Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 306

Od: wronghole odpovědí: 7 změna:
Zdravim mam problem a uz si nevim rady.Kdyz vezmu za vnejsi kliku u auta tak se nevraci pritom vnitrni se normalne vraci.Hledal jsem po internetu a nic jsem nenasel.Prosim normalni rady (jsem zacatecnik-moje 1.auto).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dp na peugeot clubu se na toto poptat popřípadně tam stáhnout jak na to na P-306 ev.na něklterém citroen clubu jak na to na Xsaru (téměř identická auta)!

olin*
hodnocení

1x
Pravděpodobně se vyháklo nebo zlomilo pero či pružina pro vnější kliku nebo plastový dílec, který tu pružinu drží. Pružiny jsou s vnitřní na sobě nezávislé, alespoň u většiny Škodovek to tak je. Sundej (odšroubuj) kliky, madlo, tapecírung, vytáhni okýnko nahoru a uvidíš na mechanismus. Je to jedna z nejlehčích prací na autě.
Jestli je 306 stejná jako Xsara, jako že asi ano. Tak zadní vnější klika žádné táhlo nemá. Jen zub který přímo mačká packu zámku.

Nejen pro Totak a tazatele- je dobré mít (zaregistrovat se!) přístup na svc boxu Peugeot nebo Citroen.(a pkd je dostatek -přebytek peněz pak je ještě placený přístup=navíc dílenské postupy oprav!)odkazy: public.servicebox.peugeot/... nebo service.citroen.com/...

Pravidelně tam čerpám,objednávám ND na základě OEM kódu (originálního čísla daného dílu ) atd.

Takhle Vám to ukáže ,zde třeba sací potrubí na motor (už nwn) 16V asi LFY (1,8i16V-81kW)

Peugeot 306

hodnocení

1x
Pohyblivá část kliky je s pevnou části spojená osou na které jsou dvě pérka. Vypadá to že se pérka unavily nebo praskl plast ve kterém je osa kliky. Na aukru se dá koupit replika kolem 250.- Nejlevnější je polák co nabízí kliky z honkongu. Všechno ostatní je několikrát dražší. Jestli je to stejné jako citroen , jako že asi jo, tak kliky nebudou na šroubech ale na hliníkových nýtech. Ty odvrtáš a celý plast kliky vytáhneš. Před koupí se ale stejně bude lepší podívat dovnitř , takže sundat tapec. Budeš potřebovat bity torx na povolení.
Na xsaře jsem to dělal minulý týden takže kdybys potřeboval poradit , dokud si to pamatuju..

hodnocení

0x

Hledat na internetu je málo platné, tam vadu neopravíš. Hledat musíš ve dveřích. To znamená rozebrat dveře (sundat dveřní výplň) a zkontrolovat mechanizmy zavírání/otevírání dveří. Někde bude prasklá nebo vypadlá nějaká pružinka, nebo taky jen "zatvrdlá" vazelína v mechanizmu vnejší kliky.

A když jsi začátečník, alespoň se něčemu přiučíš. Jak už tu padlo, je to na autě kromě dolévání provozních kapalin obvykle jedna z nejjednoduších oprav (kromě VW a některých dalších moderních vozidel, u kterých je každá oprava uvnitř dveří vcelku "porod").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]