skladové vozy, jsou většinou s plnou zárukou a bývají adekvátně levnější.
Také je teoreticky možné, že může být takové auto starší generace, splňuje starší normu a nebudete první majitel.
Pro někoho plus, někdo by to nevzal.
xyxyxy
hodnocení

Je to škoda fabia 1,2 TSI 66 kw, která byla nahrazena 1,0 TSI. Radši vezmu čtyřválec než třívalec. Auto registrované nebylo. A je pravda že tam nějaké cenové zvýhodnění je...

vilik*
Asi bych se rozhodl stejně.
xyxyxy
hodnocení

Ani mě tak nejde o exteriér auta, jako o motor jestli mu to nevadí atd. Olej stejně vyměním po záběhu, tak to neřeším.

repkin*

Jak Vám zde již psali, u nového auta je to jedno. Vadit by to mohlo u auta starého (tam by záleželo na nějaké pravidelné údržbě autobaterie, protočení motoru, povyjetí apod.).

olin*
K těm tříválcům-služební dieselové fabie, myslím že typ dvojka či trojka (jedna přečipovaná) nejezdili vůbec špatně, nájezd 160oookm trochu bylo znát "vylágrování", ale jezdil s tím každý, kdo měl nohy a ruce (a papíry). Snad jen trochu kratší první převodový stupeň, v pěti průměrně vážících lidech to jelo bez váhání i do táhlejšího kopce.
vernon
1.0TSI je lepší než 1.2TSI. Ve všem...
xyxyxy
hodnocení

I v životnosti? Zvukový projev atd.?

olin*
hodnocení

2x
Rok není až tak kritický ohledně spodku vozu(ložiska kol) a nevěřím tomu, že nemají v salonu za povinnost jednou za čas motor protočit.

xyxyxy
hodnocení

A jen tka pro představu jak dlouho takové auto putoje z MB do autosalonu? Vím, že pokud je auto na objednávku tak to je celkem fofr, ale v případě skladovky?

vilik*
U Škodovky nevím, ale jinde to je u auta na objednávku 3-5 měsíců:).

hodnocení

0x

Tak ono to auto v tom salónu rok nestojí. Možná to mají rúzné značky různě, ale mám zkušenosti se Škodou, poslední dobou hlavně Peugeotem a tak vím, že ta auta často půjčují jako náhradní auto, často také jezdí předváděcí jízdy. Dokonce jsem měl i Škodu OII Tour, které mělo i v techničáku uvedené, že sloužilo v divizi Zkoušky celých vozidel. I můj poslední služebák je právě předváděčka. A rozhodně jsem tomu rád. Ta auta jsou většinou velmi dobře konfigurována (kdy by vystavoval na salónu nějakou ,,socka edition´´, který má z výbavy jen šaltrpáku. Takže výbava těchto aut je nadstandard, mechanický problém jsem nikdy nezaregistroval. Mohu tedy doporučit.

xyxyxy
hodnocení

Výše jsem psal, že to předváděčka, náhradní ani referenční vůz není. Je to nový vůz se standardní výbavou co jim tam asi cca ten rok stojí. I v kupní smlouvě a nabídkách je uvedeno "nový vůz"

hodnocení

0x
Nové skladové, takže km max 200km. Jinak je to předváděcí a jízdy 800 lidi za rok po 3 km. I tak bych to nechtěl. Fabie je podle mého názoru hodně nadhodnocené auto. Přitom je to jako Dacia Sandero, jenom o 100 tis dražší.
xyxyxy
hodnocení

Mnou vybraná kombigurace není rozhodně o 100 tis dražší. Ten rozdíl je cca 40 tis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]