Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
projde auto evidenční kontrolou, pokud je na jednom kole letní rezerva (proražené píchlé kolo se zimní gumou shodné s 3 ostatními zimními na autě bude v kufru)?
Jde mi o to, že v pondělí ráno jsem objednaný na úřadě na přepis a před tím na evidenčku, ale dnes se ženě podařilo prorazit gumu. Guma je na výměnu, je v ní z boku 2cm díra, před evidenčkou určitě nestihnu sehnat shodnou jako zbylé 3 a vyměnit. Na autě jsou zimáky dezén cca 6mm, jako rezerva je letní kolo.
Uznají evidenční kontrolu (s tím že řeknu že se kolo prorazilo o víkendu a jako důkaz mého tvrzení bude prázné proražené kolo v kufru), nebo nemá smysl ani to zkoušet?
4x
Kola a pneu by je při EK měly zajímat. Stačí se podívat sem.
Ve vašem případě bych to zkusil s tou proraženou gumou. Když padnete na normálního člověka, nebude dělat problémy. Když padnete na vola, EK neprojdete. Jako ostatně ve spoustě setkání s úřady a institucemi![]()
4x
Hmm dobrá rada a to má dojet na evidenčku na té proražené pneu?
Zkrátka a jasně, je jasně stanoveno možné použití jiné pneu jako rezrvy a nouzový dojezd do servisu-v totmo případě se toto stalo před dojezdem na evidenční ...Pokud bude blbec tak technikovi trochu zavařit jehoi vlastní neznalostí.
4x
pánové libí se mi jak tady někteří plácáte nesmysly-pokud jdu na evidenčku tak technik mimo jiné má kontrolovat i rozměr pneu podle velkého technického průkazu a pokud to nesedí tak jedete ven..a pak na opakovanou...a pokud jste někde prošli nebo to nekontrolovali tak to určitě není pravidlem...
Jo teď ale záleží jaké má mít rezervní-pokud odpovídaá tomu co je v ORV pak i s rezervou místo defektu projde!
3x
0x
Kolo je zajímat bude.
Jestli jim bude stačit jedno v kufru je otázka... Právě jsem píchnul a nouzově dojíždím...
0x
na evidenčce kontrolují VIN, typ motoru resp. číslo, barva karoserie, tažný, počet míst k sezení, zápis ABS a řazení ,výrobní štítek, vybavení pevnou přepážkou u dodávek, tachograf je-li předepsán, rozměry ráfků a rozměry a typy pneu...
Jestli se nemejlím, tak na evidenčce auto fotí, takže to bude asi blbý.Nicméně bych se jich tam prvně na to zeptal, aby neudělali evidenčku, ale neplatnou...
- Přepis vozidla - evidenční kontrola
- Evidenční kontrola nebo stačí nová stk
- Nahrazuje evidenční kontrola technickou?
- Evidenční kontrola vs přepis
- STK-Evidenční kontrola
- Evidenční kontrola - co se kontroluje?
- Evidenční kontrola, jak dlouho platí?
- Evidenční kontrola p. vozíku do 750kg
- Evidenční kontrola - nesvítí světla
- Evidenční kontrola vs technická
- Dotaz-evidenční kontrola auta
- Stačí evidenční kontrola u vozidla z dovozu?
- Evidenční kontrola na jméno?
- Evidenční kontrola - úplně nový skútr
- Evidenční kontrola vs emise
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.