Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola - pneu

Od: boob odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

projde auto evidenční kontrolou, pokud je na jednom kole letní rezerva (proražené píchlé kolo se zimní gumou shodné s 3 ostatními zimními na autě bude v kufru)?

Jde mi o to, že v pondělí ráno jsem objednaný na úřadě na přepis a před tím na evidenčku, ale dnes se ženě podařilo prorazit gumu. Guma je na výměnu, je v ní z boku 2cm díra, před evidenčkou určitě nestihnu sehnat shodnou jako zbylé 3 a vyměnit. Na autě jsou zimáky dezén cca 6mm, jako rezerva je letní kolo.

Uznají evidenční kontrolu (s tím že řeknu že se kolo prorazilo o víkendu a jako důkaz mého tvrzení bude prázné proražené kolo v kufru), nebo nemá smysl ani to zkoušet?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kola a pneu by je při EK měly zajímat. Stačí se podívat sem.

Ve vašem případě bych to zkusil s tou proraženou gumou. Když padnete na normálního člověka, nebude dělat problémy. Když padnete na vola, EK neprojdete. Jako ostatně ve spoustě setkání s úřady a institucemi:-D

hodnocení

4x
Pokud si technik plní povinnosti,tak by s jinou pneu na nápravě nemělo projít ani EvK.Ovšem píchlou a místo ní s rezervou by mělo projít-pokud není technik debil.
olin*
Další variantou by bylo vyměnit ono proražené "kolo" a nechat auto zvednuté na heveru při fotodokumentaci.

Hmm dobrá rada a to má dojet na evidenčku na té proražené pneu?

Zkrátka a jasně, je jasně stanoveno možné použití jiné pneu jako rezrvy a nouzový dojezd do servisu-v totmo případě se toto stalo před dojezdem na evidenční ...Pokud bude blbec tak technikovi trochu zavařit jehoi vlastní neznalostí.

olin*
Diesel: špatně jsem to napsal-měl jsem na mysli vyměnit kolo přímo na evidenčce v případě, že by na tom technik trval, že to musí nafotit.. samozřejmě hypoteticky..:)

hodnocení

4x

pánové libí se mi jak tady někteří plácáte nesmysly-pokud jdu na evidenčku tak technik mimo jiné má kontrolovat i rozměr pneu podle velkého technického průkazu a pokud to nesedí tak jedete ven..a pak na opakovanou...a pokud jste někde prošli nebo to nekontrolovali tak to určitě není pravidlem...

Jo teď ale záleží jaké má mít rezervní-pokud odpovídaá tomu co je v ORV pak i s rezervou místo defektu projde!

jurajjuraj*

proc by placali nesmysly, je to jejich zkusenost na jejich mistni STK, taky u nas na stk pri evidencce nekontrolujou nic vic nez VIN, kod motoru a barvu auta ( nerikam ze nemaji ale nekontrolujou ) , vedle ve meste na stk kontrolujou vsecko co se na evidencce kontrolovat ma

kolomaz
hodnocení

3x
Me při koupi moto (125) neseděl rozměr přední pneu než v TP Koupil jsem jinou jaká ma byt. Na evidenční kontrole koukal i na rozměry pneu zda souhlasí se zápisem v TP. S osobním autem při STK jsem mel nasazenou rezervu se shodným pneu jen jiný plechový disk a netvaril se šťastné. Při focení se snažil at jiný ráfek není na fotkách. Trochu jsem to nepochopil pneu stejně sjete stejný výrobce dezen jen jiný disk. Řekl bych ze jsem pneu prorazil cestou na kontrolu a jedna se o rezervní kolo které jak to bude možné opravím. Asi tak ;)

olin*
hodnocení

0x
U evidenční kontroly zkontrolují číslo karoserie a motoru, případně podvozku. Kolo je zajímat nebude. Měl bys bez problémů projít.
asd1

Kolo je zajímat bude.

Jestli jim bude stačit jedno v kufru je otázka... Právě jsem píchnul a nouzově dojíždím...

registr-vozidel.cz/...

olin*
Mě na evidenční kontrole před dvěma a půl roky na STK koukli na motor a výrobní číslo karoserie, zavřel mi přední víko motoru a čekal jsem chvilku na protokol. Celkem 15 minut od otevření "haubny" jsem odjížděl. Jednalo se o starší auto r.v.2000, tak možná proto. Tady to jistí i proražená pneu. Pokud na té evidenční kontrole nebude nějaký snaživý pedant, musí tazatel projít.

janek*
hodnocení

0x
U mě technika na evidenčce zajímala čísla VIN a motoru jinak nic. Během pár minut vyřízeno.

xenofob
hodnocení

0x

evidenční kontrola u vozidla, které má platnou technickou prohlídku ( již absolvovalo evidenční kontrolu, která je součástí každé technické prohlídky ) je nadbytečnou buzerací občanů a zdrojem rychlých příjmů majitelů STK...sami vidíte že to technicki flákají a berou za to 400,- Kč

break
hodnocení

0x

na evidenčce kontrolují VIN, typ motoru resp. číslo, barva karoserie, tažný, počet míst k sezení, zápis ABS a řazení ,výrobní štítek, vybavení pevnou přepážkou u dodávek, tachograf je-li předepsán, rozměry ráfků a rozměry a typy pneu...

Jestli se nemejlím, tak na evidenčce auto fotí, takže to bude asi blbý.Nicméně bych se jich tam prvně na to zeptal, aby neudělali evidenčku, ale neplatnou...

"Nicméně bych se jich tam prvně na to zeptal,"

Takže tam dojděte už dneska a zeptejte se, jestli jim nebude vadit, když v pondělí ráno cestou na kontrolu určitě prorazíte gumu *bzum*.

Občas platí, že kdo se moc ptá, moc se dozví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]